לפנינו תביעת התובעת, לתשלום מענק בגין "עבודה מועדפת", לפי סעיף 174 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה -1995 (להלן: "חוק הביטוח הלאומי" או "החוק").
סעיף 174(ב)(2) לחוק הביטוח הלאומי אינו מגדיר מהם מספר ימי העבודה, שעות העבודה או הקף המשרה המינימאליים הדרושים מחייל משוחרר על מנת להיות זכאי למענק עבודה מועדפת, וכך הוא קובע:
"...עבד ששה חודשים לפחות, מתוך שנתיים מיום שיחרורו משירות סדיר על פי חוק שירות ביטחון, למעט שירות צבאי לפי התחייבות לשירות קבע, בעבודה מועדפת..."
עם זאת, קבעה ההלכה הפסוקה כי אין החייל המשוחרר נידרש לעבוד ב"משרה מלאה" במובנה המוחלט, אלא בהקף משרה מלאה בהתאם למקובל באותה עבודה ובאותו ענף (עב"ל 314/99 המוסד לביטוח לאומי – מיכל גוטמן (07.11.2000), להלן: "עניין גוטמן"; עב"ל 198/05 המוסד לביטוח לאומי - יסמין אמיר (25.1.2006),להלן: "ענין אמיר").
...
באשר להיקף עבודתה טענה התובעת, כי טענת הנתבע לפיה לא עבדה בהיקף עבודה מלא דינה להידחות, מאחר שלא נטענה במסגרת כתב ההגנה ומהווה הרחבת חזית.
מאחר שגב' סלומון העידה בפנינו, ומר רן כאמור, לא העיד בפנינו, מצאנו להעדיף בהקשר זה את עדותה של גב' סלומון, על פני האמור במכתבו של מר רן.
רביעית, במכתב צוין כי "מספר שעות העבודה ביום המקובל בחברה הינו 9 שעות". עם זאת, לא ניתן ללמוד מתוכנו של המכתב מה היה היקף העבודה הרגיל ביקב.
נוכח כל האמור, הגענו לכלל מסקנה כי לא עלה בידי הנתבע לסתור את עדות התובעת לפיה שעות עבודתה נקבעו לפי דרישת המעסיק ובהתאם לצרכי היקב.
סוף דבר
התביעה מתקבלת.