מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד עמידר בגין הפרת הסכם מכר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

עניינה של התביעה נגד נתבע 2 הוא אכיפת הסכם המכר ופיצויים בשל הפרת חוזה.
זכויות המוכרת בחלקה רשומות בספרי החברה המשכנת "עמידר" וברשות מקרקעי ישראל ולא בלישכת רישום המקרקעין.
...
לטענתו, פעל לתיקון התקלה והסיר כל תוספת ריבית או קנס שהוטלו עקב הטעות, כך שבסופו של דבר התובעים לא שילמו תוספות כלשהן.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובעים ישלמו לכל אחד מהנתבעים הוצאות משפט בסך של 25,000 ש"ח. צו המניעה מיום 18.10.2015 מבוטל.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 40609-06-21 ארליגר ניהול נכסים בע"מ נ' מדינת ישראל- משרד הקליטה והעליה ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט אברהם רובין העותרת ארליגר ניהול נכסים בע"מ המשיבים 1. מדינת ישראל- משרד הקליטה והעליה 2. מדינת ישראל- משרד האוצר 3. עמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ (נמחקה) 4. מלונות אפריקה ישראל בע"מ החלטה
כיוון שכך, ומאחר שחברת מרינה חששה להפר את הסכם המכר שלה עם ממשלת ארה"ב, הגישה חברת מרינה עתירה מינהלית נגד המדינה (עת"מ 44503-03-19), ולאחר שזו נדחתה מחמת חוסר סמכות הגישה מרינה תביעת פינוי נגד המדינה.
...
אכן מהלך כזה יחייב את העותרת להוציא כספים מכיסה לצורך שימור העובדים אצלה, ברם אין ראייה שמדובר בסכומים ניכרים מיוחד, ובכל מקרה אם תתקבל העתירה בסופו של דבר תוכל העותרת להיפרע בגין נזקיה הכספיים (לשיקול זה במקרי גבול ראו – ד' ברק – ארז משפט מינהלי – משפט מינהלי כלכלי (כרך 3) (2013) עמ' 181-177).
אשר על כן, סבורני כי מאזן נוחות נוטה בבירור לעבר ביטול הצו הארעי ודחיית הבקשה למתן צו ביניים.
לנוכח כל האמור הבקשה למתן צו ביניים נדחית, וממילא הצו הארעי שניתן מבוטל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני תביעה ותביעה שכנגד בגין הפרת הסכם מכר.
בכתב התביעה שכנגד טענו הקונים שהמוכרים הפרו את ההסכם כאשר נימנעו מלרכוש מעמידר את זכות הבעלות, ולהעבירה על שמם של הקונים, וכי בחודש פברואר 2014 הם שילמו למינהל סך של 982,254 ₪ לצורך "העברת זכות הבעלות בממכר (כפי שהוגדר בהסכם המכר) על שמם". לטענתם, גרינפלד העביר להם את סכום הנאמנות שהיה מופקד אצלו, אולם הם נדרשו להוסיף על סכום זה את הסך של 631,254 ₪.
המוכרים הוסיפו וטענו כי התביעה נגדם היתיישנה, וכי ממילא הקונים וויתרו במסגרת הסכם המכר על כל טענה שיש להם כנגד זכויות המוכרים בממכר, וכי על פי ס' 8.1 להסכם, על הקונים מוטלת החובה לשאת בכל התשלומים שיחולו על הממכר לאחר קבלת החזקה בו. בנוסף, טענו המוכרים כי הקונים נדרשו להוסיף ולשלם למינהל סכומים נוספים עקב הגדלת זכויות הבניה מעבר למה שנרכש על ידם, ועל כן אין מקום לחייב אותם לשפות את הקונים בגין סכומים אלה, ולהיפך, יש לחייב את הקונים להשלים את תשלום התמורה החוזית המוסכמת.
...
אשר על כן, דין התביעה שכנגד להידחות כנגד כל הנתבעים שכנגד.
בדומה, אני סבורה שהקונים לא הוכיחו שהם זכאים לתוספת שנדרשו לשלם למינהל עבור הבעלות בנכס, מעבר לכספי הנאמנות שנמסרו לידיהם.
במצב דברים זה, דין התביעה להידחות, ועימה גם ההודעות לצדדים שלישיים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלה דומה כי עמידר מנועה מהעלאת הטענה כי יש להורות על פינוים של הנתבעים 3-5 בשל הפרת הסכמי השכירות על-ידי נזירה.
בשנת 2004 הגישה עמידר נגד המערערים תביעת פינוי.
לשיטתה של המשיבה, ברכישת הדירה השנייה, המערערים ניסרו את הענף שישבו עליו מאז שנת 1962, כשהמשיבה היא שמכרה להם את המסור, מבלי להסביר להם כי בכך הם מאבדים את זכותם להמשיך להתגורר כשוכרים בדירה הראשונה.
מן הראוי שאף עמידר תפרש את ההסכם לאורו של אינטרס צבורי זה. ד.4 – התביעה לדמי שימוש מורם מהאמור עד כה כי הפעלת פעוטון ביחידה אינה מהוה הפרה של ההסכם בכל הנוגע לשימוש המותר ביחידה - מגורים.
...
ג.2 – טענות הנתבעים לטענת הנתבעים, דין התביעה להידחות מחמת שיהוי והשתק.
חיזוק למסקנתי לפיה הפעלת משפחתון בדירת מגורים הנו שימוש טפל למגורים אני מוצאת בחוק התכנון והבנייה, אשר בהתאם לסעיף 151ב' לו על מעון יום לפעוטות שפועל בתוך דירה במבנה מגורים, שלפי התכנית החלה עליה או ההיתר לבנייתה לא הותר בה שימוש לשם הפעלת מעון יום, הרי אם שוהים באותה דירה עד 6 פעוטות, המעון יהיה פטור מקבלת היתר לשימוש חורג או היתר להפעלת מעון לפי סעיף זה, ויראו את ייעוד הקרקע למטרת מגורים כאילו הוא מתיר שימוש להפעלת מעון יום לפעוטות (סעיף 151ב(ב)(1) לחוק התכנון והבנייה).
בנסיבות אלה, דין התביעה לפינוי, כמו גם התביעה לתשלום דמי שימוש ראויים להידחות.
ה - סופו של דבר מורם מהאמור עד כה כי התביעה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

הרוכשים הגישו תביעה לבית משפט השלום על סך של 1,350,000 ₪ נגד המוכרת בגין הפרת הסכם המכר, ונגד עוה"ד ועמידר בגין רשלנותם במילוי חלקם עובר לעסקה.
...
מסקנתי זו נותרת על מכונה, גם אם ניתן היה להגיע למסקנה שונה, קרי – אף אם הייתי משתכנע, כטענת עמידר, כי בית המשפט המחוזי לא שקל כדבעי את טיבו של הקשר הסיבתי המשפטי בין רשלנות עמידר לקרות הנזק.
זהירות זו בהטלת אחריות נזיקית ב'סביבה' חוזית, מקבלת לטענת עמידר משנה תוקף, שעה שהנזק שמדובר בו הוא 'נזק ממוני טהור', שבו "יש להקפיד הקפדה יתרה כי הטלת אחריות נזיקית לא תאפשר עקיפה של תפיסות יסוד בדיני חוזים". כאמור, סבורני כי גם שאלה זו, חרף ניסוחה העקרוני, אינה מצדיקה מתן רשות ערעור ב'גלגול שלישי'.
בנסיבות אלו, טוענת עמידר, "הנטייה היא להעדיף את החייב החוזי על-פני החייב הנזיקי – כמדיניות משפטית רצויה". סבורני, כי גם על רקע נסיבות אלו, הסוגיה שלפנַי אינה 'מחודשת' כפי שניתן להתרשם מהבקשה.
הבקשה נדחית אפוא בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו