מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד עיריית תל אביב בגין עיכוב והתמשכות של עבודות בנייה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד נטען, כי הנתבעת הערימה קשיים על ביצוע עבודות הבנייה ובכך גרמה לעיכובים רבים בהשלמת הפרויקט.
לפיכך, ביקשה התובעת לחייב את הנתבעת בתשלום התמורה המגיעה לה מכוח ההסכם וכן בפצוי בגין התמשכות הפרויקט מעבר לתקופה החוזית.
המשיבה מוסיפה על כך וטוענת להיעדר תעודת השלמה הטעונה אישור של כלל היועצים להשלמת העבודה, כפי הסכם הקבלנות הרלוואנטי וכתנאי מקדים להגשת חשבון סופי עליו נסבה התובענה.
כפי שציינתי בת"א (ת"א) 3411-01-18‏ יוניטרוניקס (1989) (ר"ג) בע"מ נ' איסטרוניקס בע"מ (10.1.2021), כפי הפניית המשיבה בתגובתה, בהתאם לנוסחה של תקנה זו, ניתן לאפשר לבעל דין לשנות או לתקן את כתב טענותיו, בכל עת: "לשם קיומו של הליך שפוטי ראוי והוגן, תוך היתחשבות, בין השאר, בהתנהלותו של מבקש התיקון, השלב הדיוני שבו מוגשת הבקשה, והמטרה שהתיקון המבוקש צפוי להשיג". הכלל שהתגבש בפסיקה הוא שבית המשפט ייעתר ברוחב-לב לבקשות לתיקון כתבי טענות, תוך נקיטה בגישה ליבראלית, כדי לייעל את ההליך ולהכריע בשאלות שבאמת דורשות הכרעה (ראו: רע"א 2345/98 דנגור נ' ליבנה (28.7.1998); עע"מ 5128/04 עריית תל אביב נ' פרידמן חכשורי חברה להנדסה (4.6.2008); ע"א 3092/90 אגמון נ' פלדבורי, פ"ד מו(3) 214 (1990); רע"א 330/85 אלבו נ' רבינטקס תעשיות בע"מ, פ"ד לט (2) 556 (1985) א' גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, 349 (מהד' 12, 2015)).
...
אני סבור כי תיקונו המתבקש של כתב התביעה בשלב זה יאפשר דיון בשאלות העדכניות השנויות במחלוקת בין הצדדים, באופן המצדיק עיכוב לא משמעותי בבירור ההליך.
לאור המקובץ, מצאתי לנכון לקבל את הבקשה.
אני מורה על השלמת תגובות לעניין הבקשה להפקדת ערובה לאור תיקון כתב התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בכתב הגנתה טענה הנתבעת כי תיקנה בדירה כהלכה את כל הליקויים שבאחריותה וכי בפתיחת ההליך כנגדה מבקש התובע לעשות שימוש בנתבעת כאספלנית מפני תביעה שהגישו ה"ה סופר כנגד התובע והנתבעת יחדיו שעניינה אותה רטיבות בדירתם שמקורה במרפסת הדירה ובמחדלי התובע [ת"א 27539-12-16 – להלן – "תביעת ה"ה סופר"].
כך עברו השנים ורק ביום 3.2.20, לאחר דחיית דיונים רבים על יסוד בקשות משותפות של הצדדים, וזאת בשל עיכובים ביישום חוות דעת המומחה שנגרמו בין היתר בשל הצורך לתאם בדיקות ותיקונים עם בעלי דירה 41 המצויה מעל לדירת התובע, הוציא מומחה בית המשפט חוות דעת משלימה שנראה היה כי היא מסוגלת לברכה על המוגמר, ועד ליום 19.10.20 אף המשיכו הצדדים להגיש בעקבותיה הודעות עידכון מוסכמות המציגות שתוף פעולה להשלמת יתרת התיקונים והבדיקות הנדרשות.
תקנה 21 לתקנות הישנות מורה כי "מותר לצרף בחזקת תובעים בתובענה אחת את כל הטוענים לזכות סעד – בין ביחד, בין לחוד ובין לחלופין – בשל מעשה אחד או עסקה אחת או סדרה אחת של מעשים או עיסקאות או כתוצאה של אחד מאלה, ושאילו הגישו תובענות נפרדות היתה מתעוררת בהן שאלה משותפת, משפטית או עובדתית.". תקנה 24 לתקנות הישנות מוסיפה כי "בכל שלב משלבי הדיון רשאי בית המשפט או הרשם, לבקשת אחד מבעלי הדין או בלא בקשה כזאת ובתנאים שייראו לו, לצוות על מחיקת שמו של בעל דין שצורף שלא כהלכה כתובע או כנתבע, או על הוספת שמו של אדם שהיה צריך לצרפו כתובע או כנתבע או שנוכחותו בבית המשפט דרושה כדי לאפשר לבית המשפט לפסוק ולהכריע ביעילות ובשלמות בכל השאלות הכרוכות בתובענה.". לשון תקנה 24 לתקנות הישנות מתנה צירוף בעל דין להליך בכך שנוכחותו נידרשת להכרעה ביעילות ושלמות בפלוגתות המפורטות בכתב התביעה [ראו רע"א 5861-15 עריית תל אביב- יפו נ' שומוביץ ואח' (2016) ורע"א 1895-21 Verso America LLC נ' פי.איי.אי פרודקשן אדם אינבסטמנט בע"מ (2021)].
הבקשה לפיצול סעדים: בבקשתו עתר התובע לפיצול סעדיו הן בגין "נזקים נוספים שנגרמו לתובע כתוצאה מהליקויים שבאחריות הנתבעת, לרבות בגין הפסד דמי שכירות ותשלומי ועד בית, חשמל, מים, ארנונה מיום 18.4.2019 שבו פינו השוכרים שאז את דירה 42 בגין ליקויי הרטיבות והתמשכות הבדיקות והתיקונים" והן "בגין ירידת הערך של דירה 42". בסירובה לבקשה זו הצביעה הנתבעת על כך שפיצול סעדים יינתן במשורה שכן הוא מהוה חריג לכלל שעל התובע לכלול בתביעתו את כל הסעדים המבוקשים בגין אותה עילתה תביעה, וכי יש לדחות את הבקשה מחמת שהוי שכן הבקשה הוגשה למעלה מחמש שנים לאחר הגשת כתב התביעה, שכבר כלל סעד כספי בסך 22,574 ₪ עקב ליקוי בניה נטענים שבאחריות הנתבעת.
בסעיף 24.2 לבקשה תאר ב"כ התובע כי "כתוצאה מהתמשכות הבדיקות והעבודות לתיקון הליקויים, שבוצעו על ידי הנתבעת מבלי להודות באחריותה, נאלץ התובע לתת לשוכרי דירה 42 דאז זכות לקיצור תקופת השכירות, והם עשו בה שימוש ופינו את הדירה כבר ביום 18.4.2019 ומאז דירה 42 עמדה ריקה כ"אבן שאין לה הופכין" ולתובע נגרמו לאחר הגשת כתב התביעה נזקים עצומים, לרבות הפסד דמי שכירות ותשלומי ועד בית, חשמל, מים, ארנונה וכן ירידת ערך של דירה 42 וסבל נפשי רב.". בתשובת ב"כ התובע לתגובת הנתבעת שב ותיאר הלה כיצד הבדיקות והעבודות לתיקון הליקויים לא נעשו כראוי ולא פתרו את את בעית הרטיבות, ו"כתוצאה מהתמשכות הבדיקות והעבודות לתיקון הליקויים השוכרים פינו את דירה 42 ביום 18.4.19". פרשה עובדתית קצרה זו שנתמכה באופן שיש להשתאות עליו דוקא בתצהיר של ב"כ התובע, תחת תמיכתה בתצהיר של התובע עצמו, נותרה כאזמל קהה.
...
הבקשה לפיצול סעדים: בבקשתו עתר התובע לפיצול סעדיו הן בגין "נזקים נוספים שנגרמו לתובע כתוצאה מהליקויים שבאחריות הנתבעת, לרבות בגין הפסד דמי שכירות ותשלומי ועד בית, חשמל, מים, ארנונה מיום 18.4.2019 שבו פינו השוכרים שאז את דירה 42 בגין ליקויי הרטיבות והתמשכות הבדיקות והתיקונים" והן "בגין ירידת הערך של דירה 42". בסירובה לבקשה זו הצביעה הנתבעת על כך שפיצול סעדים יינתן במשורה שכן הוא מהווה חריג לכלל שעל התובע לכלול בתביעתו את כל הסעדים המבוקשים בגין אותה עילתה תביעה, וכי יש לדחות את הבקשה מחמת שיהוי שכן הבקשה הוגשה למעלה מחמש שנים לאחר הגשת כתב התביעה, שכבר כלל סעד כספי בסך 22,574 ₪ עקב ליקוי בניה נטענים שבאחריות הנתבעת.
מהלכה למעשה: אני מורה על צירוף הרוכשים לתביעה.
הבקשה לפיצול סעדים נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מותו של הנתבע והתייחסות לחליפיו הביא לכך שהדיון התעכב עד אשר התחדש וכעת ניתן בו גם פסק הדין.
תמצית טענות הצדדים טענות התובע התובע טען שהמנוח ביצע פעולות בנייה ללא אישור מעריית חולון, פלש לשטחו ולשטח המשותף ועשה בבניין המגורים כבשלו תוך שהוא מספח גם את החצר ומקים גדר ומחסנים.
בכך כיוונה הנתבעת למועדים בהם בוצעו עבודות הבניה והפלישה הנטענות השונות אל מול מועד הגשת התביעה.
וכך נקבע למשל בע"א 9413/03, אילן אלנקוה נגד הועדה המקומית לתיכנון ובניה ירושלים (מיום 22/6/2008, המש' לנש' א' ריבלין, השופטת א' פרוקצ'יה והש' ס' ג'ובראן, ההדגשות לא במקור) כי "הפרת החובה באופן מתמשך, עשויה להוליד עילה חדשה מדי יום, וההתיישנות תחול על אותו מקטע של עילות מתחדשות אשר ממועד הווצרותן ועד להגשת התביעה חלפה תקופת ההתיישנות. היא [ההתיישנות – א.ב] לא תחול על אלה שממועד הווצרותן כאמור ועד למועד הגשת התביעה טרם חלפה תקופת ההתיישנות". באותו פסק דין הובאו כדוגמא לעילה נמשכת עוולות של רשלנות והסגת גבול, בדומה לטענות בענייננו בדבר חריגות בניה, הסגת גבול ובניה רשלנית.
ר' ע"א (מחוזי תל אביב) 51617-10-19, לויאלטי פיתרונות בע"מ ואח' נ' עמדה סוכנות לביטוח (2004) בע"מ ואח' (מיום 7/3/2021 הש' י' שבח, י' אטדגי וש' יעקובוביץ) שם נקבע כדלקמן (ההדגשות לא במקור) - "משמונה מומחה מטעם בית המשפט, ייטה בית המשפט לאמץ את חוות דעתו, למעט  אם הוצגה סיבה בולטת לעין שלא לעשות כן". להשלמה ר' רע"א 9828/17, דרור אבני נגד ד. שליט בע"מ  (מיום 18/1/2018, הש' י' וילנר) וכן רע"א 6290/14, תשעה חודשים בע"מ נ' בנק דיסקונט (השופטת, כתוארה אז, א' חיות מיום 4/1/2015) שם נקבע כי: "... ככלל יאמץ בית המשפט את מימצאי המומחה, למעט אם הוצגה סיבה בולטת לעין שלא לעשות כן". יישום לעניינינו - יש לאמץ את מסקנות חוות דעת מומחה בית המשפט בענייננו – חוות דעת מומחה בית המשפט מפורטת ומנומקת וניתן לעקוב היטב אחר הבדיקות שערך, השאלות ששאל והתשובות אשר הביאו למסקנות חוות הדעת.
...
סוף דבר לאור האמור לעיל אני מחייב את הנתבעת כדלקמן: הנתבעת תבצע כל העבודות הנכללות בסעיפים 7.2, 7.3, 7.4, 7.5, 7.6 לעיל.
אני מחייב את הנתבעת בסך של 4,106 ש"ח בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 15/3/2017 ועד למועד התשלום בפועל.
לאור תוצאת ההליך וקבלת התביעה באופן חלקי ביותר, אני מחייב את הנתבעת בהוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 10,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב -יפו תאד"מ 70853-03-22 גבריאל מטטוב יזמות ובנייה בע"מ נ' ויינברג ואח' לפני כבוד הרשמת בכירה ורדה שוורץ התובעת: גבריאל מטטוב יזמות ובנייה בע"מ הנתבעים: 1. **** ויינברג 2. דורית אילנה ויינברג ב"כ התובעת עו"ד שי הניג הנתבעים - בעצמם פסק דין
לבסוף פירטו הנתבעים את הנזקים שנגרמו להם בעקבות האיחור בסיום העבודות בסך 2,800 ₪ תוספת הנחה שנאלצו ליתן לשוכרי הדירה כפצוי בגין הרעש, ליכלוך ותנאי מגורים בעקבות התמשכות ביצוע עבודות הבנייה וכן סך של 1,755 ₪ עלות ייעוץ משפטי.
