מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה מקבילה בהליך איחוד בפני המפקחת על רישום המקרקעין

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך, לטענת המערער בהתאם לסעיף 5א' לחוק החיזוק מוקנית למפקח על רישום המקרקעין הסמכות, לאשר את הפרויקט החיזוק חרף היתנגדות בעל דירה ואולם, זאת כאשר אחד משני תנאיו הוא שתנתן לכל בעל דירה האפשרות להשמיע את טענותיו בפני המפקח.
לטענת המערער, משבעלי תת חלקה 7 הלכו לעולמם ורישום הירושה טרם הוסדר באופן פורמלי ובפועל לא ניתנה הסכמתם לבצוע הפרויקט – הרי שהיה מקום לצרפם להליך והואיל והם לא צורפו להליך - לא מיתקיים התנאי הקבוע בסעיף 5א'(א) ולפיכך היה על המפקחת לדחות את התביעה על הסף בשל העדר עילה.
זאת ועוד ופועל יוצא מכך - שיקול דעתו של בית המשפט בשאלה האם להתיר הגשת הודעת צד ג' אם לאו, בהתאם לחלופה השלישית הקבועה בתקנה 216, כרוך בשאלה האם המחלוקות והפלוגתות כלפי הצד השלישי, הן כאלו אשר ראוי להכריע בהן במאוחד במסגרת דיון והכרעה במחלוקות והפלוגתות הקיימות בין התובע לבין הנתבע ובכלל כך, האם – בין היתר - מטעמי יעילות וחסכון בהוצאות, יש מקום להכריע בסכסוך בין כלל הצדדים- תובע, נתבע וצד שלישי – באותה מסגרת דיונית אחת.
והשני – "סיכסוך בין בעלי דירות בבית משותף בדבר הסגת גבול מצד בעל דירה לגבי דירה אחרת או לגבי הרכוש המשותף" – הקבוע בסעיף 72(ב) לחוק והמקנה סמכות מקבילה למפקח על רישום המקרקעין ולבית משפט השלום.
כך, בהתאם לפסיקה, מכלל ההן הקבוע בסעיף זה המקנה למפקח על רישום המקרקעין הסמכות לידון בתביעות הסגת גבול, למדים אנו על הלאו ובהתאם לו הסמכות לידון בתביעות נזיקין אחרות נשמרה לבתי המשפט (ראו - ד"נ 20/73 שמע נ' סדובסקי, פ"ד כח(1) 730, 732; ע"א 2295/01 מנחמי בוני מגדלי דוד ר"ג בע"מ נ' נציגות הבית המשותף ברח' ז'בוטינסקי (30.6.02), פסקה 4; רע"א (מחוזי י-ם) 38744-06-16 ראובן הושיאר נ' אברהם רחמים (09.03.2017) בפיסקה 14).
...
בהקשר זה נקבע על ידי בית המשפט העליון בפסקה 24 לפסק הדין כי: "הנה, בעיניי, לשון סעיף 72(א) לחוק המקרקעין מלמדת - בצורה חד-משמעית - על הענקת סמכות ייחודית למפקח לדון בכל סכסוך בין בעלי דירות בבית משותף, בדבר זכויותיהם או חובותיהם, הנובע מחוק החיזוק. אין בלשונו של סעיף 5 לחוק החיזוק כדי לסתור מסקנה זו. למען הסדר הטוב יובהר, כי סעיף 5(ד) אינו עוסק בענייני סמכות ולכן אין בו כדי לתמוך בטענות המערערים בערעור זה (להבדיל - אולי, ובלי לקבוע מסמרות - בשאלה המהותית העולה מתביעתם, דהיינו, למי שייכות זכויות הבעלות בדירות החדשות שתיבנינה, אם תיבנינה, בבניין)." וכן, נקבע בהמשך בסעיף 28 לפסק הדין: "לסיכום, סמכותו העניינית של המפקח קבועה בסעיף 72(א) לחוק המקרקעין, והיא חלה על כל סכסוך הנוגע לזכויות וחובות של בעלי דירות בבית המשותף לפי חוק החיזוק. משתובענת המערערים נוגעת לזכויות ביחס לדירות שתיבנינה, אם תיבנינה, מכוח תמ"א 38 ובהתאם להוראות חוק החיזוק, הרי שהמפקח מוסמך לדון בה." קביעה דומה קבע בית המשפט העליון גם ברע"א 1002/14 שומרוני נ' קופמן (9.7.2014), שם הוסיף בית המשפט העליון וקבע כי סמכותו של המפקח על רישום המקרקעין לא נסבה רק על אישור עבודות החיזוק, אלא היא משתרעת גם על אישור של אופן ביצוע העבודה.
לאור האמור, הנני דוחה ערעורו של המערער הנסב על היקף עמודי כתב ההגנה אשר יוגש על ידו כפי שנקבע על ידי המפקחת.
סוף דבר; לאור האמור והמפורט – הערעור נדחה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

מבוא ניהול התיק דנן נמשך זמן רב, בין השאר בשל הליך, שהתנהל במקביל לפני המפקחת הנכבדה על רישום המקרקעין בחיפה.
הליכים מקבילים לאחר עיון במסמכים החלקיים, שהוצגו לי מתיק המפקחת (תיק איחוד 8/847/2017), אני קובעת כי בגין חלק מאותם אירועים מושא התביעה שלפניי, תלוי ועומד תיק בפני הערכאה המוסמכת.
...
הליכים מקבילים לאחר עיון במסמכים החלקיים, שהוצגו לי מתיק המפקחת (תיק איחוד 8/847/2017), אני קובעת כי בגין חלק מאותם אירועים מושא התביעה שלפניי, תלוי ועומד תיק בפני הערכאה המוסמכת.
אני מקבלת כי אין זה נעים שמתבצעות עבודות שיפוץ בדירה מעל בזמן החופשה הגדולה, אך מדובר בשעות היום, בהן מותר לבצע עבודות בניה.
בהינתן דברי הצדדים, והעדר עדים ניטראליים, אני קובעת כי התובעת ובתה זכאיות לפיצוי בגין אי נוחות ורעש בשעות לא מקובלות בסך 750 ₪.
לאור יחסיות הסכום לסכום שנתבע, והעובדה שהתביעה נדחתה ברובה אני קובעת כי כל צד ישא בהוצאותיו, למעט אגרה יחסית בסך 50 ₪, שהנתבע ישלם לתובעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עפ"י כתב התביעה, התובעים ידעו על הכוונה לבצוע העבודות, היו מודעים להיתרי הבנייה ועל הצורך לחזק את הבית המשותף נגד רעידות אדמה ע"י "הוספת קונסטרוקציה חיצונית בכל גובה הבניין". בעקבות היתרים אלו, פנו התובעים לערכאות שונות במספר הליכים כנגד הנתבעים בתביעה זו. התובעים עתרו בפני המפקחת על הבתים המשותפים (להלן: "המפקחת") במסגרת ת/192/11, ת/230/11.
כמו כן, נקבע כך: "עוד מצאתי כי יש ממש בטענת המשיבים 2 ו-3 (זיסקינד- ח.ק.) לפיה, עצם הגשת העתירה מהוה הפרה של הסכמת העותרים במסגרת ההליכים המשפטיים המתנהלים בפני המפקחת על רישום המקרקעין. העותרים הודו בסיכומיהם כי אכן הייתה הסכמה בין הצדדים לפיה המשיבים 2 ו-3 יבצעו את עבודות החיזוק על-פי ההיתר וכי בעקבות הסכמה זו נדחתה בקשת העותרים למתן צו מניעה זמני באותו הליך. העותרים מודים שהם חזרו בהם מההסכמה לאחר שראו את הבניה מתבצעת בפועל. לפיכך, העותרים פעלו בחוסר תום לב ועשו שימוש לרעה בהליכי משפט.
מס' ימים לפני מתן ההחלטה בעע"ם 9071/11, ביום 12.02.12 ניתן פסק-דינה של כב' המפקחת, אשר דחתה את תביעות התובעים כנגד הנתבעים (מישפחות כהן, רוב וזיסקינד) תוך חיוב התובעים בהוצאות ושכ"ט עו"ד. פסק הדין של המפקחת מיום 12.02.12, דן בשני התיקים שאוחדו, ת/192/11 (דן במשפחות כהן ורוב) ו- ת/230/11 (דן בזיסקינד) (להלן: "פסק הדין של המפקחת").
כמו כן, ובמקביל, זיסקינד הגישו בשנת 2012 תביעה כספית כנגד התובעים, שעניינה ת"א 34677-05-12 זיסקינד ואח' נ' אסולין ואח', אשר אף היא מתבררת בפניי, בגין הנזקים שנגרמו להם, לטענתם, כתוצאה מצווי המניעה הארעיים שניתנו במסגרת ההליכים הנוגעים לעתירה המנהלית שנדחתה.
...
סיכום ביניים- מעשה בית דין: כאמור לעיל, בהתאם לאותם עקרונות הגעתי למסקנה שמדובר במחזור התביעות הקודמות, אשר מבחינה עובדתית קיימת לגביהן השתק, היוצר מעשה בית דין, ומאחר שהתובעים לא חידשו דבר על שכבר הוצג ונבחן, אין בהכתרת התביעה בעילה חדשה משום איון ההשתק האמור.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה כנגד הנתבעת 9 מחמת מעשה בית-דין.
בעניין ההוצאות- התובעים ישלמו סך של3,000 ₪ עבור הוצאות ושכ"ט עו"ד בגין ניהול ההליך (כולל מע"מ) תוך 60 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת בקשה זו, ציינו הנתבעים, כי במקביל להליך דנן מיתנהל תיק נוסף בין הצדדים אצל כב' המפקחת הבכירה על רישום המקרקעין, הגב' טלי להב, בתיק שמספרו 692/18 (להלן: "המפקחת על המקרקעין" או "המפקחת").
המפקחת אף הציעה לצדדים, כי "ככל שיבקשו הצדדים לאחד את הדיון גם בתביעה זו לתביעות שהוגשו על ידם בבית המשפט המוסמך תאושר הבקשה". עוד היא קבעה, כי במקרה שעלה בפניה, ובהעדר הוראה מתאימה בתקנון המוסכם, לא ניתן להתיר בניה של חדרי אירוח\ מלונית בהעדר כל הסכמה קניינית, תוך ביצוע חיבורים ובניה במתקנים משותפים (מים, ביוב, ונטות, דלת כניסה), כאשר היא ציינה כי הדבר עולה בקנה אחד עם החלטתי בתיק דנן.
יש חפיפה מסוימת בחלק מהעניינים בין ההליכים בתיק דנן ובין ההליכים שהתנהלו בפני המפקחת על המקרקעין, במיוחד בנוגע לחיבור המים על היבטיו השונים.
...
סוף דבר: אני מקבלת את התביעה העיקרית ומוחקת על הסף את התביעה שכנגד.
בעניין התביעה העיקרית אני קובעת כדלקמן: ניתן בזאת צו מניעה קבוע המורה לנתבעים, או מי מטעמם, כמפורט להלן: צו מניעה קבוע האוסר על השותפות להתיר לנתבעת 6 (חברת רויאל טי סוויטס) לבנות או לעשות שימוש שלא כדין בנכס השייך לשותפות ברחוב הברזל 24 א' הידוע כגוש 6638 חלקה 355.
בעניין ההוצאות- לאחר שנלקחו בחשבון כלל הבקשות ותוצאות ההחלטות שניתנו בגינן, אני קובעת, כי הנתבעות ישלמו לתובע סך של 5,000 ₪ עבור הוצאות משפט וכן שכ"ט עו"ד בסך של 25,000 ₪ (כולל מע"מ).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

התובע הגיש נגד הנתבעות שתי תביעות שאוחדו בגין טענות ללשון הרע ומטרדים.
הליכים נוספים ומקבילים בגין אותה מחלוקת בין הצדדים בנוגע לשימוש בחלקים שונים של הבית המשותף, ובפרט בחצר הבית, ולאור רצונו של התובע להכשיר מקומות חנייה בחצר, וכן לעשות שימוש בגג חדש שנוצר בעקבות תוספת בניה של הנתבעת, התנהלו בין הצדדים הליכים נוספים הן במוסדות התיכנון והן בפני המפקחת על רישום המקרקעין, וכן בקשה למניעת הטרדה מאימת.
לאור כל האמור יש לדחות את התביעה בעיניין זה. מיטרד שמיני- חוסר תום לב וחוסר ניכיון כפיים בהליך לצוו מניעה לטענת התובע, ביום 1.3.21 לאחר שסיים התקנת הגגון, הגישה הנתבעת בקשה דחופה לצוו מניעה בפני המפקחת על רישום המקרקעין, אשר נתמכה בתצהיר עדות שקרית מודעת של הנתבעת 2, הגברת אודטה פינטו בכך שהתובע פרץ קיר והחל בבניית מרפסת סגורה.
...
לאור כל האמור יש לדחות את התביעה גם ביחס לארוע זה משלא הוכח לשון הרע או מטרד ליחיד.
התוצאה: אני מורה על דחיית שתי התביעות, אשר לא היה מקום להגישן.
התובע ישלם לנתבעות (באמצעות בא כוחן) הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 35,000 ₪ וזאת תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן, ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית על פי חוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו