מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד מכון כושר בגין נפילה מהליכון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף, שלטענת התובעת-ילידת 1964,נגרמו לה כתוצאה מכך שביום 23.6.12,בעת שהתארחה במלון הנתבעת 1 (להלן: "הנתבעת"),תוך כדי שימוש בהליכון בחדר כושר, נפלה ונחבלה בכתף ימין( להלן: "התאונה").הנתבעת 2 הייתה במועדים הרלוואנטיים המבטחת של הנתבעת בביטוח אחריות כלפי צדדי ג'.
ע"פ סעיף 54 (2), 54 (3) לפקודת הראיות (נוסח חדש), כדי להשתית אחריות הנתבעת על סמך עדות זו, על ביהמ"ש לפרט מה הניע אותו להסתפק בעדות זו. דרישה זו המופיעה בפקודת הראיות, באה להזכיר לבית המשפט כי בנסיבות אלו בהן קיימת רק עדות אחת מטעם בן מישפחה קרוב, או אדם מעוניין מטעם אותו צד שזימנו, יש צורך בטעם אמיתי וכבד משקל (המבוסס על סבירות ביחס למכלול הראיות שהוגשו ונסיבות המקרה), המצדיק קביעה על פי אותה עדות בלבד וזאת, אפילו במקרים בהם לא הובאה כנגדה כל עדות מפריכה.
...
דיון לאחר שעיינתי במסמכים המונחים בפני, התרשמתי באופן בלתי אמצעי מהעדויות שהושמעו ושקלתי את טענות הצדדים, שוכנעתי כי התובעת לא הרימה את נטל ההוכחה המוטל עליה להוכחת אחריות הנתבעת.
בעניין זה ראה דברי ביה"מ בת"א 34772/06 שאוזכר לעיל: " אין חולק כי יכולה הייתה היא לדעת מהן הנסיבות שהביאו לארוע: היא הייתה במקום, היא הביטה או יכולה הייתה להביט על ההליכון, הן לפני הארוע והן לאחריו, ולברר את הנסיבות. היא יכולה הייתה גם לבדוק את ההליכון על ידי מומחה מטעמה ולנסות ולבדוק את מנגנון נפילתה". גם התנאי השלישי לא התקיים בענייננו ולא ניתן לקבוע שהנפילה הסתמית מתיישבת יותר עם רשלנות הנתבעת מאשר עם המסקנה שנקטה זהירות סבירה.
יודגש כי ככל שכפות המאזניים נותרות מעוינות ותובע לא שכנע את בית המשפט ברמת הסתברות של 51%, כי גרסתו היא הנכונה, לא הרים את נטל ההוכחה ויש לדחות את תביעתו.
לאור כל האמור, משהתובעת לא הוכיחה כי הגורם לתאונה,בבחינת הקשר הסיבתי לתאונה ולנזקים הנטענים,הינו הפרת חובת זהירות של הנתבעת,אין לי אלא לדחות את התביעה וכך אני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לפצוי על ניזקי גוף שנגרמו לתובעת בגין נפילה מהליכון במכון כושר.
אכן, האחריות אינה אוטומאטית, וכשם שהיו מקרים בהם תביעות רשלנות כנגד מכוני כושר התקבלו (ראה בנוסף לפסקי הדין דלעיל למשל: ת.ק. (פתח תקוה) 34666-12-11 חנן נ' הולמס פלייס אינטרנשיונאל בע"מ [ניתן ביום 13.6.2012]; ת.ק. (תל אביב) 2755-03-08 פולק נ' ביונד פיטנס בע"מ [ניתן ביום 21.7.2008]; ת.א. (שלום ראשל"צ) 2797/06 קאן מינה נ' ג'רסי מכון בריאות וכושר [ניתן ביום 22.10.2008]), היו מקרים בהם התביעות נדחו (ראה למשל: ת.א.(שלום תל אביב) 34772/06 שוש לב נ' עמותת מועדון הספורט אורנית [ניתן ביום 20.6.2010]; ת.א (שלום קריות) 2727/05 אברמוב נ' עירית קרית ביאליק [ניתן ביום 27.6.2011]).
...
אשר לפוטנציאל אובדן השתכרות לעתיד ובהנחה כי התובעת היתה עובדת עד גיל 70 ובהתאם להשתכרותה בשנת 2005 ולאחר היוון על פי נכותה הרפואית, ובצירוף הפסדי פנסיה אני קובע כסכום מעוגל – 7,500 ₪.
אשר לעזרת צד ג', נסיעות והוצאות תוך לקיחה בחשבון כי חלק ניכר ממצבה הרפואי של התובעת, כקביעת המומחה, אין לשייכו לתאונה, אני קובע סכום גלובלי של 5,000 ₪.
אשר על כן אני מחייב את הנתבעות ביחד ולחוד לשלם לתובעת את הסך של 20,700 ש"ח בצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור 20 אחוז ואגרה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

עניינו בתביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף בשל נפילה ממכשיר הליכון בחדר כושר.
פתח דבר: התובע, יליד 11.09.1973, טען בתביעתו כי ביום 27.04.2007 התאמן בחדר כושר של הנתבעת מס' 2 – קנטרי קלאב סח'נין בע"מ (להלן: "מכון הכושר").
בנסיבות העניין, התביעה כנגד הנתבעת 1 נדחית.
...
העובדה שהתובע התמיד באותו סגנון תומכת במסקנה כי התובע התנהל באדישות, שלא לומר בזלזול.
בחינתן של הראיות גופן מביאה לאותה מסקנה; התובע העיד לפניי כי הגיע למכון הכושר האמור בכדי להתרשם ולשקול רישום.
סיכומו של דבר, נוכח כל המפורט לעיל – דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

רק אז ביקש התובע וקיבל רשות לתקן את כתב התביעה, והוסיף את הטענה העובדתית, כי נפל בשל תקלה בהליכון.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, החלטתי לקבל את התביעה, מהנימוקים הבאים: אין, למעשה, מחלוקת על כך שהתובע נפל מההליכון במכון הכושר של הנתבעת מס' 1, ונחבל.
...
שני הצדדים סיכמו את טענותיהם בעל פה. לטענת הנתבעות, דין התביעה להידחות, משום שהיא נסמכת על עדותו היחידה של התובע, בכל הנוגע לסיבת הנפילה.
לאור האמור אני מקבלת את גרסת התובע, כי נפל מההליכון בשל תקלה במכשיר.
אשר על כן, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעות, יחד ולחוד, לשלם לתובע סכום של 12,000 ₪.
כן תשלמנה הנתבעות לתובע שכ"ט עו"ד בסך 2,400 ₪ והוצאות משפט בסך 1,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2010 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו, כנטען, עקב נפילה מהליכון בחדר כושר.
התובעת טוענת כי הנתבעות אחראיות לפצותה בגין ניזקי הגוף שנגרמו לה. הנתבעות שגרו הודעה לצד שלישי כנגד הקבלן שבצע באותה עת עבודות חיפוי בגג מבנה הבריכה במרכז הספורט (צד ג' 1 ולהלן: "אורגל"), כנגד מתכנן עבודות החיפוי והמלווה ההנדסי של הפרויקט (צד ג' 2 ולהלן: "שטרן") וכנגד הקבלן שבצע עבודות איטום בבריכת השחייה (צד ג' 3 ולהלן: "אזולאי").
ראוי לציין בהקשר זה גם את מה שנקבע בת.א. (ראשל"צ) 2797/06 קאן מינה נ' ג'רסי מכון בריאות וכושר, 22.10.08, שם נטענה טענה כי מכשיר ההליכון שהיה באותו חדר הכושר לא היה מצויד בסרט ביטחון ועצם עובדה זו מצמיחה עילת רשלנות.
...
לאור כלל האמור, אני קובעת כי דין התביעה להדחות.
כיון שכך, נדחות גם ההודעות לצדדים שלישיים.
התובעת תישא בהוצאות הנתבעות בסך 6000 ₪ בתוספת מע"מ. באשר להוצאות הצדדים השלישיים, אני מקבלת בחלקה את טענת הנתבעות כי לאור טענת התובעת בדבר רטיבות, לכלוך, טיט ובוץ עקב עבודות השיפוץ שבוצעו על ידי ובפיקוח הצדדים השלישיים, שיגור ההודעות לצדדים השלישיים היה סביר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו