השופט א. ואגו:
לפנינו ערעור וערעור שכנגד על פסק דין, שניתן בבימ"ש השלום בבאר-שבע (בתיק ת"א 5910/07), על ידי כב' השופט, ס. נשיא, ע. רוזין, ביום 15.3.14, שעניינו תביעת נזיקין, בעילה של רשלנות רפואית, אשר המשיבים (המערערים שכנגד) הגישו כנגד המערערים (המשיבים שכנגד).
מגישי התביעה בבימ"ש השלום, היו המשיבה 1 - קטינה, ילידת 20.12.98, והמשיבים 2-3 - הוריה, והנתבעים היו המערערת 1 דהיום - שירותי בריאות כללית, המפעילה את בית החולים "סורוקה" בבאר-שבע, והמערערת 2 - שהיתה אז רופאה מתמחה במחלקת אף אוזן גרון בבית החולים, והועסקה על ידי מוסד זה, והיא שביצעה, ביום 17.8.04, את הניתוח באוזנה הימנית של המשיבה 1 - ניתוח שההתרחשויות סביבו ותוצאותיו הן בבסיס עילת התביעה שהוגשה (להלן: "הניתוח").
אקדים את המאוחר, ואתמצת, כי בית המשפט קבע, תוך אימוץ והעדפת חוות דעתו של המומחה שמינה, פרופ' ג. מרשק, כי ניזקי הקטינה נגרמו בשל התרשלות רפואית סביב ביצוע הניתוח בידי ד"ר סגל, וכי הקטינה סובלת מנכות רפואית צמיתה, משוקללת, בשיעור של 19% (10% בגין החירשות באוזן ימין ו- 10% בגין הדלקות הכרוניות).
תמצית הנימוקים שניתנו לקביעות במישורי ההתרשלות הללו, כעולה מפסק הדין קמא, היו כדלקמן:
בעיניין העידר אנמנזה - לא נמצא טופס הקבלה של הקטינה לבית החולים, שהוא המסמך הסטנדרטי, האמור להעיד על לקיחת ההיסטוריה הרפואית הרלוואנטית מהמטופל, או, במקרה זה, מההורים, והמסמך היחיד שהוגש (רשומה מס' 68 במוצגים שהוגשו על ידי המערערים), הוגדר כ"תעוד כללי ולאקוני", ושאינו מספק ואינו עומד בקריטריונים שנקבעו בהלכה הפסוקה.
...
מדובר, איפוא, במסקנה נסיבתית.
עולה מהמקובץ, שבפני בית משפט השלום לא הוכח, במידה הנדרשת במשפט אזרחי, ולטעמי - אף לא במידה פחותה מזה, קיומו של קשר סיבתי עובדתי בין שלושת "ראשי ההתרשלות" שיוחסו לד"ר סגל, לבין הנזק שכביכול נגרם מכך לקטינה.
דין הערעור שכנגד - להידחות.