מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד בית חולים ברזילי בגין רשלנות רפואית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

מבוא לפני תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לטענת התובע עקב רשלנות רפואית של הנתבעים בטיפול בו בעת שעבר ניתוח להחלפת ברך ימין ביום 11.6.12 במרכז הרפואי ע"ש "ברזילי", אשקלון (להלן: "בית החולים" או "נתבע 1").
לא מצאתי בנסיבות העניין להורות על הוצאות לדוגמא כנגד הנתבעים.
...
כך גם לא מצאתי לחרוג משכר טרחת עו"ד שנפסק בתביעות כגון דא. סיכום התביעה מתקבלת.
הנתבעים ישלמו לתובע את הסכום שנפסק בניכויי תגמולי המל"ל (ניכוי יחסי) בתוספת שכר טרחת עו"ד בשיעור 23.4%.
את הסכומים שנפסקו ישלמו הנתבעים לתובע תוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

אימתי אי-עריכת בירור על-ידי רופא לגבי היסטוריה רפואית במשפחת מטופל שהתלונן בפניו במשך מספר שנים על כאבי בטן, ואי-תיעודה ברשומות הרפואיות, מהוה התרשלות? זו השאלה העומדת במרכזו של פסק דין זה. רקע והחלטות קודמות התובע, יליד 1983, הגיש ביום 24.9.2011 בבית המשפט המחוזי בחיפה כתב תביעה מתוקן נגד בית חולים "ברזילי" (להלן: בית החולים), משרד הבריאות (מתוקף היותו הבעלים של בית החולים) וקופת חולים "מכבי" (להלן: הנתבעת או קופת חולים), לפצוי בגין ניזקי גוף שנגרמו לו כתוצאה מרשלנות רפואית.
תביעה שכיחה של רשלנות רפואית כוללת על פי רוב שלוש עילות: רשלנות עקב התרשלות בטיפול, העדר הסכמה מדעת ופגיעה באוטונומיה.
...
לפיכך, נדחית אף הטענה לקיום עוולה זו. התוצאה משהגעתי למסקנה כי לא עלה בידי התובע להוכיח כי קופת חולים ביצעה כלפיו עוולות של רשלנות והפרת חובה חקוקה, דין תביעתו להידחות.
אשר על כן, הנני מורה על דחיית התביעה.
הנני מחייב את התובע לשלם לנתבעת שכר טרחת עורך-דין בסך 20,000 ₪ וכן הוצאות שהוציאה הנתבעת בגין חוות דעת חשמונאי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ברקע לבקשה תביעה שהגיש התובע כנגד הנתבעת וכנגד מדינת ישראל (בית החולים ברזילי) בעילת רשלנות רפואית, בגין מסכת ארוכה של ניתוחים והתערבויות כירורגיות שהסבה לו לטענתו נזקים קשים.
בעיניינו של התובע הסיכון נוצר בעת האבחנה הרשלנית שבעקבותיה הופנה התובע לניתוח אך הנזק עצמו נוצר, לכל המוקדם, רק במועד הניתוח ביום 26.8.13 ורק מאותו החל להתגבש בידי התובע "כוח תביעה". למעשה, עד שנודע לתובע בזכות ההערכה החוזרת של הבדיקה הפתולוגית בשלהי 2013 כי לא מדובר בליפומה אלא בהמנגיומה – לא היה עדיין הבסיס הרפואי-מדעי שאפשר קביעת קשר סיבתי ביחס לאבחנה הרשלנית שנקבעה על ידי הנתבעת, ואשר בגינה הופנה התובע לניתוח אצל הנתבעת 1.
...
הפסיקה עמדה על כך שאחד מן הטעמים העומדים בבסיס כלל זה הוא מניעת ניהול הליכי סרק בבירור התביעה לגופה ובזבוז זמן שיפוטי יקר מקום שבו מתברר כי דין התביעה ממילא להידחות מחמת התיישנות.
אשר על כן, אני סבורה כי לנוכח הקישור שמבצע התובע בין טענותיו להתרשלות רופא הנתבעת לבין נזקיו הנטענים, בשים לב לכך שהנזקים החלו להיגרם ולהיוודע לתובע לכל המוקדם במועד הניתוח הראשון, קרי 26.8.13; ובהתחשב בטענה לפיה עצם ההתרשלות והקשר הסיבתי בינה לבין הנזקים יכול היה להילמד בשלב מאוחר יותר ולאחר ההערכה המחודשת והמאוחרת של טיב הגידול - לא ניתן לקבוע שהתביעה כנגד הנתבעת התיישנה.
לצורך הוכחת טענה זו יש לדון ולהכריע בשאלות מורכבות ומשולבות של עובדה ומשפט, וממילא לא ניתן ולא נכון להכריע בה בשלב מקדמי זה. סיכום הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

התובעים הגישו תביעה כנגד הנתבעת בגין פגיעה מוחית שנגרמה לתובע 1 (להלן: "התובע") עקב רשלנות רפואית באיבחון קרע באבי העורקים ממנו סבל התובע, ובטיפול בו. הרשלנות הנטענת מופנית כלפי היתנהלות הצוות הרפואי בשלושה בתי חולים המצויים בבעלות הנתבעת, בהם טופל הנתבע, אשר הרלוואנטי לבקשה זו הוא בית החולים שיבא.
התובע פונה לחדר מיון בבית החולים ברזילי ושוחרר לביתו באותו היום.
...
התובעים טוענים כי יש לדחות את הבקשה וכי אין מדובר בהרחבת חזית הואיל ושני המומחים טענו בחוות דעתם כי הגורם הישיר לנזק המוחי שנגרם לתובע הוא שיטת הקנולציה הפמורלית להבדיל מקנולציה אקסילרית.
אמנם, ד"ר מילגרטר ז"ל סבר כי לא נפלה רשלנות בטכניקה בה בחרו הרופאים אלא בדרך בה ישמו אותה לאחר התיקון הדיסטלי ואילו פרופ' אוביל טען בחוות דעתו כי הצוות שגה גם בבחירתו לבצע את הניתוח בגישת הקנולציה הפמורלית, ואולם, מסקנה זו של פרופ' אוביל אינה בגדר הרחבת חזית, שכן כאמור עילת התביעה מבוססת על ביצוע טכניקת הקנולציה הפמורלית אשר גרמה לתסחיפים של קרישי דם למוח, וכתוצאה מכך נגרם נזק מוחי לתובע.
לאור האמור אני דוחה את בקשת הנתבעת כמו גם טענתה להתיישנות עילת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה נגד הנתבעת תביעה בגין רשלנות רפואית נטענת במהלך לידה.
לא מצאתי בסיס לדרישת התובעת להצהרה ספציפית כי אין דו"חות נוספים, ואף לא לבקשה לגילוי מסמכים המצויים בידי משרד הבריאות, כאשר התביעה היא נגד בית החולים ברזילי.
...
לאחר שעיינתי במכלול השאלות והתשובות, ושקלתי את טענות הצדדים, לא מצאתי לנכון ליתן צו כלשהו נגד הנתבעת.
גם בנושא זה אני סבורה שיש לדחות את הבקשה.
בהקשרים דומים של בקשות לגילוי מסמכים בעקבות כתבות בתקשורת (וככל הנראה גם בהתייחס לאותה כתבה עצמה) קבעו הערכאות הדיוניות במספר מקרים כי אין מקום לגילוי המסמך, וגם הכתבה עצמה אינה ראיה קבילה שכן היא בגדר עדות שמיעה (ראו רע"א (תל אביב-יפו) 59250-09-22 קופת חולים מכבי נ' ל.א.י (8.1.23); ת"א (מרכז) 12799-11-19 פלונים נ' בית חולים סורוקה (28.9.22); ת"א (מרכז) 71464-11-17 עזבון המנוחה פלונית ז"ל נ' מדינת ישראל (8.11.22)) לנוכח האמור הבקשה לגילוי מסמך ספציפי נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו