רקע וטענות הצדדים:
לטענת המבקשת, המשיבה הגישה כנגדה תביעה בסך של 744,880 ₪ בגין אספקת מערכות בתחום החקלאות, שלטענתה אינן עומדות בדרישות הסף ו/או אינן תקינות.
במסגרת הבקשה טוענת המבקשת שהמשיבה הנה חברה זרה המאוגדת בתאילנד, מוגבלת במניותיה, אינה רשומה כחברה זרה הפועלת בישראל במירשם המתנהל ברשם החברות, וכן אינה בעלת נכסים בארץ.
לטענתה הוראות תקנה 157 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 אשר הבקשה מבוססת עליהן, אינן חלות מקום שהתובעת הנה חברה בע"מ.
המשיבה מוסיפה וטוענת שלבית המשפט סמכות רחבה להפעלת שיקול דעתו בבואו לבחון את יישום הוראות סעיף 353א לחוק החברות, תשנ"ט-1999 בעיניין בקשה לחיוב תובעת שהנה חברה בהפקדת ערובה.
...
"
ברע"א 857/11 מועצה אזורית באר טוביה נ' נוריס לפיתוח והובלות בע"מ (פורסם בנבו, 23.5.2011) נקבע:
"עוד נפסק כי סוגיית חיובה של חברה-תובעת בהפקדת ערובה נבחנת בשלושה רבדים; ראשית, יש לבחון את מצבה הכלכלי של החברה. שנית, יש לבחון אם נסיבות העניין מצדיקות את חיובה של החברה בהפקדת ערובה, וההנחה היא כי לגבי חברות החיוב בהפקדת ערובה הוא הכלל והפטור הינו החריג; לבסוף יש לבחון את סיכויי התביעה ובעניין זה הנטל להוכיח שנסיבות העניין מצדיקות לפטור את החברה מהפקדת ערובה הוא נטל המוטל על כתפי החברה-התובעת, ועל דרך הכלל אין מקום לבחינה מעמיקה של סיכויי ההליך ויש להיזקק לשיקול אחרון זה רק מקום שבו מדובר בסיכויים גבוהים ביותר או קלושים ביותר. עם זאת, גם משהגיע בית המשפט לכלל מסקנה כי יש הצדקה לחיובה של החברה התובעת בהפקדת ערובה, עליו לקבוע את שיעורה באופן מידתי המאזן כראוי בין כלל השיקולים הצריכים לעניין (עניין ל.נ. הנדסה ממוחשבת, בפסקה 13 לפסק-הדין)."
לאור המפורט לעיל, "ברירת המחדל" היא שעל חברה שמגישה תביעה להפקיד בקופת בית המשפט ערובה להוצאות הנתבע, וככל שהחברה טוענת שאין מקום להורות כן, עליה הנטל להוכיח שביכולתה לשלם את הוצאות הנתבע, שנסיבות העניין אינן מצדיקות הפקדת ערובה ושסיכויי ההליך גבוהים ביותר.
סוף דבר:
לסיכומים של דברים, הבקשה מתקבלת.
בהתחשב בסכום התביעה ובהיקף ההליך וטענות הצדדים, הנני מורה על חיוב המשיבה בהפקדת ערובה כספית בקופת בית המשפט בסך של 36,000 ₪ וזאת עד ליום 30.1.22.