בהקשר זה נקבע בפסיקה כי:
"פגמים בנסוח מיסמכי המיכרז, כגון חסרים או סתירות, שארעו עקב התרשלותה של הרשות, מזיקים לכל הצדדים להליך המיכרז ויכולים לעתים להביא אף לביטול המיכרז. ואולם אף אם הפגמים אינם עולים בחומרתם כדי הצדקת ביטול המיכרז, הרי שהם עלולים, בנסיבות מסוימות, לגרום למשתתפים במיכרז להוציא הוצאות מיותרות, ובנסיבות אלו הרשות מפרה את חובתה כלפי משתתפי המיכרז, ואף ייתכן כי היא גורמת להם נזק שהוא בר-פיצוי. כך לדוגמה עלול ניסוח פגום של מיכרז לגרום נזק בכך שיעודד את האזרח להגיש את הצעתו למכרז שממילא אין לו סיכוי לזכות בו. במקרה כזה, לו נוסח המיכרז באופן הולם, היו נחסכות מהאזרח ההוצאות שהוציא לשם הכנת הצעתו, ואולי גם נזקים עיסקיים או מסחריים אחרים. ודוק, אין מדובר בעילה נזיקית או חוזית דוקא אלא בעילה מינהלית הנעוצה בהתנהגות הרשות, ועל-כן יש להבחין בין הפצוי בגין נזק זה לבין הפצוי בגין נזק שניגרם למי שהיה ראוי כי יזכה במיכרז [...]" (עע"מ 7357/03 רשות הנמלים נ' צומת מהנדסים תיכנון תיאום וניהול פרוייקטים בע"מ, פ"ד נט(2) 145, 166- 167 (2004); ראו גם: עע"ם 9660/03 עריית רחובות נ' שבדרון, פ"ד נט(6) 241, 265 (2005); דפנה ברק-ארז "סעדים כספיים במכרזים צבוריים – בין זכויות לתמריצים" ספר גבריאלה שלו – עיונים בתורת החוזה 957, 974-973 (יהודה אדר, אהרן ברק ואפי צמח עורכים, 2021) (להלן: ברק-ארז, סעדים כספיים)).
המערערת מציינת כי דרישתה היא לקבל פיצוי בגין הסכום שחולט ולא הושב לאחר ביטול זכייתה ומשכך יש לראות בכך "תובענה לפיצויים שעילתה במיכרז" שיש לבררה כתובענה מנהלית בהתאם לתוספת השלישית לחוק בתי משפט לענינים מנהליים, התש"ס-2000 (להלן: חוק בתי משפט לעניינים מינהליים).
...
כל מסקנה אחרת הייתה מובילה לכך שהיינו מאפשרים למערערת להכניס "דרך החלון" את הטענות שפסק הדין בעניין ביטול הזכייה הוציא "דרך הדלת".
עד כה דנתי בפגמים הנוגעים לניסוח המכרז ולחוזה התשתיות.
בשים לב לכך ובהינתן הכלל לפיו יש לפרש בצמצום את ההליכים הנדונים בבית המשפט לעניינים מנהליים כתובענה מנהלית, אני סבורה כי המסלול המתאים לניהול הליך שעניינו חילוט ערבות במכרז הוא עתירה מנהלית.
במקרה הייחודי שלפנינו, בהינתן הקביעות השיפוטיות החלוטות בהליכים הקודמים, תוצאה זו מקובלת עליי.