המבקש הגיש תביעה שכנגד, הן כנגד המשיבה 1 בסך של 519,579 ₪ בגין הפרת חוזה הקבלנות על ידה אשר התבטאה באי סיום כלל עבודות הבניה, קיומם של ליקויי בניה, ונטישת אתר הבניה באופן חד צדדי, והן כנגד המשיב 2 מכוח חתימתו על כתב ערבות אישית ומוחלטת למילוי כלל היתחייבותה של המשיבה 1 עפ"י החוזה.
בהקשר זה הוסיפה כי כיום מתנהלות כנגדה 11 תביעות כספיות בסכומים של עד 20,000 ש"ח ו- 3 תביעות בעיניין ניזקי גוף וחוקי עזר ערוניים.
אשר ליכולתה הכלכלית של המשיבה 1 לתשלום הוצאותיו של המבקש ככל והתביעה תדחה, מעיון בדו"חות הכספיים המבוקרים אשר צרפה המשיבה עולה תמונה עובדתית לפיה, סך נכסיה השוטפים של המשיבה עולים על התחייבויותיה השוטפות, למשיבה פקדונות שוטפים בחשבונות הבנק, תזרים מזומנים חיובי ורווחים בשנתיים האחרונות מפעילותה העסקית, המשיבה מחזיקה במלאים, וקיימת יתרת חובות של לקוחות כלפיה.
...
"
ברע"א 857/11 מועצה אזורית באר טוביה נ' נוריס לפיתוח והובלות בע"מ (פורסם בנבו, 23.5.2011) נקבע:
"עוד נפסק כי סוגיית חיובה של חברה-תובעת בהפקדת ערובה נבחנת בשלושה רבדים; ראשית, יש לבחון את מצבה הכלכלי של החברה. שנית, יש לבחון אם נסיבות העניין מצדיקות את חיובה של החברה בהפקדת ערובה, וההנחה היא כי לגבי חברות החיוב בהפקדת ערובה הוא הכלל והפטור הינו החריג; לבסוף יש לבחון את סיכויי התביעה ובעניין זה הנטל להוכיח שנסיבות העניין מצדיקות לפטור את החברה מהפקדת ערובה הוא נטל המוטל על כתפי החברה-התובעת, ועל דרך הכלל אין מקום לבחינה מעמיקה של סיכויי ההליך ויש להיזקק לשיקול אחרון זה רק מקום שבו מדובר בסיכויים גבוהים ביותר או קלושים ביותר. עם זאת, גם משהגיע בית המשפט לכלל מסקנה כי יש הצדקה לחיובה של החברה התובעת בהפקדת ערובה, עליו לקבוע את שיעורה באופן מידתי המאזן כראוי בין כלל השיקולים הצריכים לעניין (עניין ל.נ. הנדסה ממוחשבת, בפסקה 13 לפסק-הדין)."
ברע"א 7687/18 מדינת ישראל- רשות המיסים – מנהל מע"מ לוד נ' מרעב חסן בנייה וסחר בע"מ (פורסם בנבו, 15.7.2020), התייחס בית המשפט לשלושת השיקולים המרכזיים אותם נדרש בית המשפט להביא בחשבון בבואו לחייב בהפקדת ערובה להוצאות, בדברים הבאים:
"ראשית, הבטחת תשלום הוצאות הצד הפסיבי (ככל שייפסקו לו הוצאות) – התכלית המרכזית של הפקדת הערובה להוצאות היא הגנה על הצד הפסיבי ("הנתבע"), אשר ההליך המשפטי, על ההוצאות הכרוכות בו, נכפו עליו הר כגיגית, מפני מצב דברים בו יזכה בהליך, יפסקו לטובתו הוצאות, אך הוא יעמוד לפני שוקת שבורה, במובן זה שלא יימצא לו מקור אצל יוזם ההליך ("התובע") להיפרע ממנו.
הטענה לפיה יש להורות על חיוב המשיבה בהפקדת הערובה נוכח ניהולם של תיקים משפטיים כנגדה, דינה להידחות.
באשר לדרישה לחיוב בערבות אישית להוצאות של המשיב 2, הבקשה נדחית.