להלן נוסח ההסכמה שבין הצדדים, אשר זכה, כאמור, לאישור ביהמ"ש ולמתן תוקף של פסק דין, כפי שנוסחה ע"י ב"כ התובעת דנן, שהיא, כאמור, הנתבעת בהליך הקודם:
"מבלי להודות בשום טענה שהיא מטענות הנתבעת, ולסילוק מלא וסופי של התביעה בתיק זה - 49128-03-12 - ולצרכי פשרה בלבד ולאור המלצת בית המשפט, תסכים מרשתי לקבל את ההמלצה לפיה מכשיר הפלפון אשר סופק לנתבעת בחודש 2/11 מידגם אייפון 4 יושב לידי התובעת תוך 30 ימים מהיום באמצעות דואר רשום, כאשר הוא במצב תקין וזאת למרות שהנתבעת עושה ועשתה בו שימוש עד היום. כמו כן, במעמד זה משלמת הנתבעת לתובעת סך של 370 ₪ באמצעות שיק מס' 500003 משוך על בנק איגוד סניף רחובות, וניתן לב"כ התובעת.
טענות הצדדים:
טענות התובעת:
השתלשלות העניינים – גרסת התובעת:
בחודש פברואר 2011 היתקיימה פגישה בין סוכן מכירות "דור טו דור" מטעם הנתבעת, מר ניר נדב (להלן: "ניר"), לבין התובעת ושתי חברותיה: אורית קליזו (להלן: "אורית") ואורלי דה-וט. בתחילת הפגישה הבהירו התובעת וחברותיה לניר כי הן בעלות מנויים אחרים ורבים בחברות מתחרות.
התובעת הסבירה לנציג משרד עורכי הדין, ובהמשך גם לנציגה אחרת את השתלשלות העניינים, ואלו הבטיחו לבדוק זאת.
לעניין זה ראו למשל את תשובתה של התובעת ביחס לשאלת ביהמ"ש כיצד בכל זאת היתוודעה לתיק ההוצאה לפועל שניפתח נגדה, כאשר לטענתה לא היתה מודעת לכך שתיק כזה בכלל ניפתח:
"לשאלת בית המשפט, מדוע פניתי ללישכת ההוצל"פ, אני משיבה שזה בעקבות המכתב של צו ההבאה עם השוטר וכנראה יש לי אותו ברכב. כתוב "התראה לפני צו הבאה על ידי שוטר". משהו כזה".
זאת, שעה שההליך הקודם נוהל משך כ-3 שנים, בהמשך הוגשה התביעה הקטנה, אשר הפכה לימים לתביעה זו.
אין צורך לומר שהדבר מקשה על הנתבעת בהוכחת טענותיה, למשל, בכל הנוגע בהבאתו לעדות של הסוכן ניר נדב, אשר הציע לתובעת ולחברותיה את העסקה מושא תביעתנו, וזאת, בשל העובדה כי סוכן זה אינו מועסק עוד ע"י הנתבעת.
בהקשר זה איחזור על מושכלות ראשונים ואפנה לדברי בית המשפט העליון בע"א 559/87, מנחם חשאי ואח' נ' יצחק ארוין רונן, פ"ד מו(1), 229:
"ניפוח מלאכותי של סכומים כגון דא הנו תופעה שיש להתריע נגדה".
בשולי עניין זה ובשים לב לכך שהתביעה הוגשה בתחילת הדרך כתביעה קטנה, הרי שאין מנוס מלהתייחס גם לעניין זה. בהקשר זה אבקש להפנות לפסק דינו של כבוד השופט מנהיים בת"ק (ראשל"צ) 487/09, זריהן שלמה נ' סלקום ישראל בע"מ:
"דין התביעה להדחות. לא למותר להוסיף שגם אילו הייתי מקבל את התביעה לא הייתי מצליח להסביר לעצמי מדוע אדם שחויב ב-1,200 ₪ ביתר תובע למעלה מכפליים מכך. הגיע הזמן להבין שבית המשפט לתביעות קטנות איננו מכשיר להדפסת כסף גם לתובעים שהדין איתם. העובדה שהאגרות בבית משפט לתביעות קטנות הן מגוחכות ולמיטב ידיעתי גם מסובסדות אינה צריכה להצדיק את התופעה שאני ניתקל בה ברובן המכריע של התביעות המוצדקות והיא שהסכומים הנתבעים ברובן של התביעות מנופחים בעליל".
דברים אלו הולמים להפליא את סוגייתנו, במיוחד כאשר לטענתה של התובעת היא חוייבה בסכומים של 2,000 ₪ (שכאשר כפי שהוכח, הסכום של חיוב היתר אינו עולה על כ-1,035 ₪, כאשר מנגד החזירה הנתבעת לתובעת סכומים שונים שלא היתה חייבת לשאת בהם), וזאת, עוד לפני שהבאנו בחשבון את שוויו של המכשיר הנייד מידגם אייפון 4 (בסך של 3956.39 ₪) שהתובעת החזיקה שלא כדין וניידה לחברה מתחרה בנגוד להוראות ההסכם שנכרת עימה.
...
עולה מכל המקובץ כי אין מנוס מדחיית התביעה תוך פסיקת הוצאות לחובת התובעת.
תוצאה:
נוכח כל האמור לעיל אין לי אלא לדחות את תביעתה של התובעת.
באשר לסוגיית הוצאות המשפט ולאחר שהוכח כי לא היתה לתובעת עילת תביעה וכי לא הוכיחה את הנזקים הנטענים על ידה ונוכח הימשכות ההליכים שלעניין בכלל הערכאות, כמפורט לעיל, וכן בשים לב לסכומים המופרכים אשר נתבעו במסגרת ההליך דנא ולהצעות של מותב זה לתובעת לשם קידום פשרה מחוץ לכתלי ביהמ"ש או בין כתליו וסירובה של התובעת לכל הצעה, אין מנוס מפסיקת הוצאות משפט לחובתה.