העובדות וטענות הצדדים
התובעים הגישו תביעה כספית, במסגרתה עתרו להורות לנתבע לשלם להם סך 1,353 ₪ עבור הוצאות אשר במסגרת ייצוג הנתבע ומתן סעד הצהרתי, לפיו הם זכאים לשכר טירחה בסך שני שליש לפי הקבוע בהסכם שכר הטירחה מיום 18/3/18 (להלן : "ההסכם").
השנייה, המדובר בתביעה תיאורטית העוסקת בהנחה עתידית לפי ייפסקו לנתבע פיצויים בתביעה הנזיקית.
ההלכה ביחס לשכ"ט עו"ד במקרה בו הופסק הטיפול המשפטי ע"י הלקוח, סוכמה בת.א (ת"א) 2713/06 קורן ושות' נ' מגדלי בארי שלמה המלך (פורסם בנבו):
"...נותן השירותים המשפטיים אינו נתון לגחמת ליבו של המזמין ואינו צריך לדאוג לשאת חן וחסד לפניו מדי יום ביומו, שמא יפטרנו. אין עסקינן בזכות הדירה המתפרנסת מרגע לרגע, ואשר ניתן לבטלה בכל עת, לפי רצונו של מעניק הרשות. הסכם שכר הטירחה אמנם איננו כתובה, אך עדיין אין הלקוח יכול להשליך את פרקליטו ברגע שימצא לעצמו הצעה מפתה יותר, בדמות פרקליט הגובה שכר טירחה נמוך יותר. הפסקה חד צדדית של ההיתקשרות מצד הלקוח יכולה להעשות בהתקיים סיבה הוגנת מוכחת, למשל: החלטתו של המזמין שלא להיתקשר בפרוייקט בגינו הזמין את השירותים המשפטיים ... הפרוייקט ניכנס למבוי סתום ולא ריווחי; הפרקליט אינו מבצע מלאכתו במיומנות הסבירה; וכן הלאה".
הנתבע בסעיף 19 לתצהירו מציין כי הוא פנה לעו"ד סלימאן סעדיה בכדי למחוק את התביעה מחמת איומים.
...
למעלה מן הצורך אוסיף, כי המדובר באדם בגיר אשר בא לפגישת הייעוץ יחד עם אביו ומכאן לא היה לבדו מול עוה"ד. גם בכך יש לחזק את המסקנה כי הנתבע הבין היטב, הסכים וחתם בידיעה ומרצון חופשי.
בכל הכבוד, כאמור, לא התרשמתי לחיוב מהעדות בעניין זה, אין בידי לקבל טענה זו והבחירה להעביר את הטיפול המשפטי לאחר יותר מ – 20 חודשים מההסכם וכ – 10 חודשים אחרי הגשת כתב התביעה לקרוב משפחה תוך נסיון להתחמקות מתשלום לתובעים, לא היתה בתו"ל.
במקרה זה לא מדובר ב"סיבה הוגנת" להפסקת ההתקשרות, כלשון הפסיקה, אלא במהלך חד צדדי הנגוע, לטעמי, במידה רבה של חוסר תו"ל.
כמפורט, הנתבע לא כופר בזכותם העקרונית של התובעים (1-3) לשכר טרחה ולראיה הציע להם תשלום חלקי (ראו בפרוטוקול בעמ' 16 שורה 9).
לסיכום, התובעים זכאים לקבל סך 58% מתשלום שכה"ט לפי ההסכם בתוספת הוצאות בסך 1,353 ₪, שכ"ט עו"ד בהליך זה בסך 10,000 ₪ והחזר אגרת המשפט במלואה.