ערעור שהגישו התובעים והאחרים היתקבל, במובן זה שנקבע כי הנתבעת חבה כלפי התובעים, בפצוי על נזקיהם, אך לא בפיצויים עונשיים (ע"א 2362/19 פלונים נ' הרשות הפלסטינאית (10.4.2022), להלן: פסק הדין של בית המשפט העליון).
בהתייחסם לטענת ההתיישנות, טענו התובעים כי זו כלל אינה עולה על הפרק בשל מספר נימוקים:
כלל התביעות של התובעים בהליך דנן נובעות מאותה עילה – אחריות הנתבעים לפיגוע במסעדת סבארו ותוצאותיו, ולכן אין רבותא בשאלה האם מדובר בהוספת "סעד" וקל וחומר לא שעה שסעד כזה מוזכר בכתב התביעה המקורי, (ולו באופן חלקי כלשהוא) והעילה עצמה לא היתיישנה.
התובעים מבקשים להחיל את הקביעה בת.א. (יר') 2538/00 נורזץ' נ' הרשות הפלסטינאית (3.5.2021) (להלן: עניין נורז'ץ), שבגדרה הותר לצרף חוות דעת בתביעות נגד הרשות הפלסטינאית לאחר קביעת החבות.
...
באשר לתביעות העזבון, בכתב התביעה נכתב כי "התובעים מעריכים את ההפסדים שלהם ואת הכאב שלהם עקב הארוע בסכום של 20,000,000 ₪ בגין כל אדם שנרצח, ולרבות עבור פיצויים עונשיים..." (סעיף 38); ובהמשך בית המשפט התבקש "לפסוק לתובעים פיצויים על מלא הנזקים ובסך הכול סכום של 20,000,000 ₪, בגין כל אדם שנרצח לפי הפירוט לעיל ו/או לפי כל חלוקה אחרת, זאת אומרת בסך הכל – 140,000,000 ₪ (סעיף 43, ההדגשה הוספה – א.ד.). אמירה זו, יכולה ללמד, גם אם בדוחק, על כך שמלכתחילה נתבע בכתב התביעה פיצוי בגין מותו של כל אחד מהמנוחים. בהינתן כי באשר לשלושת הילדים עילת התביעה היחידה היא תביעת העזבון, הרי שנוסח כתב התביעה, מעורפל ולא בהיר ככל שיהא, יכול, גם אם בדוחק, ללמד על כך שהמדובר בתביעות עזבון. המסקנה הנובעת מכך, היא שהתיקון אינו מרחיב את כתב התביעה המקורי אלא מבהיר אותו.
משזו המסקנה, מתייתר הדיון בטענותיהם האחרות של הצדדים.
סיכום
על יסוד האמור, אני מקבל את הבקשה לתיקון כתב התביעה.