מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד איילה חסון בגין לשון הרע

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעות, הגישו תביעה על סך 70,000 ₪ כנגד הנתבע בגין לשון הרע בפירסום התגובית.
דיון והכרעה: בע"א 1104/00 דוד אפל נ' איילה חסון , נו (2) 607 נקבע כיצד נדע כי פירסום הוא לשון הרע: "המבחן בעיניין זה הוא אובייקטיבי: מהו המובן שהאדם הסביר והרגיל היה מייחס לפירסום, ואם היה באותו מובן כדי לפגוע בשמו הטוב של התובע. בהתאם לכך, אין חשיבות לכוונת המפרסם או לדרך שבה הובן הפירסום על-ידי הטוען לפגיעה בו..
...
האם ניתן לייחס לנתבע "תום לב" במסקנה שעשה מעצם הגילוי כי מי מטעם התובעות ואף התובעת 1 בכתבה, טענו בכזב כי השדות בבעלותם והגידולים גודלו על ידם או מי מטעמם? דווקא האמת היא לא זו שנחשפה אלא הטענה השגויה כי הסחורה נלקחה ללא רשות כנובעת מהעדר בעלות על הקרקע.
אשר על כן, ישלם הנתבע לתובעות פיצוי בסך 25,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (26.4.18) ועד ליום התשלום בפועל.
הנתבע ישלם לתובעות הוצאות משפט בסך 8,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בהמשך לכך קבע בית המשפט כי בכל הנוגע לפירסום ברשת חברתית, אשר כידוע פוטנציאל החשיפה שלו הוא ככלל רחב הקף, הרי ש"בשלב זה של התפתחות הפסיקה לא יכול להיות ספק כי פעולה ישירה של כתיבת 'סטאטוס' או 'פוסט' ברשת החברתית היא אכן פירסום כמובנו בחוק, ועל כן עשויה להקים עילה לתביעה ככל שיש בו משום לשון הרע" (פסקות 41-42 לחוות דעתה של כב' השופטת ד' ברק-ארז.
אמת המידה לבחינת האמירה כלשון הרע אינה תלויה בכוונת המפרסם, או באופן בו הובן הפירסום על ידי הנפגע (ע"א 1104/00 דוד אפל נ' איילה חסון, פד"י נו(2) 607 (2002) (להלן: ענין אפל), פסקה 2).
בהתאם לפסיקה מבוססת רשות מקומית, המהוה תאגיד, רשאית להגיש תביעה מכוח עילה לפי חוק איסור לשון הרע (ראו: רע"א 546/09 לוח שלוש פלוס בע"מ נ' עריית רחובות, פסקה 5 (19.5.2009); ע"א 26767-12-14 (מחוזי באר-שבע) גלילי נ' עריית אשדוד, פסקה 7 (7.6.2015) (להלן: עניין גלילי)), ועוד נפסק כי ניתן לפצות גם תאגיד על לשון הרע נגדו ללא הוכחת נזק, בגדרי סעיף 7א לחוק איסור לשון הרע (ראו רע"א 2015/15 פלבסקי נ' חברת פורמייקה בע"מ, פסקה ו' (4.8.2016) (להלן: עניין פלבסקי)).
...
כפי שציינתי אין בכך כדי להוביל למסקנה כי אין מדובר בפרסום לשון הרע, שכן מתוך הקשר הדברים מובן כי מדובר בעובדת סוציאלית, כיתר השמות הנזכרים בפרסומים, העובדות יחד עימה, מה גם שכאמור לאחד הפרסומים צורפה גם תמונתה (והתובעת 3 העידה כי היא מכונה "טובה עובדת סוציאלית, עמוד 13 שורות 12-13 לפרוטוקול). עם זאת לנתון זה יש ליתן משקל, שכן דומה כי לא כל מי שנחשף לאותם פרסומים ידע לייחס את הדברים לתובעת 3, והדבר מצדיק על כן הפחתה של סכום הפיצוי בעניינה.
לפיכך אני מורה כי הנתבע יסיר את הפרסומים דנן המופיעים בדף הפייסבוק שלו, בתוך שבעה ימים ממועד מתן פסק הדין.
סיכומם של דברים - מכל הטעמים מפורטים לעיל, התביעה מתקבלת (בחלקה), והנתבע מחוייב בתשלום פיצוי לתובעות בשיעור כולל של 45,000 ש"ח, בהתאם לפירוט והחלוקה שבסעיף 18 לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

הנתבעות טענו כי יש לדחות גם את התביעה כנגד מעיין, משום שאין בפרסומים שיוחסו לה, כדי לזהות את התובעים עם האמור בהם וכי בכל מקרה אין מדובר בפרסומים שיש בהם לשון הרע, אלא בדברים שנכתבו במסגרת שיח פרטי בינה לבין איילת.
לא ניתן לקבוע מראש אילו נושאים יהוו "עניין צבורי" והדבר ייבחן לגבי כל פירסום לגופו (ע" 1104/00 דוד אפל נ' איילה חסון, פ"ד נו(2) 607,621).
על-פי סעיף 15(8) לחוק איסור לשון הרע, עומדת לנתבע הגנה טובה אם הפירסום היה בתום לב: "בהגשת תלונה על הנפגע בעיניין שבו האדם שאליו הוגשה התלונה ממונה על הנפגע, מכוח דין או חוזה, או תלונה שהוגשה לרשות המוסמכת לקבל תלונות על הנפגע או לחקור בעיניין המשמש נושא התלונה...". במסגרת הגנה זו ביקש המחוקק לאזן בין השמירה על שמו הטוב של אדם, לבין האנטרס הצבורי שבקבלת מידע על עבירות ומעשים פסולים, לצורך בדיקת המידע, מבלי להעמיד את המתלוננים בסיכון אפשרי של תביעה בגין לשון הרע.
...
לכן, אני מקבלת את התביעה ביחס לעילת הגזל וקובעת כי על התובעים להשיב לנתבעות 1-2 את שווי הברזל שנלקח.
לפיכך, אני קובעת שעל התובעים לשלם לנתבעות 1-2 420 ₪ ומע"מ בגין הברזל.
לסיכום האמור עד כה, אני מקבלת את התביעה שכנגד, בעילת לשון הרע באשר לפרסום המכתב ששלחו התובעים לנתבעות ובעילת הגזל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

השאלה אם יש בביטוי משום לשון הרע אם לאו תבחן על-פי אמות מידה אובייקטיביות (ע"א 740/86 יגאל תומרקין נגד אליקים העצני, פ"ד מג (2) 333, בעמ' 338; ע"א 334/89 רבקה מיכאלי נגד בלה אלמוג, פ"ד מו (5) 555, בעמוד 562; ע"א 1104/00‏ דוד אפל נגד איילה חסון, פ"ד נו (2) 607; אורי שנהר, דיני לשון הרע, נבו הוצאה לאור (1997) בעמוד 122); ע"א 723/74 הוצאת עתון "הארץ" בע"מ נגד חברת החשמל לישראל בע"מ, פ"ד לא (2) 281).
מירי אף שקלה להיתמודד לראשות הרשות המקומית בבחירות האחרונות לרשויות המקומיות, אולם בסופו של דבר חזרה בה מכוונתה זו. יחד עם זאת, איני סבורה כי בנסיבות העניין חוסים הביטויים, ולמצער חלקם, תחת ההגנה הקבועה בסעיף 15(4) לחוק איסור לשון הרע, הן משום שנוסחו כעובדות ולא כהבעת דיעה גרידא והן משום שלא שוכנעתי כי פורסמו בתום לב. התביעה הוגשה כנגד מספר פרסומים, הכוללים ביטויים שחומרתם שונה.
...
סוף דבר דין התביעה להתקבל ודין התביעה שכנגד – להידחות.
הנתבע ישלם לתובעת פיצויים בסכום כולל של 12,000 ₪.
כן ישלם הנתבע לתובעת הוצאותיה בסך 2,000 ₪ ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 4,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לעניין בחינת לשון הרע הרי שנקבע כי "פרשנות ה'פירסום' והשאלה אם טמונה בו לשון הרע, תיעשה על-ידי בית-המשפט תוך עיון בפירסום עצמו בלא להזקק בדרך-כלל לעדויות ולראיות בשאלת משמעות הפירסום. המבחן בעיניין זה הוא אובייקטיבי: מהו המובן שהאדם הסביר והרגיל היה מייחס לפירסום, ואם היה באותו מובן כדי לפגוע בשמו הטוב של התובע. בהתאם לכך, אין חשיבות לכוונת המפרסם או לדרך שבה הובן הפירסום על ידי הטוען לפגיעה בו" (ע"א 1104/00 דודי אפל נ' איילה חסון, פ"ד נו(2), 607).
לשון הרע בטרם נעבור לבחינת השלב השני, האם בדברים היה משום לשון הרע, יש להתייחס תחילה לסרטון שצורף כנספח א' לתצהיר התובעת ולסעיף 7 לתצהירה ממנו עולה לכאורה טענה לקיומה של עוולה מכוח איסור לשון הרע גם בנוגע למתועד בסירטון זה. אין מקום לקבל טענה זו. ראשית, מדובר בהרחבת חזית אסורה - לא נטען דבר בהקשר זה, גם לא ברמז, במסגרת כתב התביעה, אשר עסק כל כולו בפרסומים בפייסבוק ובוואטסאפ כמפורט בסעיף 5 לכתב התביעה ובפרק ג' לו (ר' גם עמוד 8 שורות 8-16).
בהיעדר לשון הרע בפירסום הנתבע 2 התביעה כנגדו נדחית.
...
אני מחייב את הנתבעת 1 לשלם לתובעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך כולל של 15,000 ₪.
בהעדר לשון הרע בפרסום הנתבע 2 התביעה כנגדו נדחית.
בנסיבות האמורות אני סבור כי האיזון הראוי יהיה בקביעה כי כל צד יישא בהוצאותיו בהליך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו