מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לתשלום שכר "מנהל מקצועי" בקבוצת כדורסל

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך, בסעיף 14 לחוזה, שעוסק ב"תשלום עבור נסיעות", נרשם בכתב יד: "כלול בשכר הגלובאלי". בסעיף 15 לחוזה, העוסק בחופשה, נרשם בכתב יד: "סך 236 ₪ לחודש" ואילו בסעיף 17 לחוזה, העוסק בדמי הבראה, נרשם בכתב יד: "סך 91 ₪ לחודש". החוזה האחרון שנחתם בין הצדדים הוא מיום 1.9.2013, לתפקיד "מנהל מקצועי של מחלקת הנוער כדורסל". השכר שנקבע בחוזה זה הוא 7,730 ₪, ל - 11 חודשים.
המכתב כולל את הטענות הבאות: אי הגעה סדירה לאימונים במגמת "כדורסל האלון" ותלונות של הורים בנושא, הפסקת האימונים עם נבחרות בית הספר, חוסר השקעה בניסיון להשאיר ילדים מיבנה בקבוצות התחרותיות, המתבטא בהישגים נמוכים של קבוצות הנערים ונוער בפלייאוף התחתון, מספר התלמידים בבית הספר לכדורסל אינו משקף את הגידול בתושבים, עימות עם מנהלת בית הספר רמות ויצמן בגלל חוסר תאום בנושא מחנה אימונים, אין חיבור בין מחלקת הנוער לבית הספר לכדורסל ולבוגרים, לא היו דיווחים ופרסומים של מחלקת הנוער, חוסר השקעה וקיפאון מקצועי, טענות של הורים על ביטול אימונים ללא הודעה מראש וחוסר זמינות לטלפונים של הורים, גירעון תקציבי שלא טופל, חריגה מסמכות והתנהגות בלתי הולמת (יציאות לחופשה לחו"ל ללא אישור ומבלי להודיע, פירסום כתבות בעיתונות המקומית נגד ההנהלה והמערכת, תחושה שהעבודה מבוצעת בחוסר לויאליות ונאמנות למערכת ואי דיווח לממונים).
דיון והכרעה התביעה להפרשי שכר לטענת התובע, הנתבעת הפרה את הסיכום עמו לפיו שכרו בגין ניהול פרויקט הכדורסל יעמוד על 8,500 ₪.
בחוזה מיום 1.9.12, שנחתם לתקופה של 11 חודשים, בגין התפקיד של מנהל מקצועי, נקבע בסעיף 17 לו שהתובע "יהיה זכאי לתשלום עבור דמי הבראה כקבוע בצוי ההרחבה לגבי עובד שעתי." לצד הסעיף, הוספו בכתב יד המילים: "סך 272 ₪ בחודש". בחוזה שני מאותו יום, לתפקיד מאמן נערים א' לאומית, שנחתם ל – 10 חודשים, נקבעו הוראות דומות ולצד סעיף 17 לחוזה, נרשם בכתב יד: "סך 91 ₪ לחודש". בהתאם, בתלושי השכר לתקופה חוזית זו צוין, בנוסף לתשלום השכר המוסכם, תשלום בסך 363 ₪ בגין דמי הבראה.
...
נוכח התרשמותנו ממהימנות עדותו של התובע ובשים לב לכך שמדובר בטענה חמורה שאין לה כל תימוכין בראיה חיצונית ואובייקטיבית, איננו מקבלים טיעון זה. מכאן נפנה לבחינת טענות הנתבעת, לפיה על התובע להשיב לה את פדיון החופשה ששולם לו, כיוון שבחישובו לא נלקחו בחשבון יציאות לחו"ל שבגינם התובע דיווח על עבודה וקיבל שכר.
לסיכום, קיימים 17 ימי עבודה בגינם התובע דיווח שעבד, אך למעשה שהה בחו"ל ויש להפחיתם מיתרת ימי החופשה לה הוא זכאי כפדיון חופשה.
סוף דבר הן התביעה והן התביעה שכנגד מתקבלות בחלקן.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר לפרסומים שהובאו בכתב התביעה שכנגד עצמו, ציינו התובעים שכנגד את הקטעים הבאים: במאמר מיום 16.11.16 נכתב שמר פלדה הגיש "כתב תביעה" נגד התובעים שכנגד, וכי הוא טען בכתב התביעה שהוא "לא קיבל תשלום על עבודתו כמאמן בעוד שאר השחקנים בקבוצה הבוגרת והצוות המקצועי של מחלקות הנוער קיבלו את שכרם". זאת בעוד לא הוגשה כל תביעה.
