מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד השכנים מלמעלה בגלל נזקי הצפה בדירה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

תחילה ניסו התובעים ובעל הדירה שלמעלה לפעול יחד מול הקבלן, אולם בסופו של דבר לא הצליחו לקדם את הטיפול ברטיבות במשותף, והתביעה הוגשה כנגד הקבלן וכנגד בעל הדירה שמעליהם, הוא הנתבע 2 (להלן: השכן).
השכן טען כי הקבלן חייב לשלם לו פיצויים בגין הנזקים שנגרמו לו במהלך התקופה מאז נימסרה לידיו דירתו – ללא קשר לתביעת התובעים - ובנוסף, כי על הקבלן לשפותו בכל מקרה שיימצא חייב בפצוי התובעים.
חברת האיטום (שאף היא, כאמור, צד שלישי להודעת הקבלן) טענה כי לאחר השלמת עבודות האיטום והבידוד בכל הדירות בבניין, בוצעה בדיקת הצפה למרפסות למשך 72 שעות, ותוצאותיה היו תקינות.
...
תחילה ניסו התובעים ובעל הדירה שלמעלה לפעול יחד מול הקבלן, אולם בסופו של דבר לא הצליחו לקדם את הטיפול ברטיבות במשותף, והתביעה הוגשה כנגד הקבלן וכנגד בעל הדירה שמעליהם, הוא הנתבע 2 (להלן: השכן).
התביעה נגד הנתבע 2 נדחית, ללא צו להוצאות.
ההודעה לצד שלישי של הנתבעת 1 נגד הנתבע 2 נדחית, ללא צו להוצאות.
ההודעה לצד שלישי של הנתבעת 1 כנגד צד ג'2 מתקבלת חלקית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לפני תביעת התובעת שהנה הבעלים של דירה בבניין ברחוב הצדיק מירושלים באר שבע, נגד עמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ (להלן: "הנתבעת" או "עמידר"), שהנה הבעלים של דירה 15 באותו ביניין (להלן: "דירת עמידר").
התובעת בדקה את שעון המים של השכן ארתור אשר לא זז, ואז בדקה את שעון המים של דירת עמידר וראתה כי השעון רץ במהירות.
התובעת הוסיפה וטענה כי ברחה מביתה ליחידת דיור ביבנה וראו דברים שכתבה: "...אני מבקשת בכל לשון של בקשה לאשר לי את הגדלת סכום התביעה היות והגעתי למצב שאני בורחת מביתי הבית שרכשתי בכל כספי וחסכונותיי ובקושי רב...הקירות שנפגעו אצלי מהנזילות הקשות החוזרות ונישנות העלו פטריות ומצאתי את עצמי כל יום מגרדת את הפטריות ומרססת במסיר עובש ובאקונומיקה...מצאתי את עצמי במצב נפשי קשה ובהתמוטטות עצבים מחוסר הטיפול של חברת עמידר ומלחמת ההתשה שעשו לי עד כה. מצב המטבח שלי בכי רע (צירפתי תמונות) ואינו מאפשר לי להשכיר את דירתי או להציג אותה לאנשים למכירה. מה גם שכל פעם אני נאלצת להשאר בבית בהמתנות ממושכות לקבלני עמידר ופרנסתי נפגעת מאוד. אני מבקשת מבית המשפט להענות לבקשתי כי זה ממש קשה עבורי להכנס להוצאות של דמי שכירות...". התובעת המשיכה וציינה כי הדיירת מציפה את הדירה וכי אין זה הגיוני שהתובעת תחיה בחשש מאותן פעולות שמבצעת הדיירת בדירה.
נציג הנתבעת שב וטען כי בגלל נזקים להם גורמת הדיירת הנזילות אינן מפסיקות.
כן ראה ת"ק 4382-07-15 ציון ואח' נ' עמידר (פורסם במאגרים משפטיים), שם נקבע כדלקמן: "מכל האמור לעיל, אני קובעת כי לדירת התובעות נגרמו נזקים חמורים עקב הרטיבות שחדרה לדירתן מדירתו של דייר חברת "עמידר". אין מחלוקת כי הדירה של התובעות תוקנה שופצה על ידי "עמידר". יחד עם זאת, לטענת התובעת 2, היא זכאית לקבל הוצאות ופצוי על עוגמת הנפש ועל אי הנוחות שנגרמה לה במשך למעלה משנה, עקב כך ש"עמידר" לא פעלה באופן מהיר וענייני לפנות את הדייר הבעייתי מדירתו, על מנת שניתן יהיה לטפל בנזקים שנגרמו לדירת התובעות.
בדירה התגוררה אשה מבוגרת, סבתה של התובעת 2, יחד עם התובעת 2 ובני משפחתה, מדובר בדירה שהיא בבעלותה של הסבתא, עליה היא שילמה ממיטב כספה ועקב תיחזוקה לקויה ובעייתית של דירה השייכת ל"עמידר" ואשר נימצאת מעל לדירת התובעות, לא תוקנו אותם נזקים והתובעות המשיכו לסבול מרטיבות קשה ביותר, שכללה בין היתר חשיפה למצבים מסוכנים של חתיכות טיח שנושרות מהקירות ומהתקרה, מגעים של חשמל, ריחות קשים וצחנה העולים מהשירותים ועוד.
...
לסיכום התביעה נגד עמידר מתקבלת.
מאחר והסכום הנמוך יותר שקבע המומחה מתבסס על תיקון ארונות המטבח ולא על החלפתן, אין מקום להיעתר לבקשת נציג עמידר בדיון, להורות על השבת הארונות לחברת עמידר.
ומכל האמור לעיל עולה כי עוגמת הנפש ממנה סבלה הייתה רבה מאוד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי בעקבות שתי המחאות שחזרו (בגין חודשים 10/15 ו- 11/15), שילם התובע לנתבעת בהעברה בנקאית סך של 10,008 ₪ וכן שילם סך של 585 ₪ עבור שכ"ט עו"ד פז שהועבר בהעברה בנקאית לחשבונו של עו"ד פז. באשר לדמי השכירות בעבור חודשים 12/15 עד 2/16 נטען כי בתקופה זו התובע וילדיו לא התגוררו בנכס, אלא שסך ה-5,000 ₪ ששולמו במזומן בתחילת התקופה נוסף על ה- 10,000 ₪ ששולמו עבור החודשיים האחרונים של השכירות, מכסים למעשה תקופה זו. עוד טען התובע כי הוא נאלץ לשאת בשפוץ הנכס בגין ניזקי ההצפה, בסכום שהגיע לאלפי שקלים.
באשר לתביעה כנגד הנתבעת: נקודת המוצא היא כי נכס המשמש למגורים אינו אמור לסבול מחדירת מים בימים גשומים, עד כדי הצפתו, וקירותיו אינם אמורים להיות מלאי עובש, טחב ופטריות.
עקב תופעת העיבוי המתמשכת ביחידת הדיור תתכן פגיעה בבריאותם של בני האדם המתגוררים בו. נקוז לקוי של החצר: הדייר נאלץ לרכוש מתקן שאיבה ולפנות מים מחצר השכן.
תחזוקת חצר הבית: גידול לא מבוקר של צמחייה עקב הצפות רבות ומים שלא מתייבשים גם היום, למרות שלא ירד גשם כבר למעלה מ-10 ימים.
העובדה כי התובע חויב לשאת בעלות ביטוח המבנה מפני ניזקי צנרת ו"איטום לקוי", עניין שברגיל בעל הנכס יישא בעלותו ולא השוכר, ובפרט כאשר הפוליסה מגדירה במפורש את הכסוי של נזק בגין איטום לקוי, ניזקי מים ונוזלים למבנה הדירה ושרותי חרום לצנרת הנכס, יכולה לתמוך בטענות התובע לפיהם בעלת הנכס- הנתבעת ידעה על בעיות קודמות בנכס והאפשרות כי מים יחדרו לנכס.
נזקי התובע בכתב התביעה פירט התובע את נזקיו (נספח א'1) בעקבות הצורך לעזוב את המושכר, הכוללים הוצאות בגין הובלות ציוד הבית ואחסנתו, השכרת ציוד לפינוי המים, צביעת המושכר, שכירת דירה חלופית, רכישת בגדים, מזרונים, שטיחים ספרים, רכישת סלון של חברת נטוצ'י ועוד.
...
לסיכום: קיזוז התביעה שכנגד מהתביעה הראשית מותירה בידי התובע סך של 8,300 ₪.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בגין ניהול ההליך בסך של 2,500 ₪ וזאת בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן, סך זה יישא ריבית והפרשי הצמדה החל מהיום, ועד ליום התשלום המלא בפועל.
התביעה כנגד הנתבעים 2-3 נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

עוד טען התובע, כי אופן ההיתקשרות הפנימית בין התאגיד לרשות המקומית וחלוקת האחריות ביניהם אינו ברור לו ובהתאם הגיש את תביעתו נגד שני הגופים הנ"ל. התובע טען כי עד למועד הגשת התביעה, את החלקה שלו חצה קו ביוב ראשי, מן הפינה המערבית, דרך מרכז החלקה, בסמוך לדירתו, לכיוון דרום אל רחוב סריסה.
לטענת התאגיד, התובע למעשה מבקש מחד להשתמש בקוו הביוב שעובר בחלקת השכן, אך מצד אחר אינו מעוניין שאותו קו יעבור בחלקה שלו.
הרשות המקומית ציינה, בדומה לטענות התאגיד, כי ערכה בירור ומצאה שקו הביוב המדובר הוקם בשנות ה-90, קרי, למעלה מ-25 שנה עובר להגשת התביעה, כך שזו היתיישנה זה מכבר.
ארועי הצפות: דחיית טענות הרוחב של התובע, אין משמען חסימת דרכו מלתבוע פיצויים בגין נזקים מהם סבל, הוא ובני משפחתו, בשל הצפת חלקתו, מפגעי ריח, חוסר נוחות, ועוגמת נפש, אך ורק בגין התקופה הסמוכה למועד הגשת התביעה.
...
התובע גם לא הבהיר במסגרת טיעוניו וסיכומיו את הבסיס החוקי לדרישתו זו ודינה להידחות מטעם זה בלבד.
אשר על כן, נוכח כל המפורט לעיל, דין התביעה כנגד הנתבעת מס' 2 להידחות.
נוסף על כך, תשלם הנתבעת מס' 1 לתובע הוצאות משפט בסך 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

גרסת התובעת בהקשר זה נתמכה בעדותו של השכן מר סאבא אשר לא נסתרה, ולפיה הצהיר כדלקמן: "סביב שעה 12:30 שמעתי רעש וצעקות, נטלי השכנה ממול קראה לי לדירתה וראיתי נזילה/הצפה בסלון. בסלון היה המון מים. המים נזלו מלמעלה, מהקומה השנייה של הדירה" (סעיף 3 לתצהיר עדות ראשית שלו ת/2).
לאור האמור לעיל הנני קובעת כי התובעת הרימה את נטל הוכחת תביעתה, וכי חדירת המים לדירתה נגרמה בעקבות רשלנות הנתבע ו/או מי מטעמו בהתקנת דוד השמש, על כן על הנתבע לפצותה בגין הנזקים שנגרמו לה עקב כך. הנזק השמאי מר רמתי צירף לחוות דעתו תמונות המראות את ניזקי ההצפה שנגרמו בתוך דירת התובעת, והעריך את עלות תקונם בסכום של 9,917 ₪, ובתוספת מע"מ סך של 11,602 ₪.
...
לאור האמור הנני קובעת כי המים שחדרו לדירתה של התובעת מקורם בהתקנת דוד השמש על ידי הנתבע ו/או מי מטעמו על גג הבניין המשותף, ובנסיבות אלה חלה על הנתבע החובה להוכיח כי לא היתה התרשלות מטעמו בביצוע ההתקנה הנ"ל, מתוקף סעיפים 38 ו-41 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] שזו לשונם: "38. בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה שהנזק נגרם על ידי דבר מסוכן, למעט אש או חיה, או על ידי שנמלט דבר העלול לגרום נזק בהימלטו, וכי הנתבע היה בעלו של הדבר או ממונה עליו או תופש הנכס שמתוכו נמלט הדבר – על הנתבע הראיה שלא היתה לגבי הדבר המסוכן או הנמלט התרשלות שיחוב עליה." "41. בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה כי לתובע לא היתה ידיעה או לא היתה לו יכולת לדעת מה היו למעשה הנסיבות שגרמו למקרה אשר הביא לידי הנזק, וכי הנזק נגרם על ידי נכס שלנתבע היתה שליטה מלאה עליו, ונראה לבית המשפט שאירוע המקרה שגרם לנזק מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבע לא נקט זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהוא נקט זהירות סבירה – על הנתבע הראיה שלא היתה לגבי המקרה שהביא לידי הנזק התרשלות שיחוב עליה" בהקשר זה ראויה לציטוט עדותה של התובעת שלפיה אמרה את הדברים הבאים: "....... אני יודעת שהאירוע התרחש בקיץ בזמן הרכבת דוד שמש. אין מקור אחר למים. זה לא שהיו גשמים ופתאום זה נזל. הנה, עלו הפועלים, עשו התקנת דוד שמש וחצי שעה אחרי זה כל הבית שלי מים. איך זה בדיוק קרה, איזה צינור הכניס, או איזה ברז שכחו לסגור, אני לא יכולה לדעת את זה. הקשר סיבתי שהנה, קיץ, יולי ומרכיבים דוד שמש ובאותו הזמן יש נזילה נראה לי מאוד ברור" (עמ' 8, ש' 33-29) הנתבע לא עמד בחובת הראיה המוטלת עליו להוכחת העדר רשלנות מצדו בהתקנת הדוד.
(1) הוא התרשל בבחירת בעל חוזהו; (2) הוא התערב בעבודתו של בעל חוזהו באופן שגרם לפגיעה או לנזק; (3) הוא הרשה או אישרר את המעשה שגרם לפגיעה או לנזק; (4) הוא היה אחראי מכוח חיקוק לעשיית המעשה שביצועו מסר לקבלן עצמאי; (5) הדבר שלעשייתו נעשה החוזה היה שלא כדין" חרף העובדה שב"כ התובעת לא מצא לנכון להתייחס לטענה זו למרות שהטענה הועלתה הן בכתב ההגנה והן בסיכומים, אין בידי לקבלה.
לאור האמור לעיל הנני קובעת כי התובעת הרימה את נטל הוכחת תביעתה, וכי חדירת המים לדירתה נגרמה בעקבות רשלנות הנתבע ו/או מי מטעמו בהתקנת דוד השמש, על כן על הנתבע לפצותה בגין הנזקים שנגרמו לה עקב כך. הנזק השמאי מר רמתי צירף לחוות דעתו תמונות המראות את נזקי ההצפה שנגרמו בתוך דירת התובעת, והעריך את עלות תיקונם בסכום של 9,917 ₪, ובתוספת מע"מ סך של 11,602 ₪.
סוף דבר הנני מקבלת את התביעה באופן חלקי, ומחייבת את הנתבע לשלם לתובעת את הסך של 11,602 ₪ (סעיף 16 לעיל) בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 24.7.18 (מועד עריכת חוות דעתו של השמאי מר רמתי), וכן סך של 2,000 ₪ ₪ (סעיף 18 לעיל), וכן אגרת משפט, וכן שכ"ט עו"ד בסך של 4,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו