בפניי תובענה כספית מכח חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה – 1965 מיום 29.7.2018 בסכום של 50,000 ₪.
בו ביום שלח התובע אל הנתבעות הודעת מייל שבמסגרתה טען כדלקמן :
"יש לכן בדיוק 24 שעות מעכשיו על מנת להיתנצל ולחזור בכן באותו הפורום, מהטענה שאני גנב וחן שקרנית. אם לא כן, אגיש כנגד שתיכן תביעה על הוצאת דיבה, והאמינו לי, אני לא מאיים איומי סרק".
למחרת היום (בתאריך 30.5.2018) שלחו הנתבעות מכתב מייל נוסף לכלל דיירי הבניין שבמסגרתו קבלו השתיים על דרך התנהלותם של התובעים ב"כובעם" כנציגי ועד הבית המשותף.
בפסיקת פיצויים סטאטוטוריים מכח חוק איסור לשון הרע על ביהמ"ש לבחון את הנזק ולקבוע פיצויים מתאימים בהיתחשב במעמדו של הניזוק בקהילתו, בהשפלה ובסבל שהוא חווה, בטיב הפירסום ובאמינותו, בהקף התפוצה של הפירסום ובמידת הפגיעה שיש בפירסום.
...
אשר על כן, אף בנוגע לאמירה זו לא עלה בידי הנתבעות להוכיח את טענתן בנוגע למעילה כספית כלשהי מצד התובעים בכספי הועד בסיוע שכנים וחברי ועד נוספים, לצורך מימון שכר טרחתה של האדריכלית, ומשכך, סבורני שבנסיבות הללו לא מתקיימת הגנת של "אמת הפרסום" בכל הנוגע לאמירה זו קל וחומר משלא הוגשה על ידן בשום שלב של ההתדיינות תובענה כספית להשבת הכספים הנטענים (או לחילופין תביעה הצהרתית בנוגע לזכותן הנטענת בחצר המשותפת) ומשלא הוצגו ראיות לכך שמשטרת ישראל מצאה לנכון להעמיד מאן דהוא בגין המעשים המיוחסים להם.
סבורני שהנתבעות היו משוכנעות באמיתות דבריהן, ודבקותן בכך ניכרה לכל אורך ההליך המשפטי, אולם מנגד נראה כאילו הנתבעות עשו להן מטרה ונוהג, להכפיש את התובעים בפני השכנים, כאשר גם אם היו מודעים השכנים שזהו אופי התנהגותן של הנתבעות, עדיין מדובר באותם ביזוי והשפלה מפניהם בא דבר החקיקה להגן, ובהתאם ראוי לחייב הנתבעות בפיצוי בגין העוולה, תוך פסיקת סכום שעד כובה הפיצוי הסטטוטורי, ואשר גובהו יוערך על ידי בית המשפט בהתחשב גם ביתר השיקולים, ובהם היקף הפרסום, החזרה עליו וכיו"ב כנזכר לעיל.
סוף דבר :
בנסיבותיו הייחודיות של מקרה זה הנני מוצא לנכון לחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, בתשלום פיצוי כספי לטובת התובעים, ביחד ולחוד, בסכום כולל של 20,000 ₪ .