למשל בסעיף 12.1 קובע כי העבודות יחשבו כמושלמות וכמבוצעות כפי הסכם ההיתקשרות רק לאחר שגמר ביצוען יאושר בכתב ע"י הגורמים המוסמכים בעריית תל אביב, ככל ויידרש ע"י עריית תל אביב תמציא התובעת תעודת גמר מהרשות המקומית וכן לאחר שגמר ביצוען יאושר בכתב ע"י המפקח מטעם המזמין.
עוד נקבע בסעיף 12.2 בהסכם ההיתקשרות כי 7 ימים לפני סיום העבודות, ישלח הקבלן הודעה בכתב בדואר רשום למזמין ולב"כ המזמין, בה יצוין מועד סיומן של העבודות המפורטות בהסכם זה. יחד עם משלוח ההודעה יקבע מועד לבצוע בדק בנוכחות המזמין, המפקח מטעם המזמין ונציג התובעת לצורך ביצוע בדק העבודות.
לא ידוע מדוע לא הועבר מלוא סכום התשלום האחרון אך יש ניתן להניח כי סכום זה עוכב בשל אי ביצוע שקום הגינה אשר בא לידי פיתרונו באותה אסיפה באופן שהתובעת ביצעה עבודות צבע בבניין במקום שקום הגינה.
הנתבעים לא טענו לליקויים כלשהם שנפלו בבניית מרפסתם ולא הגישו כל תביעה כנגד התובעת לתיקון ליקויים כאלה או אחרים, כך שאין הם זכאים להסתמך על ליקויים אצל אחרים על מנת להמנע מתשלום יתרת התמורה שהגיעה מהם עבור העבודות שביצעה התובעת.
...
בנסיבות אלה, אין מנוס אלא מלחייב את הנתבעים בתשלום הפיצוי הנתבע.
אשר על כן, ישלמו הנתבעים לתובעת סך של 31,500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.
כמו כן ישלמו הנתבעים לתובעת הוצאות משפט בסך 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בין פרומר לעריית תל אביב נחתם הסכם במסגרתו רכשה הערייה את זכויות הבנייה הבלתי מנוצלות ממשפחת פרומר, בתנאי כי התמורה המשולמת תמומש כנגד ביצוע שפוץ רחב הקף של כלל הבניין בפקוח צמוד של מחלקת השימור בערייה.
הסכם הבנייה כלל התחייבות לבצע עבודות שימור מחמיר, בהתאם לדרישות מחלקת השימור בעריית תל אביב ובהתאם למיפרט מיוחד שהוכן על ידי האדריכל אמנון בר-אור.
הקבלן טען, כי האחריות והאשם לעיכובים בבנייה הנם של פרומר וכי יש לדחות את הניסיון להאחז בטיעוניהם על מנת שלא לשלם לו את המגיע לו. רווח קבלני טען הקבלן כי לא שולמו לו התשלומים בגין הרווח הקבלני בשיעור של 15% מעבודתו של כל קבלן שהועסק בפרויקט על ידי פרומר מעבר לרשימת הקבלנים שהוגדרה מראש.
בגין כלל נזקים אלו העמיד פרומר תביעתו על סך כולל של 5,171,084 ₪ בצרוף מע"מ כחוק, כמפורט להלן: הוצאות ונזקים בעקבות העיכובים והארכת משך ביצוע העבודות לעניין העיכובים והארכת משך הבנייה טען פרומר כי הוא לא עיכב את מהלך ביצוע העבודות מלבד תשלום יתרת התמורה שלא שולמה עקב אי סיום העבודות על ידי הקבלן ובהתאם להנחיות שקבל ממפקח הבניה.
באותה תקופה השלים הקבלן חלק מהעבודות אותן התחייב להשלים ואולם, אין ספק כי היתנהלות הקבלן, כעולה מפניות הבורר והמפקח אליו, מלמדת כי העיכובים בהשלמת ביצוע עבודות הבניה בתקופה השלישית, יצרו הצורך בהשלמת העבודות במהלך התקופה הרביעית, שהתמשכה 5 חודשים, עיכוב אותו ראיתי לנכון לזקוף לחובת הקבלן.
...
סוף דבר מחלוקת כספית מקצועית, צודקת ככל שתהיה, לא היה בה כדי לצדיק את התנהלות הצדדים.
לסיכום אין לי אלא לקבוע כדלקמן: תביעת הקבלן - בגין עבודות נוספות – זכאי הקבלן לתשלום בסך של 800,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית לפי מדד 12/2017.
בהינתן התוצאה אליה הגעתי ובהינתן סכומי התביעה והתנהלות הצדדים אני קובעת כי כל צד ישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו