מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד ועדת הביקורת המרכזית של ארגון עובדים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת ישיבות ההוכחות בתיק העקרי נשמעו מטעם התובע עדותו של התובע עצמו ועדות מר צחי שגב, מנהל מיפעל המטוסים; מטעם הנתבעת 1 העידו מר צפריר בר יוסף, סגן ראש מינהל משאבי אנוש לתנאי עבודה בחטיבת בדק, ומר אליהו יהודה, ראש מינהל הנדסת תעשייה במפעל מטוסים של החברה בנמל התעופה בן גוריון; מטעם הנתבעת 2 העיד מר אלי סער, שכיהן בתקופה הרלוואנטית כמשנה למזכיר ארגון העובדים הארצי של התעשייה האוירית.
התובע סבל מהתעמרות והתנכלות בעבודה על רקע תלונותיו להנהלת החברה, לאירגון ולמבקר המדינה.
התלונות שהגיש התובע טענתו המרכזית השנייה של התובע היא כי פיטוריו היו בשל תלונות שהגיש נגד הממונים עליו, ובפרט נגד מר יהודה, מנהלו הישיר.
בעיניין שמלה נקבע בהקשר זה כי: "נקודת המוצא היא שארגון עובדים אמון על הדאגה לזכויותיהם של העובדים, וזאת כחלק מחובתו האינהרנטית של ארגון עובדים בהיותו ארגון עובדים. משכך, ככל שאיננו פועל בהתאם לאמות המידה הנדרשות, הרי שעלולה לקום לעובד זכות תביעה כנגד האירגון....
...
לאור כל האמור, נדחית התביעה נגד ארגון העובדים.
התביעה בהקשר זה נדחית.
סיכום התביעה, על כל רכיביה נדחית.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בפסק הדין שניתן ביום 1.7.2020 על ידי סג"נ כב' השופטת י. שבח, נקבע כך: "את סמכותו העניינית של בית משפט זה לידון בהליך מתרצים המבקשים בכך ש"אין מדובר כלל וכלל, לא בתובענות שבין המבקשים להסתדרות באופן כללי ובודאי שלא מדובר בתובענות שבין המבקשים להסתדרות... נתבקש סעד הצהרתי כנגד שלושת המשיבים וכנגדם בלבד". כן נטען כי "לא תמצא" בסעיפי המשנה של סעיף 24 לחוק בתי הדין לעבודה, התשכ"ט – 1969, "סמכות לביה"ד לידון בתובענות אזרחיות בין אדם לחברו". .
בע"ע (ארצי) 1504/04, ד"ר ללה אבין-מכבי שירותי בריאות (מיום 8.3.2005) נקבע מפי הנשיא (בדימוס) סטיב אדלר בדבר החשיבות של מנגנונים פנימיים מוסכמים שנקבעו לצורך יישוב סכסוכים, כדלקמן: "חשיבות רבה נודעת לאוטונומיה של השותפים ליחסי עבודה. על פי השיטה במשפט העבודה הישראלי, הותיר המחוקק לצדדים ליחסי העבודה הקבוציים, במסגרת האוטונומיה שלהם, את הכוח והסמכות לקבוע את תוכנו של הסכם קבוצי. מקום בו במסגרת הסכם קבוצי מוקם מנגנון מיוחד להכרעה בסכסוכים בין המעסיק לבין עובדיו, תחת בירור הסיכסוך בבית הדין, יש להיתחשב, ככל האפשר, ברצון הצדדים. עקרון זה תקף גם לגבי הסכמות של השותפים ליחסי עבודה בעיניין ועדות פריטטיות והעברת סכסוכים להליך בוררות או לגישור. כך, במקום עבודה מאורגן, כאשר ארגון העובדים מהוה כוח מאזן לכוחו של המעסיק, יש לכבד את רצונם של הצדדים, שהנו פרי של משא ומתן ביניהם, ליישב סכסוכים בדרכים אלטרנאטיביות. משהוקם במקום עבודה מאורגן מנגנון ליישוב סכסוכים, לרבות הליך בוררות, חזקה כי שני הצדדים דאגו לתקינות ולהגינות של המנגנון, שכן הדעת נותנת ששני הצדדים חפצים במנגנון ניטראלי אשר יכריע בסכסוכים באופן עינייני, נכון, יעיל והוגן". כך גם בעניינינו, לא מוצו ההליכים בפני הרשות המוסמכת – רשות השיפוט.
כב' השופטת שבח הבהירה כי טרונייתם המרכזית והאמיתית של התובעים נסובה על עצם הקמת הועד הנפרד וההכרה בו, באופן שבעלת הדין המהותית בהליך היא למעשה ההסתדרות הכללית, וכי הנתבעים 1-3 טפלים להליך ולסעד המתבקש בו, שהרי, בהנתן סעד האוסר על הנתבעת 4 (ההסתדרות) להכיר בועד נפרד, למינוי נתבעים 1-3 כחבריו לא יהיה עוד תוקף בבחינת "הלך החבל אחרי הדלי". חרף האמור בפסק דינו של בית המשפט המחוזי כאמור, המשיכו לטעון התובעים כאילו הם אינם עותרים נגד ההסתדרות (שמינתה את הנתבעים 1-3 לחברי ועד); וכאילו הם אינם כופרים בסמכותו ואינם משיגים על החלטתו של עו"ד אבי אדרי, יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, להקים את הועד החדש בו מכהנים הנתבעים 1-3.
באופן דומה לענייננו, טען העובד כי תקנון ועד העובדים אינו חל עליו שעה שהוא חבר באירגון עובדים אחר, בית הדין דחה את הבקשה ואת הטענה, וכך נקבע: "לא מצאנו בשלב זה, בעובדה כי המבקש אינו חבר עוד במשיבה כי אם באירגון עובדים אחר, כדי לפטור את המבקש מתחולת הוראות תקנון ועד העובדים, בכל הקשור לבחירות לועד העובדים עליו הוא מבסס את תביעתו, וכן בנוגע לסכסוך שנוצר עוד בהיותו חבר ועד אשר בגינם התקבלה ההחלטה להשעותו מהאפשרות להבחר ואשר את החלטה זו הוא תוקף.
יש למצות את ההליכים הפנימיים הקבועים בתקנון ועד העובדים, כאשר החלטתה של רשות השיפוט ממילא נתונה לבקורת שיפוטית.
...
מכל הטעמים המפורטים לעיל, על התובעים למצות את ההליכים בפני רשות השיפוט על כל השלבים המצויים בה. כמו כן, מורים אנו על עיכוב הליכים מכוח הוראת סעיף 5 לחוק הבוררות.
באשר לשאלת ההוצאות – מצאנו כי יש ממש בטענות הנתבעים בדבר העלאת טענות משפטיות מופרכות על ידי התובעים , כמו גם בהטרחת הנתבעים בערכאות שונות (בית משפט מחוזי תל-אביב, בית דין אזורי תל-אביב ובית דין אזורי באר-שבע).
נוכח כל המפורט לעיל, מצאנו לחייב את התובעים לשלם לנתבעים הוצאות משפט בסך 10,000 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

1.8.2016 לימים הסתבר כי ביני לביני, היינו – לאחר שהועבר לחברי ההנהלה החומר על החוג לזעירים ומכתב יו"ר וועדת הבקורת וקודם למועד בו היתכנסה ישיבת ההנהלה, היו מספר התפתחויות: במכתב הנושא תאריך 1.8.2016 וממוען לקוסובר, בן זוגה, בתפקידו כיו"ר ההתאחדות, כתבה התובעת כי היא מודיעה על "הפסקת שייכותי כשופטת כלבים להתאחדות" (נספח א' לתובענה).
חשיבות מיוחדת יש לשני המסמכים הבאים אשר יצאו בשלב זה מההתאחדות אל ה-FCI: מכתב הנושא תאריך 18.8.2016 בחתימת חברי ההנהלה, המתאר את השתלשלות האירועים, לרבות ישיבות ההנהלה מיום 3.8.2016 ומיום 11.8.2016, ובו מודיעים חברי הנהלת ההתאחדות כי הם רואים את המכתב בחתימת קוסובר (בו אישר לתובעת לעבור לשפוט מטעם רומניה, כנזכר) כבטל ומבוטל וחסר תוקף לגבי כל ארגון כלבני בעולם (נספח ז' לתובענה; נספח 7 לכתב התשובה).
הטעם לכך, לדידה של ההתאחדות, הוא שעמדת ארגון הכלבנות במדינת המקור היא רק אחד מהתנאים של ה-FCI למעבר שופט בין מדינות; וקיימים תנאי סף נוספים של ה-FCI אשר התובעת אינה עומדת בהם, ובכלל זאת – כי השופט יהא תושב מדינת היעד מהלך 12 חודשים רצופים לפחות וכי עברו של השופט יהיה נקי מבלי שננקטו כנגדו הליכים משמעתיים.
מתוה אחר, מרכזי לא פחות לענייננו, הוא פנייה לבית הדין של ההתאחדות, היינו – בית הדין של האירגון הכלבני המקומי.
שאלת קיומו של קשר בין היתנהלות ההתאחדות לגבי אפשרות מעברה של התובעת לשפוט מטעם מדינה אחרת לבין מטרותיה של ההתאחדות, תדמית ההתאחדות וכדומה, נוגעת בעסוק ובמהות של הארגונים הרלוואנטיים ולהם ידע מובהק בכך (ההתאחדות, ה-FCI).
...
לא אכחד כי הוטרדתי מהזמן שחלף מאז התרחשו האירועים ועד לסיומו של ההליך הנוכחי ומכך שהמסקנה דלעיל מביאה לכך שהמחלוקת לא הוסדרה הלכה למעשה ומחייבת דיון בערכאה נוספת אחת לפחות.
למרות זאת, אני סבורה כי הדבר נחוץ ביותר.
התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

סעיף 24(א)(1ד) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט-1969 (להלן: "החוק"), קובע כי לבית הדין האיזורי לעבודה תהא סמכות ייחודית לידון - "בתובענה של עובד או נציג ארגון עובדים נגד מעסיק או נושא משרה אצלו, או של מעסיק או נושא משרה אצלו נגד עובד או נציג ארגון עובדים, בקשר ליחסי עבודה, שעילתה עוולה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965; לעניין זה, "נושא משרה" - מנהל פעיל בתאגיד, שותף למעט שותף מוגבל, ממונה על העובד ופקיד האחראי מטעם התאגיד על תחום זכויות עובדים;".
על תפקידו של הועד המנהל ניתן ללמוד מהוראות ס' 25 בחוק העמותות, התש"ם-1980, הקובע כי ועד העמותה "ינהל את עניני העמותה ובידיו תהיה כל סמכות שלא נתייחדה בחוק זה או בתקנון לאסיפה הכללית או למוסד אחר ממוסדות העמותה". יצוין כי במסגרת סעיף 30(א) לחוק העמותות, העוסק בתפקידי ועדת הבקורת של עמותה, אף נכללו חברי ועד העמותה תחת הגדרת "נושא משרה" לעניין אותו סעיף, לצד מנכ"ל העמותה, המשנה למנכ"ל והסמנכ"ל (שם, בס"ק (4)).
סמכויות גם מתקנון המכללה, אליו הפנה המבקש בבקשה, עולה כי הועד המנהל הוא הגוף הניהולי המרכזי של המכללה.
הסיכסוך, כמו גם הפירסום נשוא התביעה ובו לשון הרע המיוחס למבקש, נוגע לפעולות חברי הועד המנהל שנעשו במסגרת תפקידם, כשהמבקש מצידו טוען כי מדובר בתביעת השתקה ביחס לבקורת עניינית ולגיטימית של המבקש כמומחה לייעוץ אירגוני, אשר המכללה עצמה שכרה את שירותיו כמומחה בייעוץ, וכי המכתב נשוא התביעה נשלח למל"ג כחלק מחובתו המקצועית והמוסרית למוסד בו הוא עובד (פרק ד' בכתב ההגנה).
...
נוכח כל האמור לעיל, אני סבורה כי מתקיימים תנאיו של מבחן זהות הצדדים.
סיכום לאור כל האמור לעיל, אני סבורה כי לבית הדין לעבודה הסמכות הייחודית לדון בתביעה דנן.
לפיכך, ומכוח הוראות סעיף 79 לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), התשמ"ד-1984, אני מורה על העברת הדיון בתובענה, לבית הדין האזורי לעבודה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

העובדות הצריכות לערעור המערער, יליד 1964, בעל נכות רפואית צמיתה בשיעור של 74% החל מיום 01.11.2022, לפי הנכויות הרפואיות כלהלן – 10% - ליקוי שמיעה 25% - ליקוי בלב 20% - הפרעת היסתגלות 10% - טינטון 10% - הפרעה במתן שתן 10% - ברכיים 15% - ע"ש מותני 10% - ע"ש צוארי 20% - דום נשימה בשינה ביום 29.11.2022 נדחתה התביעה לנכות כללית בנימוק שלא איבד המערער לפחות 50% מכושר הישתכרותו.
לעניין חובת ההנמקה, נקבע בבר"ע (ארצי) 39263-03-15 רוחמה אופנר - המוסד לביטוח לאומי (06.07.2016)‏‏ (להלן: "עניין אופנר") כי ".. המשימה של קביעת דרגת אי הכושר הנה מורכבת וסבוכה ולא בכל מקרה שבו נפל פגם כלשהוא ולו זניח, בהנמקתה או בנסוח ההנמקה יהיה מקום להתערב בהחלטת הועדה ולהחזיר את עניינו של המבוטח לדיון נוסף בפניה. זאת כל עוד שוכנע בית הדין כי החלטת הועדה עונה לדרישות המהותיות של חובת ההנמקה ולתכליות המרכזיות של חובה זו.." (ההדגשות במקור ס.א.) כאמור – "מן הדין שיודגש, שועדת נכות, להבדיל מועדה רפואית, פועלת בתחום שאינו מחייב ידע מיוחד בשדה הרפואה. היא קובעת עובדות, אשר לבית-הדין לעבודה, הכולל נציגי ציבור, כלים לבחינתן ואכן ישתמש בהם במקרים קצוניים הגובלים באי-סבירות, שכמוה כטעות שבחוק." דיון (עבודה ארצי) 01-1318/שם יצחק עטיה - המוסד לביטוח לאומי, טו(1) 060 (1983)‏‏.
יכול לעבוד בעבודות בלתי מקצועיות כגון: שומר לא חמוש, תצפיתן בחדר בקרה מבקר קבלות ביציאה ממרכול, לווי ילדים בהסעה וכדומה.
יש לדחות את טענת המערער כי היתייחסות הועדה למיגבלות המערער אינה הולמת את המלצותיה לעבודות שלשיטתה מתאימות לו. העבודות שהוצעו כדוגמאות בלבד אינן דורשות מאמץ גופני עקב מיגבלות אורטופדיות; אינן דורשות עירניות קשב ורכוז עקב מיגבלת השמיעה והטנטון; אינן דורשות תנאי לחץ או יכולת ארגון עקב בעיות לב ונפשיות.
טענות התובע כנגד קביעות הועדה והתאמת תפקידים עבורו נטענו בעלמה וללא ביסוס.
...
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפניי ונתתי דעתי לטענות הצדדים, מצאתי, כי דין הערעור להידחות.
לסיכום, הוועדה ציינה את כל הליקויים שאובחנו אצל המערער, רשמה שעיינה בדו"ח השיקום של המערער ובמסמכים נוספים, שמעה דבריו וטענותיו ונתנה המלצתה הסופית בהתאם.
החלטת הוועדה מנומקת כדבעי ואין הצדקה להתערב בה. סוף דבר על יסוד כל האמור ומשלא נפל פגם משפטי– הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו