מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד הקבלן בגין ליקוי בניה בחניון המשותף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעה נוספת שהוגשה במקביל במקביל להליך זה נוהלה תביעה של נציגות הבית המשותף שבו מתגוררים התובעים כנגד החברה הקבלנית.
התביעה המקבילה הוגשה בגין ליקויי בניה ברכוש המשותף ואף היא נדונה אף היא בפני (תא 45010-06-16 להלן: "תביעת הנציגות").
אין מקום להכרעה כאמור שכן התובעים בתיק זה עותרים, בין היתר, לפצוי כספי בגין ליקויי רטיבות שהתגלו בתיקרת החניה הצמודה לדירתם וכן בגין חפוי קיר חצוני - אשר מהוים על פניו חלק מהרכוש המשותף בבניין - בעוד במקביל מיתנהלת תביעת הנציגות כנגד אותה נתבעת, המתייחסת לאותה תיקרת חניון.
...
לפיכך, אני דוחה את טענת התובעים לפיצוי על דרך האומדנה.
בסופו של יום התוצאה היא כי תביעתם התקבלה רק בחלקה הקטן וביחס לסכום העומד על כעשירית מסכום התביעה המקורי.
לאחר ששקלתי את האמור אני מחייב את הנתבעת לשאת בהוצאות ושכר טרחה בסך כולל של 10,000 ש"ח. סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעים סך של 15,637 ש"ח בגין הליקויים שהתגלו בדירתם, סכום זה יישא הפרשי הצמדה וריבית מיום 20/12/16.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

למעשה את הבנין בנתה חב' מליבו בניה בע"מ כקבלן משנה של הנתבעת, אולם בשל הליכי פירוק והקפאת הליכים נמחקה חב' מליבו מכתב התביעה.
דיון והכרעה האם נציגות הבית המשותף יכולה לתבוע בגין ליקויי בניה ברכוש המשותף? הנתבעת בסיכומיה ובכתב הגנתה טענה כי הנציגות אינה יישות משפטית ולא הוכח שהדיירים הסמיכו אותה לתבוע בשמם, כאמור בתקנה 28 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד-1984, ואילו התובעת בכתב תשובתה ובסיכומיה התייחסה לסמכויות נציגות הבית המשותף כפי שהוקנו לה בסעיף 69 לחוק המקרקעין תשכ"ט-1969, שם נקבע כי "הנציגות תשמש מורשה של כל בעלי הדירות בכל ענין הנוגע לתחזוקתו התקינה ולניהולו של הבית המשותף" (הדגשה לא במקור).
בעניינינו לא מדובר בתביעה נגד חברת הניהול שתיחזקה באופן לקוי את השטחים הציבוריים, כי אם בתביעה חוזית הנסמכת על הסכם המכר וחוק המכר (דירות) תשל"ג-1973, אשר בהם עילת התביעה מוקנית ל"קונה" ולא לועד הבית.
סעיף 4 לחוק המכר (דירות) קובע כי הקונה יהיה זכאי להסתמך על אי התאמה שניתן היה לגלותה בעת העמדת הדירה לרשותו אם הודיע על כך למוכר בתוך שנה, ואם לא ניתן היה לגלותה בבדיקה סבירה, הרי שליו להודיע עליה "תוך זמן סביר לאחר שגילה אותה". מחוות הדעת של סדצקי עולה כי בעיית הרטיבות בגג החניון התת קרקעי שמהוה את הליקוי המרכזי שמצא, אירעה גם "בשנים קודמות" (עמ' 7 למטה).
...
אשר על כן, גם לו היו דיירי הבנין מצטרפים לתביעה זו, בהעדר ראיות נוספות על אלו שהוצגו בפניי, אני קובעת כי חלף הזמן הסביר להודיע לנתבעת על ליקויי הבניה שהתגלו בשטחים הציבוריים של הבנין, וחלפה גם תקופת האחריות.
בענייננו, גם לולא היתה התביעה נדחית מהטעמים שנימקתי לעיל, קמה לנתבעת הזכות לטעון כי השיהוי בהגשת התביעה וחלוף הזמן הסביר, גרם לה נזק ראייתי ויתכן שהביא להגדלת הנזק עצמו, הן בשל כך שהנזק לכאורה התפשט וגדל, והן בכך שנמנעה ממנה האפשרות לתבוע שיפוי מחב' מליבו שנכנסה להליכי חדלות פרעון רק ב-26.10.16.
לסיכום אני דוחה את התביעה בשל העדר יריבות בין נציגות הבית המשותף לבין הנתבעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

התובעת פנתה בעיניין למר יגאל רום, נציג הוועד של הבניין ובתגובה סיפר לה מר רום, כי קיימים ליקויים רבים של אי איטום וחדירת רטיבות, הן בשטחים המשותפים כגון החניון והמעטפת החיצונית והן בחלק מהדירות, לרבות הדירה, להם אחראי הקבלן, ואשר בעקבותיהם הגישה נציגות הבניין תביעה נגד הקבלן, אשר עודנה מיתנהלת.
נטען כי בעת שפנתה אל הנתבעים באשר לליקויים בדירה, הללו השיבו לה כי מדובר בבעיות שנוצרו לאחר שכבר נימסרה החזקה בדירה, ואשר מקורם בסופה שהשתוללה באותו מועד, וחלילה לא בליקויים כלשהם בדירה; רק אז, לראשונה, ציינו הנתבעים במכתבם אל התובעת כי מיתנהלת תביעה בנוגע לליקויי בניה בדירה, תוך שהם טוענים כי התביעה הובאה לידיעתה של התובעת.
יצויין, כי ביום 19.3.19 ניתן פסק דין בתביעה נגד הקבלן המחייב את הקבלן לשלם לתובעים סך של 1.8 מליון ₪ שעיקרם בגין ליקויי האיטום, וכן פיצוי נפרד לכלל התובעים בסך 125,000 ₪ על עגמת הנפש, בצרוף הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. בערעורים הדדיים שהוגשו לבית המשפט העליון, חוייב הקבלן לשלם לדיירים סכום נוסף של 155,000 ₪.
...
ביהמ"ש נעתר לבקשתה של התובעת ועיון בתביעת הליקויים חשף את חומרת הליקויים הקיימים בדירה ובבניין, אשר היו ידועים היטב לנתבעים כבר בשנת 2007.
טענת הנתבע, כי לא קרא את התביעה, כי חזרת הרטיבות לא היתה בדירה אלא במקומות אחרים בבניין, או כי מטרת הוועד היתה "לנפח" את התביעה, לא היתה מהימנה עלי וברור כי הוא מבקש להתחמק בתואנות שונות מהמסקנות הלא נעימות העולות ממכלול הראיות.
לסיכום, הוכח כי הנתבעים הסתירו מהתובעת עובדות חשובות לגבי ליקויים בדירה ובבניין שהיו בידיעתם, ונהגו בחוסר תום לב במשא ומתן לכריתת הסכם המכר.
לסיכום, על הנתבעים לשלם לתובעת סכום כולל של 130,000 ₪ בצירוף אגרת המשפט, שכ"ט עו"ד בסך 30,000 ש"ח והוצאות המומחים שהוציאה התובעת במסגרת תיק זה, כנגד הצגת קבלות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עפ"י האמור בהודעה, ביום 8.2.12 נכרת הסכם גם מול מגדלי המרכז במסגרתו התחייבה מגדלי המרכז לבנות את הדירות ובכלל זה את השטחים המשותפים והחניון (להלן: "הסכם הקבלנות", נספח 5 להודעה).
חברת רייך הגישה תביעה כנגד מגדלי המרכז שהתבררה במסגרת תא"מ 48314-07-17 בה העלתה טענות שונות ביחס לליקויי בנייה ו"הפרת התחייבות לבניית פרויקט בוטיק בעל סטאנדרט בניה גבוה" כך שחברת רייך מושתקת ומנועה מלהעלות כל טענות בנוגע לליקויים וכיו"ב, אעפ"י שהתביעה נמחקה בהסכמה.
סוף דבר בתביעה הראשית: חברת רייך תשלום לתובעים את הסכומים הבאים: סך של 72,000 ₪ בגין הליקוי בחניה, בתוספת הפרישי הצמדה וריבית מיום מסירת הדירה ועד למועד תשלום בפועל.
...
ההודעה לצד ג' נגד האדריכל נדחית.
ההודעה לצד ד' נגד אינטרפז נדחית.
מכיוון שאינטרפז לא הגישה תצהירים ולא התייצבה לדיון, לא ראיתי לנכון לחייב את מגדלי המרכז בתשלום הוצאות לטובתה וההודעה נגדה נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בתמורה לחלקן בקרקע, קיבלו המערערות שלוש דירות (דירות מס' 38, 42, ו-46) בבניין השלישי בפרוייקט הכולל חמישה בניינים שהקימה המשיבה בהוד השרון, מתוכם ארבעה בניינים זהים עם חניון משותף.
המערערות הגישו כנגד המשיבה תביעה לפצוי בסכום כולל של 2,525,035 ₪, בגין ראשי נזק שונים.
בכל הקשור לראשי הנזק שעניינם ליקויי בנייה, נקבע על ידי בית משפט קמא כי על המערערות לנהוג על פי המנגנון של מינוי מומחה מוסכם כפי שנקבע בהסכם, כך שנושא זה נותר "פתוח". למעט נושא זה, בית משפט קמא דחה את התביעה על כל רכיביה ועל כל ראשיה ומכאן העירעור שלפנינו.
בעיניין זה, נקבע עובדתית על ידי בית משפט קמא, כי הדירות היו ראויות למגורים, אך המערערות סירבו לקבל את החזקה בדירות, בשל ליקויים שאין בהם כדי למנוע קבלת החזקה בדירה.
מכל מקום, נקבע עובדתית על ידי בית משפט קמא, כי התקופה של שבעה שבועות התחשבה "בין השאר, בתכנון הדרוש לכך ובסדרי העבודה של הקבלן אשר במקביל לבצוע השינויים היה צריך להשלים את בניית הבניינים הנוספים". זכות לשטח או לתמורה נוספת בגין ניצול שטחי בנייה נוספים על ידי המשיבה על פי סעיף 26 להסכם הקומבינאציה, בעלי הקרקע זכאים לתמורה של 39% מהזכויות בנכס, לרבות מכל שטח מבונה שייבנה במיתחם.
...
סוף דבר, שדין ערעור המערערות להידחות.
כך גם דין ערעור המשיבה להידחות, הן מאחר שאין דרכה של ערכאת הערעור להתערב בנושא ההוצאות, והן מאחר שההתדיינות בין הצדדים בעניין ליקויי הבנייה הנטענים, טרם הוכרעה.
אשר על כן, הערעורים נדחים, ולאור התוצאה אליה הגענו, אין צו להוצאות בערכאה זו. ניתן היום, ‏ט"ו בטבת התשפ"ד (‏27.12.2023).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו