השאלה המרכזית שמונחת לפנינו לבירור בתיק זה היא כיצד יש לחשב את קצבת הזיקנה של התובעת מחודש דצמבר 2006 עד לחודש נובמבר 2012, תקופה בה הנתבעת לבדה, מבטחים מוסד לביטוח סוצאלי של עובדים בע"מ (בניהול מיוחד) (להלן: "מבטחים" או "הנתבעת") נשאה במימון קצבת הזיקנה שלה? וזאת, כשהיא משלמת לה אותה בפעימה אחת ובאופן רטרואקטיבי, דרך עריית תל אביב (להלן גם: "הערייה"), מעסיקתה של התובעת בין השנים 1993 עד 2001.
ולכן, נטען שם כי יש לעדכן את חישוב הקצבה של התובעת מקרן הפנסיה מבטחים בהתאם למתווה המוסכם שם.
יצוין, כי בהסכמת הצדדים, עוכב בירור תביעה זו עד למועד בו תיתקבל הכרעת דין חלוטה בפסק דין בתיק אחר, שעוסק בנסיבות דומות לתיק זה.
לטענת מבטחים, עם הגשת התביעה כאמור (פ"ה 2795-03-19), התברר לה כי הערייה לא שילמה לתובעת קצבה בגין התקופה שמחודש דצמבר 2006 ועד לחודש נובמבר 2012 (להלן גם: "התקופה שמ- 2006 ועד 2012"), והיא הייתה הגורם המשלם היחיד בתקופה זו. עוד טענה מבטחים, כי התברר לה שבקשת הערייה מיום 28.2.13 (נספח נת/6 לתצהיר מבטחים) הייתה שגויה - הערייה ביקשה במסגרתה ממבטחים להישתתף בקיצבה בעד השנים 2006 עד 2012, בעוד שהעירייה לא שילמה קצבה בתקופה זו ולא היה במה להישתתף.
משנמצא כי מבטחים שילמה לתובעת סכום עודף על זה שהגיע לה לפי התקנון, עקב טעות, על התובעת להשיב סכום זה למבטחים, כשמבטחים רשאית לנכותם מתשלום קצבת הזיקנה השוטפת לתובעת, בתוספת הפרישי הצמדה וריבית, כפי שהיא עושה לאחר שניתנה לתובעת הודעה מראש.
דהיינו, מבוטח שדחה יציאתו לקיצבת זקנה, הדחייה תהיה "בכל הקרנות הותיקות שבהסדר בהן הוא מבוטח". ועל הרקע הזה, לא בכדי, הגיעה לאחר מכן תקנה 51 שעניינה בחישוב קצבת זקנה, על מנת להסדיר את אופן תשלום קצבת הזיקנה, שמגיע ממספר קרנות יחדיו.
...
אם התובעת לא פנתה למבטחים בבקשה כי תשולם לה הקצבה החל מדצמבר 2006 ולא מילאה את הטפסים הדרושים לצורך כך, אין היא יכולה לצפות כי מבטחים תפעל לעשות כן.
כך או אחרת, הקצבה שלה ממבטחים לאותן שנים שולמה לה כאמור, והתשלום העודף ממנה נוכה כפי שמצאנו, כדין.
סוף דבר:
לאור כל האמור, נקבע בזאת כי חישוב השכר הקובע וקצבת הזקנה של התובעת לתקופה שמדצמבר 2006 ועד נובמבר 2012, בוצע בשנת 2013 שלא כדין, על יסוד ההנחה המוטעית כי גם העירייה נשאה בקצבת הזקנה של התובעת באותה תקופה.
לפיכך, דין התביעה להידחות.