יצוין כי ברקע הטיפול מול רשויות המס, באמצעות הנתבע 1 (להלן: "מר חרסט"), כספי תמלוגים בסכומים נכבדים של עשרות מיליוני שקלים, אשר קיבלו התובעים בגין פיתוחים וממצאים שגילתה ד"ר האן עם אחרים, בתחום חקר הסרטן במסגרת עבודתה כמדענית במכון ויצמן.
כן יצוין, כי בתמיכה לכתב התביעה, צרפו התובעים דו"ח ביקורת חקירתית שביצעו התובעים באמצעות משרד רו"ח ברלב ושות', ולפיו, על פי הנטען, שילמו בני הזוג האן סך של מעל 5 מיליון ₪ למר חרסט על סמך מצגים כוזבים, וזאת מעבר לתשלומי שכר הטירחה בהם נשאו [נספח כב לכתב התביעה].
בהגנתם טוענים חרסט, כי כל עניינה של התביעה הוא למעשה ניסיון להיתחמק מתשלום שכר טירחה עבור שירותי ייעוץ המס אשר ניתנו להם, תוך שנתנו הסברים, הנותנים מענה לשיטתם להאשמות המוטחות בכתב התביעה.
...
המשיבים מתנגדים לבקשה, וטוענים כי חובתם של התובעים לגלות בצורה מלאה ושלמה את המסמכים שבידיהם, ואף עומדים על כך שבית המשפט יורה לתובעים ולמשרד החקירות ברלב לגלות את כלל ההקלטות, התרשומות והתכתובות בעניין זה.
דיון
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה, ולאחר ששקלתי את טענות הצדדים, סבורני כי דין הבקשה להורות על חסיון הטיוטות להתקבל; להלן טעמי.
במקרה דנן, סבורני כי כאשר עסקינן בטיוטות של חוות דעת ביקורת חקירתית אשר נערכה לקראת הגשתה של התביעה דנן, מדובר במסמכים אשר המטרה הדומיננטית בהכנתם לא יכולה להיות אלא הכנה לקראת משפט, ומקובלות עלי טענות התובעים בעניין זה (סעיפים 5 ו – 8 בבקשתם).
סבורני, כי אף במקרה דנן, אין מקום להתיר את גילוין של הטיוטות, שכן כאמור עסקינן במסמכים אשר הוכנו לקראת ההליך המשפטי, ושזו הייתה המטרה הדומיננטית בעריכתם.