בפניי תביעה כספית על סך 53,500 ₪ לפצוי בגין ניזקי רכוש כתוצאה מגניבת רכב, בהתאם לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א- 1981 (להלן: "חוק חוזה ביטוח").
סמוך לאחר גניבת הרכב ולפי הנחיות סוכנות הביטוח, הגיע התובע לתחנת המישטרה בביתר עילית והתלונן על גניבת הרכב.
לטענת התובע, על פי תנאי הפוליסה, על התובע היה לשלם את הפרמיה ובתמורה הנתבעת מחויבת לבטח את התובע בכיסוי בטוחי מקיף, בין היתר עבור גניבת רכב.
בשל סרובה של הנתבעת לשלם פיצוי לתובע, פרנסתו של התובע אשר עובד כעצמאי בתחום הנגרות, נפגעה בצורה משמעותית.
היסוד השלישי, מורכב יותר וכדי להיתחקות אחר כוונת המבוטח, על בית המשפט להיתחשב במניע שלו במסירת המידע הכוזב וכדברי כבוד השופט עמית בע"א 5109/07 יצחק פלדמן נ' הפניקס חברה לביטוח (נבו מיום 31.3.09) (להלן: "פסק הדין בעיניין יצחק פלדמן"):
"היסוד השלישי הוא המורכב והמעורפל יותר, לפיו יש להוכיח שהמבוטח התכוון לקבל מהמבטחת כספים במירמה על יסוד העובדות הכוזבות. דומה כי פרשנות יסוד זה טרם התגבשה בפסיקה. כך לדוגמא בע"א (מחוזי חי) 4301/09 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' קיסלב ... קבע בית המשפט שאין חשיבות למניע שגרם למבוטח למסור מידע כוזב...המלומד ולר סבור שדברים אלו מעוררים קושי לא מבוטל, שכן יש בהם לאיין את היסוד השלישי...לשיטתו של ולר "מבוטח המראה כי מסר למבטחת מידע כוזב אך לא התכוון לקבל תגמולי ביטוח שאינו זכאי להם, יופטר מהתוצאה הקשה של שלילת תגמולי הביטוח, וזאת אף אם נהג באדישות או בפזיזות."
במקרה הנידון הנתבעת טוענת לכוונת מירמה וזאת בהנתן הגרסאות השונות באשר לנסיבות גניבת הרכב, מגירסאות שונות אלו, לטענת הנתבעת, יש ללמוד על כוונת מירמה אשר בגינה יש לפטור אותה מתשלום תגמולי הביטוח.
התובע ביקש צו לקבלת יומן המבצעים של חטמ"ר יהודה נכון ליום הארוע, אולם יומן זה לא הובא לבית המשפט ואף לא הוגשה כל אסמכתא לכך שהתבקש; כמו כן, היתנהלות התובע, באשר לסירובו ליפגוש את חוקר חברת הביטוח, ללא נוכחות עורך דין, מעלה תמיהה.
...
מקום בו לא הובאו הראיות, דין התביעה להידחות.
אשר על כן, דין התביעה להידחות.
סוף דבר
מכל האמור לעיל, ובהיעדר כל הוכחה באשר לשווי הרכב, מקום בו ניתנו לתובע מספר הזדמנויות לצורך הוכחת שווי זה, מצאתי כי דין התביעה להדחות.