מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד בית חולים בגין טיפול לאחר תאונת דרכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התובע נישאל בחקירתו הנגדית בנוגע לתאונה הנ''ל ותיאר אותה (עמוד 28 שורות 1 – 4): "נסעתי עם רכב איסוזו טנדר. הייתי בעבודה ביישוב מנוף, הייתה אמורה להיות לי פגישה עם אחד הקבלנים שהיה אמור לבצע קו ביוב והפגישה לא היתקיימה, הוא לא הגיע. כשיצאתי ממנוף לא יודע מה קרה, כנראה נרדמתי, אני לא זוכר מה קרה בודאות, כנראה נרדמתי, הרכב שלי סטה מהכביש וניכנס בסלע." התובע הגיע לחדר המיון בבית החולים גליל מערבי בנהריה ביום התאונה בשעה 14:51 והתלונן כי היה מעורב בתאונת דרכים (עמוד 22 לתיק המוצגים).
הנציבות קבעה במכתבה מיום 18.5.16 שלאחר הוועצות עם אגף התביעה בנציבות אין עילה להמשיך בחקירה כנגד התובע ויש לגנוז את התיק (עמוד 41 לאסופת המסמכים שהגיש התובע ביום 15.5.22); אולם, ממכתב הנציבות לא עולה כי התובע לא עבר את עבירות המשמעת המיוחסות לו. בנוסף, סביר להניח כי בין היתר שקלה הנציבות כי לא ניתן לפתוח מחדש את ארוע הדורבנים בשל מידע חדש שעה שהתובע כבר נענש בגינו, ובשל היתיישנות, כעולה ממכתב ב''כ (פסקאות 5 ו – 6 למכתבו מיום 3.9.14 עמודים 22 ו – 23 לאסופת המסמכים שהגיש התובע ביום 15.5.22) ביום 21.11.17 הוגשה לתובע הודעה על שימוע בדבר כוונה לפטרו מפאת מחלה ואובדן כושר עבודה (עמוד 43 לאסופת המסמכים שהגיש התובע ביום 15.5.22).
חרף זאת, לא ניסה התובע, לאחר קביעת נכותו הצמיתה וסיום טיפוליו הרפואיים ביום 1.1.17 למצוא לעצמו עיסוק אחר אלא סרב להפסיק את עבודתו ברשות; זאת, למרות שבחודש 11/2017 קיבל הודעה על שימוע לשם הפסקת עבודתו עקב מחלה ואובדן כושר עבודה (עמוד 43 למסמכים נוספים שצרף התובע לסיכומיו מיום 15.5.22) והסביר זאת בנימוק של אובדן זכויות וציפייתו לחזור לרשות בעתיד (עמוד 35 שורות 13 – 16): "אם אני מבקש שיפטרו אותי אני אאבד זכויות שאני לא רוצה לאבד. יש לי תקווה שאני איחזור לעבודה. אני איחזור לעבוד ברשות הטבע והגנים, ברגע שיתחלפו כמה אנשים ברשות אני איחזור." איני יכול לקבל טיעון זה ולחשב את הפסדיו של התובע כבעל אי כושר מלא אך ורק לאור ציפיותיו לחזור למקום עבודתו הקודם שבכל מקרה לא היה רוצה להמשיך ולהעסיקו, גם אילמלא התאונה, כפי שקבעתי.
...
על כן, דין התביעה להדחות תוך חיוב התובע בהוצאות משפט ושכ''ט עו''ד. ההליך לאחר הגשת כתב ההגנה עתרה הנתבעת להבאת ראיות לסתור את קביעת המל''ל. בית המשפט נעתר לבקשה וערכאת הערעור צמצמה את היקף בדיקתו של המומחה הרפואי מטעם בית המשפט באופן שיתייחס לעמ''ש מותני בלבד.
על כן, אני קובע כי הפגיעה ביכולת השתכרותו של התובע היא בשיעור של 32%.
מכפלת סכום זה בשיעור הגריעה מיכולת השתכרותו של התובע בשיעור 32% בצירוף הסכומים של כאב וסבל, עזרה והוצאות כאמור בפסק דין זה מביא לסכום הנופל מתגמולי המל''ל. על כן, אני דוחה את התביעה.
אני מחייב את התובע לשלם לנתבעת שכ''ט עו''ד בסך של 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום באשקלון ת"א 22245-06-19 לפני כב' השופטת הבכירה סבין כהן תובעים פלוני נגד נתבעים 1.הפניקס חברה לביטוח בע"מ 2.משה כהן 3.אמיל חיים פרץ ב"כ התובע: עו"ד צביקה פוטיק ב"כ הנתבעת: עוה"ד ביאטה חודיאק ממשרד עוה"ד עמיחי טרוזמן פסק דין
תביעה לתשלום פיצויים בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975.
בעקבות התאונה, פונה התובע, לחדר מיון בבית חולים "אסותא" באשדוד, שם נבדק ואובחן כסובל משברים ללא תזוזה בעצמות המסרק 1-3, התובע טופל בגבס מגף קצר למשך מספר שבועות, הומלץ לתובע טפול ניתוחי התובע סרב ושוחרר לביתו.
בתאריך 5.8.18 הגיע התובע למחלקה האורתופדית בבית החולים 'קפלן' לצורך טפול ניתוחי.
אין בתיקו הרפואי של התובע כדי ללמד על פגיעה או מחלה שנגרמו לאחר התאונה ומשכך, שעה שהתובע ממשיך לעבוד, הנני סבורה, כי יש לזקוף את הירידה בהכנסותיו כירידה הקשורה בארוע התאונה.
...
התובע ציין, כי אושפז למשך יומיים, אך אישר, כי בנוגע ליומיים אלו, בסופו של דבר השתחרר, כי לא בוצע בו ניתוח.
סוף דבר: סך הכל אני פוסקת לתובע פיצוי בשיעור של 177,030 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בקריות ת"א 11648-10-20 פלוני נ' בית חולים פוריה ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט בן ציון ברגר תובעים פלוני נתבעים 1. בית חולים פוריה 2. שירותי בריאות כללית מחוז דן 3. משרד הבריאות/המשרד הראשי 4. ענבל חברה לביטוח בע"מ החלטה
התובעת הגישה כנגד הנתבעות תביעה בגין ניזקי גוף שנגרמו לה עקב רשלנות רפואית בטיפול שקיבלה לטענה מהנתבע 1 לאחר שפנתה לטפול בשל חתך באצבע 4 בכף יד שמאל .
המחלוקת הנתבעות טוענות שהארוע בו נפגעה התובעת הוא תאונת דרכים ולכן מכוח ייחוד העילה נבלעות טענותיה של התובעת בתביעה זו כלפי הטיפול שקיבלה מהנתבע 1 בתביעה מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
בנסיבות אלו, לא ניתן לומר שהסכמתה של התובעת לדחיית התביעה שהגישה עקב תאונת הדרכים מאיינת את הקרבה המשפטית שבין הנתבעים לבין התובעת כאמור לעיל, ולכן, יש במקובץ לעיל, כדי לקבוע כי הסכם הפשרה שקבל תוקף של פסק דין בין התובעת לחב' הביטוח שירביט לפיו התביעה מכוח חוק הפלת"ד תדחה ללא צו להוצאות, מקימה מחסום-מעשה בית דין גם כלפי הנתבעים מלהעלות את טענתם שהארוע התאונתי מהוה תאונת דרכים.
לאחר שבחנתי את עדותה של התובעת, איני יכול לתת אמון באיזה מגירסאות התאונה שטענה להן, חוסר האמון המהותי אינו מאפשר לבית המשפט לקבוע גרסה פוזיטיבית באשר לנסיבות ארוע התאונה כל שכן לקבוע שמדובר בתאונת דרכים.
...
לאחר שבחנתי את עדותה של התובעת, איני יכול לתת אמון באיזה מגרסאות התאונה שטענה להן, חוסר האמון המהותי אינו מאפשר לבית המשפט לקבוע גרסה פוזיטיבית באשר לנסיבות אירוע התאונה כל שכן לקבוע שמדובר בתאונת דרכים.
לכן, מהמקובץ לעיל, אני דוחה את הטענה שמדובר בתאונת דרכים בשל חוסר היכולת לקבוע פוזיטיבית את נסיבות אירוע התאונה .
התוצאה היא שההליך יימשך מנקודה זו על בסיס התביעה שהוגשה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב 27 יוני 2022 ב"ל 35616-07-20 נחמיאס נ' המוסד לביטוח לאומי לפני כב' השופטת הבכירה עידית איצקוביץ תובע אבי נחמיאס נתבע המוסד לביטוח לאומי החלטה
· אשר לשאלה 1 – הסכים המומחה כי ישנה אפשרות לפגיעה ולנזק בעצבים המפורטים עקב טפול הקרנות וכימותרפיה שעבר התובע בגין מחלת הוג'קין.
אך המומחה המשיך וקבע כי לא קיבל מסמכים ספציפיים שמתאימים לפגיעה כזו מהשנים שאחרי ההקרנות ולפני תאונת הדרכים.
...
אין בידינו לקבל את טענת הנתבע שלפיה המומחה הדגיש כי חרף בקשתו לא הועבר אליו תיעוד רפואי רלוונטי בעניין, ולכן בהיעדר התיעוד הרפואי תשובת המומחה לוקה בחסר ואינה שלמה כלל.
לא הוגשו מסמכים נוספים מטעם הצדדים, ולכן אני סבורה כי אין צורך להעביר למומחה את שאלות ההבהרה פעם נוספת.
לכן דין הבקשה להידחות.
לסיכום הבקשה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובע, מר אבנר שלומי, הגיש תביעה זו נגד החלטת פקידת התביעות מיום 11.4.21, על פיה נדחתה תביעתו להכיר בתאונת דרכים מיום 29.12.20, שבה נפגע פגיעות גופניות שונות, כ"תאונת עבודה" לפי חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995.
על פי עדותו שלא נסתרה, הוא עוסק בכך לאחר שעות עבודתו בחברה.
הניידת פינתה את התובע לבית החולים, שם טופל עקב פגיעות רפואיות שונות שנגרמו בתאונה, ובין היתר – בניתוח בשל שבר בקרסול.
...
בית הדין סבור שמסקנה זו נכונה ביתר שאת בשים לב לשני אלו: (1) שמדובר בדבר חקיקה שקיימת בו התייחסות לתאונה שמתרחשת בהליכה או בנסיעה מהמעון לעבודה או להיפך, אשר במהלכה מבוצעת הפסקה לצורך תפילה – (2) – והיא עיקר – פרשנות של הוראות, שלגביהן נקבע כי הן מרחיבות את תחום הביטוח ויש לפרשן בצמצום (גם נוכח ההשלכות התקציביות של פרשנות כזו), באופן שגוזר גזרה שווה בין הפסקה שמטרתה צורך אנושי ביולוגי – אוניברסלי (תזונה), לבין הפסקה למטרות אנושיות נשגבות יותר (תפלה), אינה מתבקשת ואינה מתיישבת עם מהות ההסדר החקיקתי בו אנו דנים – תחימת הכיסוי הביטוחי לנפגעי עבודה לפי חוק הביטוח הלאומי).
סוף דבר התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו