מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד כונס נכסים בגין הפרת הסכם מכר דירה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה שהוגש על ידם, התבקש לחייב את כונס הנכסים (להלן- "הכונס") בסך של 20,860 ₪, בשל טענה להפרת חוזה על ידו וגרימת עגמת נפש "היתרוצצות והתעסקות עצומה במשך כל הקניה". כתב התביעה תוקן ובו נטען, כי הכונס מסתיר דו"ח שמאי והחייבת מסתירה נזקים שהיו בדירה ולכן על התובעים "לתקן ולפצות צד ג'". סכום התביעה המותקן נותר זהה גם בכתב התביעה המתוקן.
לטענתם, "כונס הנכסים לא דאג לעשותן והטיל ביודעין ובחוסר תום לב את האחריות על הקונים". נטען כי "הנתבע שלא הסתפק בתשלום התמורה ולא לקח אחריות על מעשיו ואחריותו לאיחור הגדיל ועשה ודרש פיצוי כספי נוסף על העיכוב בחלק מהתשלום בגין הפרת החוזה". נטען כי הרישום בטבו ארך שנה נוספת, בשל חובות שנותרו ובגינם התבקש בין היתר לחייב הכונס ואף, מספר שבועות לאחר קבלת החזקה בדירה התגלה חוב שנותר לנציגות הבית המשותף, ששולם לאחר שהודע לתובעים כי ינקט נגדם הליך שפוטי.
התובעים אף סברו, כי עומדת להם זכות תביעה שעה שניתנה החלטת רשם ההוצל"פ לאור בקשת בא כוחם, שהעיד בהליך זה, "להתערבות בהליכי מכירת דירה בכינוס נכסים", והם אף נימנעו מליתן משקל מחייב ל"בקשה המוסכמת והדחופה" שנחתמה בין באי כח הצדדים.
...
לאחר ששקלתי בכובד ראש הנטען והראיות שהוגשו, שוכנעתי כי דין התביעה להדחות, שכן לא הוכחה זכאותם של התובעים לחיוב הנתבע בסכומים המנויים בכתב התביעה.
סוף דבר, דין התביעה להדחות שכן, לא מצאתי כי התובעים זכאים לתשלום מידי הכונס.
התביעה נדחית איפוא ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

האם הפרה הנתבעת את הסכם המכר יש קושי בסיסי בעילת התביעה המבוססת על עילה חוזית בלבד כנגד הנתבעת, למרות שהדירה נמכרה בנגוד להסכמתה במכר כפוי, וההסכם נחתם בשמה על ידי כונסות הנכסים וכפוף לאישור בית המשפט.
ראה רע"א 8268/07 עו"ד מ' קידר, כונס במינוי כב' ראש הוצל"פ על זכויות החייבים בנכס נ' צ'נירו שלמה, 28.08.2008: "ויודגש, על חוזה המכר בין רוכש לכונס הנכסים חלים דיני החוזים ואין ראש ההוצאה לפועל מוסמך להורות על שינוי הוראות חוזה זה בהיעדר הסכמת הצדדים. לא זאת, אף זאת, ככל שיש בהחלטתו של ראש ההוצאה לפועל משום שינוי הוראותיו של חוזה בר תוקף, הרי ששינוי זה נעשה בחריגה מסמכות ומשכך בטל הוא (וראו: דוד בר-אופיר, הוצאה לפועל הליכים והלכות, מהדורה שישית, בעמ' 508)". במקרה נדון הבהיר ב"כ התובעת כי אין לו כל טענה כנגד כונסות הנכסים, ולכן לא ברור כיצד סבור כי יש עילת תביעה בגין הפרת הסכם כלפי הנתבעת.
...
סוף דבר התובעת רכשה דירה אשר השיתוף בה פורק ונמכרה בהליך כינוס נכסים בבית המשפט לענייני משפחה.
על כן, התביעה נדחית.
לאור דחיית התביעה נדחית ההודעה לצד שלישי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בקשה למתן צו עשה זמני, שהגיש המבקש בד בבד עם תביעה לאכיפת הסכם מכר, במסגרתו מבוקש להורות על איכלוס הנכס מושא ההסכם, בשכירות, כפי שהוסכם בין הצדדים, וכן למנות את בא כוחו של המבקש ככונס נכסים לשם העברת זכויות החכירה בנכס מהנתבעים הפורמאליים 1-3 למשיבים, והוצאת טופס 4.
לטענת המשיבים, כבר עם חתימת ההסכם החל "תרגיל העקיצה" של המבקש, ש"הזמין את ההפרה של המשיבים" כאשר ידע מלכתחילה כי רישום הזכויות על שם המשיבים ברשות מקרקעי ישראל אמור להימשך חודשים, ולכן אין זה מתקבל על הדעת שהמשיבים ימכרו את הדירה עם תשלום חוב פיגורים בגין ארנונה למועצה המקומית טבעון.
ניתן לקבוע איפוא בנקל, כי הונחו לפני בית המשפט ראיות מספקות לכאורה, אף במידה העולה על הנידרש בשלב זה, לקיומה של עילת תביעה נגד המשיבים בגין הפרת הסכם המכר.
...
אשר לחלקה השני של הבקשה – קבלת החזקה בנכס, לא מצאתי כי ניתן להיעתר לבקשה בשלב זה. ממספר נימוקים: ראשית, כפי שטען המבקש עצמו, בהסכם השיפוץ קיימת תנית בוררות, ועל כן לא התבקשו בכתב התביעה סעדים הנוגעים להסכם השיפוץ (סעיף 27 לבקשה).
אף שלא מצאתי להיעתר לבקשה לסעד הזמני המבוקש ביחס למסירת החזקה, מהנימוקים עליהם עמדתי לעיל, אציין כי לטעמי טוב יעשו בעלי הדין אם יגיעו להסכמות בדבר מסירת החזקה, ויפה שעה אחת קודם, משום שיהיה בכך להקטין את הנזק לשני הצדדים, ולעצור את הידרדרות מצבו של הנכס והמשך צבירת החובות בגינו.
אשר על כן, לאור הסכמת המשיבים, אני מקבלת את הבקשה בחלקה, ומורה על מינוי ב"כ המבקש, עו"ד מוטי בן ארצי ככונס נכסים לצורך העברת זכויות החכירה של המשיבים הפורמליים 1-3 בחלק מחלקה 64 בגוש 10479 על שם המשיבים, ורישום הע"א לטובת המבקש.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לפיצויים בטענה לנזק שניגרם עקב הפרת היתחייבותה של כונסת נכסים בהליכי מכירת דירה בתיק הוצאה לפועל.
התובע, לגירסתו, ניגש לבנק ביום 24.11.16 ושם נאמר לו כי הבנק לא יעמיד לו כל הלוואה כנגד שיעבוד זכויותיו בדירה כל עוד לא הוסר העיקול שנירשם על זכויותיו בתיק ההוצל"פ. אי הסרת העיקול אפוא, לשיטת התובע, היא היא הסיבה היחידה לכך שלא היה באפשרותו לשלם את הסכום לו התחייב.
התובע כלל לא מסביר מה לטענותיו ולדמי שכירות ואף לא מצא להביא פירוט ואסמכתאות לתחשיב זה. כך גם הטענה לנזק בגין "שכר הכונסת", כאשר לא ברור מה לשכר הנתבעת על פעילותה בתיק ההוצל"פ ולביטול ההסכם עם התובע, ולא ברור כיצד יכול התובע להלין בהליך זה על שכר שנפסק בתיק ההוצל"פ. כך גם טענתו ביחס למקדמה אותה שילם, שכן התברר שרק כחמישית הימנה, 23,000 ₪, נקבע כחיוב בפצוי על הפרת ההסכם והיתרה ממילא נזקפה לזכותו על חשבון החוב לזוכה (נספח 13 לתצהיר הנתבעת).
...
כך נמצא שטענה זו של התובע, לנזק שהוא ההפרש בין "השווי הנכון" של הדירה לתמורה בה נמכרה לא הוכחה והייתה נדחית אפילו נמצא שהתובע זכאי לפיצוי.
מסקנה דומה מתחייבת ביחס לטענות התובע להפסד דמי שכירות בסך של 47,000 ₪.
אשר על כן אני דוחה את התביעה ומחייב את התובע לשאת בהוצאות הנתבעת בגין בירור התביעה בסך של 50,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

רקע, טענות הצדדים והנפשות הפועלות ראשיתו של ההליך בתביעה שהגישה יצחק ועמוס בוקרה קבלנים בע"מ (להלן: החברה), העוסקת ביזמות ובניה, כנגד רוכשי שתי דירות לתשלום יתרת התמורה החוזית, תשלומים נלווים ופיצויים בגין הפרת ההסכם ביחס לשני הסכמי מכר שנערכו ביום 2.10.2003 לרכישת דירה בבתים צמודי קרקע ברחוב התקווה 4 באשקלון.
על בסיס טענות אלו עתרו הרוכשים לסעדים הבאים: לחייב את החברה למסור להם הפניה לרמ"י לצורך חתימה על הסכם חכירה ולהורות לה לפעול לכך שתרשם לזכותם זכות חכירה על הדירות וכן לחייבה להעביר את המסמכים הדרושים לצורך כך. התבקש למנות את ב"כ הרוכשים ככונס נכסים לצורך ביצוע פעולות אלו, ככל שתוך 90 יום מיום פסק הדין לא יבוצעו הפעולות האמורות.
...
סבורני כי אי-רישום זכויות הרוכשים בדירה בנסיבות המקרה דנן במשך למעלה מ-11 שנים (במועד מתן פסק דינו של בית המשפט המחוזי) אינו יכול להיחשב כעיכוב קל ברישום, ולטעמי מדובר בעיכוב משמעותי ביותר שעולה כדי הפרה יסודית של החוזה.
אשר על כן, אני מחייב את הנתבעת שכנגד לשלם לתובעת שכנגד 1, סך של 45,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין, ממועד הגשת התביעה שכנגד ביום 14.5.19 ועד התשלום המלא בפועל.
אני מחייב את הנתבעת שכנגד לשלם לתובעים שכנגד 2-3, סך של 45,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין, ממועד הגשת התביעה שכנגד ביום 14.5.19 ועד התשלום המלא בפועל.
אני מחייב את הנתבעת שכנגד לבצע את הפעולות המפורטות בסעיפים 17.1 עד 17.3 בכתב התביעה שכנגד, לרבות לגרום לכך כי תירשם לזכות התובעים שכנגד זכות חכירה ראשית לדורות על ידי רשות מקרקעי ישראל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו