עניינה של התביעה בטענת התובעת כי הנתבע גרם לה נזק, עת הוא עבר לעבוד – מייד לאחר סיום עבודתו אצלה ובלי תאום עמה וללא ידיעתה, אצל הלקוח שלה לשעבר ושאצלו הוא נתן שירותים מטעמה במהלך השנה האחרונה לעבודתו.
]
לאור העובדה שתביעת התובעת כנגד המרכז הרפואי עדיין מיתנהלת לפני בית משפט השלום, ובהנתן כך שגורמי המרכז הרפואי לא הובאו כאמור לעיל לעדות לפנינו, נציין את הדברים הבאים, ובזהירות רבה – טענה זו מעלה תמיהה ופליאה.
התמונה המצטיירת היא שהעובדת תיכננה מראש לסיים את עבודתה במועד שהתאים לתכניתה לפתוח משרד עצמאי, יצרה מצג שוא בעיניין הסיבות להעדרותה, לא איפשרה למעסיק להערך לסיום עבודתה, והייתה אדישה לחלוטין לנזקים החמורים שייגרמו למעסיק כתוצאה מסיום עבודתה ללא הודעה מוקדמת וללא שניתנה למעסיק שהות להערך להמשך עבודתו במשרד ללא סיוע של העובדת.
ראו למשל הכרעת כב' השופט ארמון, במקרה שבו הועלתה טענה דומה כנגד עובד שהתפטר מעבודתו אצל מעסיקתו הקודמת, ועבר לעבוד אצל מי שנטען שהוא מתחרה של המעסיק[footnoteRef:42], כדלקמן: [42: סעיף 53 לעב' (נצ') 1625/00 וויטקום בע"מ – דוויבאיפי בע"מ, ניתן ביום 30.7.2000.
בין היתר, צוין בסעיף 7 לחוזה ההעסקה, כי "... לאור תפקידו של העובד יתחייב העובד לאי תחרות בחברה והחברה תשלם לו בגין התחייבות זו סך של 1,000 ₪ ברוטו בחודש (בהתאם להסכם סודיות ואי תחרות המצ"ב לסיכום התנאים ומהוה חלק בלתי נפרד ממנו)".
בהמשך לאמור לעיל, ביום 2.9.2013 חתם הנתבע על "התחייבות לשמירת סודיות", במסגרתה הוא התחייב כך:
"... במשך תקופת עבודתי בחברה ובמשך שנתיים נוספות לאחר הפסקת עבודתי בחברה אני מתחייב לא להתחרות בעסקיה של החברה, בין במישרין ובין בעקיפין, בעצמי או באמצעות אחרים, בין כעצמאי ובין כשכיר, לרבות על ידי שותפות או החזקה בעצמי או באמצעות אחרים במניות או בזכויות ניהול בתאגיד כלשהוא."
מהו התפקיד שבו עובד כיום הנתבע במרכז הרפואי, והאם המדובר בתפקיד זהה לתפקידו בעת העבודה בתובעת – טרם שנידון בטענות הצדדים לגופן וביחס לאותה התחייבות חוזית, יש לידון בטענת הנתבע כי הוא אינו עובד כיום במרכז הרפואי באותו התפקיד שבו הוא עבד במרכז הרפואי עבור התובעת.
...
לאור האמור לעיל, אנו סבורים כי יש מקום לקיזוז הסכומים המועטים שלהם זכאית התובעת, כנגד ההוצאות שנגרמו לנתבע כתוצאה מכך שרוב רכיבי התביעה נדחו.
גם ההתייחסות בסיכומי הנתבע לעמדת התובעת היתה בלשון בוטה, שאינה מקובלת עלינו[footnoteRef:91].
]
בסיכום כל הדברים, אנו סבורים כי התוצאה הראויה והצודקת היא שכל צד יישא בהוצאותיו, ובמובן זה שאיש לא יצטרך לשלם דבר לצד שכנגד, הן ביחס לחיוב הכספי והן ביחס להוצאות.