כן צוטטו קטעים מתוך "כתב התביעה" לפיהם מר ברנר פועל "בזדון ובעקביות כדי לפגוע ולכרסם במעמדו ובסמכויותיו של מרשי וזאת באופן חסר תקדים ותוך פגיעה במירקם המקצועי של הקבוצה". בכתבה המצולמת מיום 23.5.17 נאמר שהעמותות סבלו מ-"ניהול בעייתי שהביא לקריסה", ועוד "מיליונים שנעלמו לכאורה", "מאמנים שמצטערים על הרגע שדרכו באולם זיסמן" והאשמות שמטרתן הייתה "להפנות אצבעות מאשימות כלפי מר ברנר וכלפי מר וילהלם". עוד נאמר בכתבה זו, מפי מר פלדה, כי "המועדון הזה והאנשים המנהלים אותו הוא פשוט רקוב מהיסוד" וכי "הטענות העיקריות נגד השניים [מר ברנר ומר וליהלם] הן בנוגע לתקציב שלכאורה לא הוזרם לתיפקוד השוטף של הקבוצה". מר ברנר נישאל בכתבה, על הכספים שהזרימה עריית רמת גן לקבוצה – "אז לאן הלך הכסף, אם לא לאנשי הצוות והשחקנים?" וענה "את התקציב הם קיבלו, אבל מה עשו עם הכסף? אין לי מושג". כדי להמחיש את העובדה שהקבוצה לא קיבלה תקציב, אמר מר פלדה בכתב – "הפסיקו לתת לי מים באימונים לשתות, הייתי מגיע לאימונים, לשחקנים היו בקבוקי מים, למאמן לא היה בקבוק מים לשתות... משעה שלוש בצהרים כשהשחקנים נמצאים באולם עד אחת בלילה, לא קיבלו אפילו לאכול סנדויץ. שחקנים בגובה 2 מטר, 2.05 מטר גדולים, זה אנשים שמן הסתם יותר רעבים מבן אדם ממוצע. מועדון כדורסל מיתנהל, צריך לדאוג לשחקנים שלו, לתת להם משהו לאכול. אנחנו חברה, אנחנו בני אדם. אנחנו בני אדם" (תמליל הכתבה המצולמת צורף כנספח י' לכתב התביעה שכנגד).
...
לאחר שבחנו את טענות הצדדים, לא מצאנו כי ניתן לבסס על מסרונים אלה את טענת התובע מבחינה ראייתית.
לאחר עיון בטענות הצדדים וראיותיהם, לא מצאנו שמר פלדה עצמו ייחס חשדות בפלילים לתובעים שכנגד.
סיכומו של דבר, מר פלדה נמצא כמי שהוציא לשון הרע, מבלי שתעמוד לו הגנה בדין, בכך שייחס למר ברנר התנהלות "בזדון". כאמור, מר פלדה טען להגנת אמת דיברתי בלבד.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יצוין כי בכל שנה לאורך השנים מאז שנת 2009 נחתם בין הצדדים הסכם היתקשרות נוסף, דומה, אך במהלך השנים עודכנה התמורה, כך שבסופה של התקופה הרויח התובע סך של 2,500 ₪ כולל מע"מ בגין ניהול מקצועי וכן בגין אימון חודשי של קבוצת ילדים, סך של 3,000 ₪ כולל מע"מ בגין אימון חודשי נוער ועוד 10% מההכנסות בגין ניהול בית הספר לכדורסל, וכן 50% מהרווח שהיתקבל ממחנות האימונים שהתקיימו בחופשות חנוכה, פסח והחופש הגדול.
להלן נפרט כיצד הגענו למסקנה זו: ראשית אין מחלוקת כי התובע ניהל את מחלקת הכדורסל של גני תקווה במשך 13 שנים ברציפות, ובכלל זה שימש כמנהל המקצועי של בית-הספר לכדורסל ושל ליגת הכדורסל, וביצע את תפקידו על הצד הטוב ביותר (כפי שעולה בבירור ממכתבו של מר כלפון אותו צטטנו במלואו מוקדם יותר בפסק דין זה, נספח 2 לכתב התביעה).
הינה כי כן, המדובר במבנה היתקשרות התואם יותר שותפות עסקית – שבה היה לתובע שיקול דעת רחב בשאלה הזמן שישקיע ב"עסק הכדורסל" והתשלום שישולם למאמנים שיועסקו בו – מאשר יחסי עבודה (ונציין בהקשר זה כי הנתבעת 2 טענה – וטענה זו לא נסתרה – כי מדובר בדרך היתקשרות מקובלת אצלה, והיא העסיקה בדיוק בדרך זו גם את המנהל המקצועי של ענף הכדורגל, ראו עדות פז, עמ' 30 ש' 1, ואילו טענת התובע בסעיף 75 לסיכומיו לפיה אותו מנהל מקצועי בכדורגל הרויח פי ארבע ממנו לא הוכחה במסמכים או עדים כלשהם).
זאת, במיוחד בשים לב לכך שכבר בכתב התביעה הודה התובע כי הוא "לא היתנגד לכך שיועסק כקבלן ויחול עליו הסכם גידרון, אולם ביקש תגמול כנגד זה בשיעור של 150% משכרם של השכירים – מה שלא קרה בפועל". במילים אחרות, התובע מודה כי ככל שהיתה התמורה שקבל גבוהה יותר, הרי שהעסקתו כקבלן היתה נכונה ומתאימה לו. ברם, כפי שציינו מוקדם יותר, גובה התמורה שקבל התובע היתה תלויה במידה לא מבוטלת ב"ביצועיו" בעבודתו, שכן הצלחה של בית-הספר והקייטנות היתה באה להיות ביטוי בעליה בהכנסות וברווחים (שמהם קיבל אחוזים), ובאופן דומה, החלטתו הלגיטימית לידרוש שכר גבוה יותר עבור מאמני הכדורסל השכירים הובילה לירידה בתמורה שקבל; שביעית אשר למבחן התמורה, דהיינו האם התמורה ששולמה לתובע הייתה גבוהה בהרבה מהשכר שהיה משולם לו אילו היתקיימו בין הצדדים יחסי עבודה – איננו סבורים כי בנסיבות העניין יש ליתן משקל למבחן זה, שכן כפי שכבר ציינו, הרי שבשונה משאר העובדים, חלק משמעותי שכרו של התובע נגזר מהתוצאות העסקיות (הכנסות ורווחים), כך שככל שהיה מצליח יותר בגיוס משתתפים לפעילות בית-הספר היה מגדיל את הכנסותיו, וככל שהיה מצליח להפחית בהוצאות הקייטנות – ובפרט לשכור מאמנים בשכר נמוך יותר – היתה התמורה שקבל עבור שירותיו גבוהה גם כן (וראו לעניין זה גם סעיף 2 למייל ששלחה גב' פז לתובע ביום 30.9.15, שבו הלינה על כך שהתובע על דעת עצמו וללא אישור מראש החליט להעסיק צוות נוסף בקייטנות (נספח 4 לכתב התביעה); שמינית אשר למבחן התלות הכלכלית – על פי ההלכה הפסוקה, במקרים גבוליים עשויה קביעה עובדתית לפיה אדם היה תלוי כלכלית ולאורך שנים במעסיק מסויים להטיות את הכף לכיוון הכרה ביחסי עבודה (ע"ע 3000256/98 אייזיק נ' תה"ל – תיכנון המים לישראל (10.6.02)).
...
עם זאת, מצאנו לנכון לציין – שכן יש לכך לדעתנו חשיבות לכל הפחות לעניין ההוצאות – כי לא היה מקום מלכתחילה להגשת התביעה כנגד הנתבעת 1 (המועצה המקומית), ודין התביעה כנגד נתבעת זו היה להידחות על הסף, בשל התיישנותה.
נציין כי אף אם היינו מגיעים למסקנה כי התקיימו יחסי עבודה והתובע זכאי לפיצויי פיטורים, ואלה היו מחושבים לפי כל תקופת העסקתו במקום העבודה – לרבות בגין התקופה שבה ההעסקה נעשתה ישירות על ידי המועצה – הרי שהגורם היחידי שהיה חייב בתשלומים הוא הנתבעת 2, שהיא המעסיקה האחרונה (וזאת בהתאם להוראות סעיף 1(ב) לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963)); סוף דבר התביעה נדחית.
התובע ישלם לכל אחת מהנתבעות הוצאות משפט בסך 5,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר לעיסקאות הנדל"ן המיוחסות למנוח ולהיותו פעיל בתחום זה לעניין פוטנציאל הישתכרותו לעתיד, טען ב"כ הנתבעת, כי אין מקום לשייך למנוח תואר של "יזם" נדל"ן. עוד הוסיף כי טענות האלמנה בתצהירה לעניין זה לא הוכחו והתובעים נימנעו מלהביא עדים רלבאנטיים לעניין זה. הוסיף וטען ב"כ הנתבעת, כי פועלו של המנוח בתחום הנדל"ן הסתכם בעסקת קומבינאציה חד פעמית וזאת בדרך של המרת אחזקותיו בבעלות בקרקע שרכש לפני 30 שנה לבעלות על דירות מגורים שניבנו עליה.
בסיס השכר של המנוח התובעת בתצהירה (ת/4) תארה את עברו התעסוקתי של המנוח כדלקמן: "10. במסגרת תפקידו כיו"ר האירגון, שילמה העמותה לאבי ז"ל תגמול עבור הישתתפות בישיבות בשנת 2010 בסך- 16,550 ₪. נוסף על כך קיבל אבי ז"ל רכב שנשכר על ידי האירגון וכן קיבל תשלום עבור הוצאות הרכב, אשר הסתכמו בסך 75,332 ₪. אבי ז"ל גם קיבל תשלום עבור הוצאות נסיעותיו לחו"ל, במסגרת תפקידו, אשר הסתכמו בסך 34,114 ₪ בשנת 2010.
יתרה מזו, טרם מותו של אבי, הציע לו אלי טביב הבעלים של הפועל ת"א בכדורגל, כי ישמש מנהל מקצועי של קבוצת הנוער והילדים של מועדון הפועל ת"א."
הפסדי השנים האבודות לעתיד (עד גיל 70) לאחר שהתקשיתי לקבוע האם המנוח אמנם היה שב לאמן/לנהל קבוצת כדורגל מחד ולאור הארעיות המאפיינת תחומים אלה מאידך, סברתי כי יש לפצות את העזבון בסכום גלובלי של 700,000 ₪ הכולל שכר ממוצע במשק כבסיס שכר ובתוספת סכום שישקף את אפשרותו של המנוח לשוב לעולם הכדורגל כמאמן/מנהל לאור הרקע הרחב שלו בתחום במהלך חייו.
...
אני מקבלת 4,400 ועוד 1,300 מרבע דירה שנשארה לי בגוש.
כל שלושה חודשים אני מקבלת.
סיכום לאור כל האמור לעיל, תישא הנתבעת בנזקי התובעים כדלקמן: נזק שאינו נזק ממוני: 45,643 ₪.

בהליך ע"ב (ע"ב) שהוגש בשנת 2005 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הטענתה העיקרית של התובע שעומדת בבסיס תביעתו זו, היא הטענה שהוא מונה לשמש כמנהל מקצועי ומאמן כושר לכל קבוצות הכדורסל של הפועל גבעת נשר לתקופה של ארבע שנים, בהתאם לכתב המינוי מיום 1.1.96, שנכתב ונחתם ע"י גור, שהציג את עצמו בפניו כנציג מוסמך ומחייב מטעם הנתבעים, וכי הוא מילא את התפקיד למשך עונה וחצי, אך לא שולם לו שכר, שהוא זכאי לו מהנתבעים.
...
אולם וחרף זאת, לא נראה לנו שבשל מעשיו/מחדליו של גור, חמורים ככל שיהיו, יש להקנות לתובע זכות על פי כתב מינוי שהוא בגדר, חוזה למראית עין מוחלטת, שמעצם הגדרתו ככזה, נחרץ גורלו, כבטל מעקרו.
סוף דבר התביעה על כך עילותיה נדחית בזאת.
בהתאם לתוצאה הנ"ל, שקלנו לחייב את התובע בהוצאות משפט בסכום ראוי, בהיתחשב בהקף התביעה והעדים שהעידו במסגרתה, אולם, לאחר ששקלנו שוב את העניין, החלטנו לפנים משורת הדין, לא לחייב את התובע בתשלום הוצאות לטובת הנתבעים משום העובדה, שהולדתו של "כתב המינוי", שהיווה בסיס לתביעה, היה פרי של שתוף פעולה לא ראוי, בלשון המעטה, בין התובע לבין מר גור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו