השאלות אם מיתקיים מעשה בית דין, ואם מיתקיים אותו חריג המאפשר בירור מחודש של עניינים שהוכרעו, עומדות במוקד החלטה זו.
הרקע לבקשה
בתובענה נשוא החלטה זו, עותר המשיב (התובע) לחיוב המבקש (הנתבע) בתשלום סך של 492,651 ₪, בטענה לחוב אשר מקורו שירותי עריכת דין שהעניק המשיב למבקש, ועל יסוד הסכם שכר טירחה מיום 1.7.13.
לשיטתו, אותה טובת הנאה, הבעלות בחנות, אכן צמחה למבקש לאחר הגשת התביעה ומכאן, לשיטת המשיב, זכותו לתמורה לפי הסכם השכ"ט.
דא עקא, שעיון בפסק הדין מראה שעניין זה בדיוק, טענות המשיב לזכות העומדת לו לשכר טירחה בגין הסכם השכ"ט, היה בין העניינים שהתבררו בתביעת השכ"ט.
וכך מורה פסק הדין תחת הכותרת "טענות אבני בתביעת שכר הטירחה" (פסקה 5 בפסק הדין):
טוען אבני, שעם תחילת ההיתקשרות בין הצדדים, למרות התחייבות לתשלום בגין כל אחד מההליכים, שילם כהן על חשבון השירותים מקדמה של 20,000 ₪ בלבד.
אבני לא צירף כל אסמכתא כדי להוכיח שכהן הצליח לגבות את חובו מזינגר, ודי בכך כדי לדחות טענתו של אבני בעיניין זה. כאמור, הסכם שכר טירחה שהינו מותנה תוצאה טומן בחובו סיכון מובנה שעל עורך הדין המייצג לקחת בחשבון.
...
בפסק הדין איפוא, מוצגות כלל טענות המשיב לשכר טרחה המגיע לו מהמבקש, ובאלו טענות על בסיס הגשת תביעת החנות והסכם השכ"ט. על יסוד טענות אלו, באשר להליכים שונים בהם ייצג המשיב את המבקש ובאלו גם תביעת החנות, עתר המשיב לחיוב המבקש בתשלום שכר טרחה בטענה לטובת הנאה שצמחה למבקש ולחילופין עתר לתשלום "שכר ראוי". לכך עתר המשיב ובכך הכריע בית המשפט בפסק הדין כך (פסקה 33 בפסק הדין):
לאחר ששקלתי השיקולים הצריכים לעניין ומאחר שאף לשיטת כהן יש לאמוד שכ"ט בגין עבודתו של אבני בסך של 148,700 ₪, מצאתי לפסוק לאבני סך של 240,000 ₪ שישולם לאבני בגין ייצוגו של כהן, ואסביר.
משכך, אין מנוס מהמסקנה כי במסגרת תובענה זו אכן מבקש המשיב לשוב ולהעלות טענות באותה עילה שנדונה בתביעת השכ"ט והוכרעה בפסק הדין.
נוכח כל האמור לעיל, אני מקבל את הבקשה, קובע שמתקיים מעשה בית דין החוסם את המשיב מפני הגשת תביעה זו, וכפועל יוצא מכך מורה על דחיית התביעה על הסף.