בית הדין קבע לפיכך כי המבקש זכאי לתשלום בגין 7 ימי חופשה בסך 1728 ש"ח. כן פסק בית הדין כי לא שוכנע כי המבקש נתן הודעה מוקדמת טרם הפסיק להתייצב לעבודתו ביום 9.2.2020 ולכן בהתאם לתקופת העסקתו במשיבה ולהוראות חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א – 2001 (להלן – חוק הודעה מוקדמת), המשיבה רשאית לקזז משכרו עבור חודש פברואר 2020 חמישה ימי הודעה מוקדמת בסך של 1,230 ש"ח. לאחר קזוז ביטוח רפואי והוצאות דיור נקבע כי המבקש זכאי לשכר בסך 1,214 ש"ח עבור חודש זה. כן קבע בית הדין כי בנסיבות העניין אינו מוצא מקום לפסוק פצויי הלנה, וכי נוכח הפער בין הסכום הנתבע לסכום הפסוק אין צו להוצאות.
כפועל יוצא מכך קבע המחוקק, כי – בנגוד לפסק דין בהליך "רגיל" – פסק דין בהליך של דיון מהיר אינו מצמיח זכות ערעור, אלא הגשת ערעור כפופה לקבלת רשות (ראו: סעיפים 31(ב) ו – 31(ד), בהתאמה, לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט-1969; השוו: סעיף 64 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, הקובע כלל דומה לתקיפת פסק דין של בית משפט לתביעות קטנות).
ערכאת העירעור אינה מיתערבת בכלל, ובהליך דיון מהיר בפרט, בקביעות עובדתיות של הערכאה המבררת (השוו: בר"ע (ארצי) 27919-05-13 ג'בארין - בלה קאסה עיצובים לבית בע"מ פסקה 5 (17.5.2018); בר"ע (ארצי) 11378-07-18 קונטנטה - ביטון פסקה 5 (13.7.2018)), ואיני רואה בתיק שלפני נסיבות חריגות המצדיקות לסטות מעקרון זה.
אוסיף ואציין כי טענות המבקש לפיהן חישובה של המשיבה את שכרו היומי הוא שגוי ואינו תואם את הנתונים בתלוש השכר אינן רלוואנטיות, שעה שקביעתו של בית הדין האיזורי לעניין גובה שכרו היומי של המבקש, מכוחו פסק למבקש פדיון חופשה ושכר לחודש פברואר 2020, עולה בקנה אחד עם חישוב המבקש.
ראשית, משום שהמבקש עצמו מעיד כי לא היה בקיא בנושא זכויותיו, ועדותו בדיון בעיניין הסיכום שנערך עימו לכאורה, למשל "כשנפגשנו עם דני [איש השטח, ר.פ], סוכם על 35 ש"ח. פחות נסיעות", אינם בהירים דיים כדי לשפוך אור על הדברים שנאמרו לו בזמן אמת ולגלות עילת תביעה.
...
דיון והכרעה
לאחר בחינת בקשת רשות הערעור ולאחר שנתתי את דעתי על פסק הדין וכתבי הטענות בתיק בית הדין האזורי, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את בקשת רשות הערעור אף מבלי להידרש לעמדת המשיבה.
בית הדין האזורי ניתח בפסק דינו, המפורט ומנומק היטב, את נסיבות העסקתו של המבקש ואת ההלכות המשפטיות בסוגיה, ופסק כי "לא שוכנעתי כי עלה בידי התובע להוכיח כי הסכם העסקה ותלושי השכר אינם משקפים את הסכמת הצדדים". בין היתר צוין בפסק הדין כי המבקש "לא הציג כל ראיה" ממנה עולה שהובטח לו שכר יסוד בסך 35 ש"ח נטו לשעת עבודה ובנוסף תשלום עבור זכויות סוציאליות, כי לא הוכח שתלושי השכר כוללים רכיבים פיקטיביים, וכי המבקש בנסיבות התיק דנן "אף זכה לקבל תשלומים אשר נוכח תקופת עבודתו הקצרה לא מגיעים לו על פי דין". כן פסק בית הדין כי "לא שוכנעתי כי התובע נתן הודעה מוקדמת וזאת בהיעדר ראיה לתמיכה בטענתו". קביעות אלה ניתנו על ידי בית הדין לאחר שבחן בקפידה כל אחד מרכיבי התביעה ותוך התייחסות מפורטת להוראות הדין, צו ההרחבה בענף הבנייה, עדויות הצדדים וכלל הראיות בתיק.
סוף דבר - בקשת רשות הערעור נדחית.