על פי הנטען, לא סוכם כל מחיר עבור העבודות אלא נאמר לתובע ע"י הנתבעים "תבצע, תרשום הכל ונתחשבן בסוף".
חודש לאחר מכן, ביום 5.7.20, החל התובע את עבודות השפוץ אשר כללו: תקוני סדקים וחורים בקירות ובתקרה, תקוני רטיבות בקירות ובתקרה וטפול בפטריות, פירוק תנור נפט וארובה, איטום חורים בגג, צביעה של הקירות והתקרה, וכן עבודות נגרות שכללו תקוני שפכטל על משקופים, דלתות וכל הארונות בחדרים וצביעה בצבע שמן.
התובע ניסה בדרכי שלום להידבר עם הנתבעים לסכם את תשלום יתרת החוב, ובין היתר שלח לנתבעים את כתב התביעה, דבר שגרם לנתבעת להעביר לתובע סך נוסף של 5,000 ₪ באפליקציית ביט.
סעיף 1 לחוק עשיית עושר ולא במשפט, תשל"ט-1979 (להלן: "חוק עשיית עושר") קובע כי "(א) מי שקבל שלא על פי זכות שבדין נכס, שירות או טובת הנאה אחרת (להלן – הזוכה) שבאו לו מאדם אחר (להלן - המזכה), חייב להשיב למזכה את הזכיה, ואם השבה בעין בלתי אפשרית או בלתי סבירה - לשלם לו את שוויה. (ב)אחת היא אם באה הזכיה מפעולת הזוכה, מפעולת המזכה או בדרך אחרת".
אין חולק כי המשיב ביצע שיפוצים נוספים בחופית, שהם עשויים להכנס בגדר "טובת הנאה" שהגיעה לנתבעים מהתובע, ועל כן בררת המחדל היא שחלה עליהם חובת השבת שווי הטובה שבדין.
היא העבירה לו 5000 ₪ נוספים באופן ששלמו סך הכל 66000 ₪ וכאן למעשה נתגלעה המחלוקת עת לשיטתו היה צריך לשלם עוד 10,000 ₪ אולם לא הציג גם את עלויות הרכישה של צנור, קוטלת יתושים ומזגן ואיזה מזגן באופן שהסכום הוא 15000 ₪ עת מחיר המזגן הוא 2500 ₪ לדבריו – עמ' 3, ש' 1 לפרוטוקול הדיון, ולפי כתב התביעה – בסעיף 8 עולה כי מברגה, קולט חרקים וצנור עולים סך של 770 ₪ וביחד עם מזגן זה 3270 ₪, עת הוא מציין בסעיף 8 כי עלות המזגן היא 2500 ₪ אולם מדובר במספרים בכתב התביעה שלא מעוגנים בהצעת מחיר או חשבונית – בין אם שלו ובין אם שרכש מאחר).
...
על כן, אין בידי לקבוע מהי עלות העבודות שסוכמה או לפחות הודעה בזמן אמת לנתבעים אל מול הסכום ששולם באופן שניתן לחייבם בהפרש.
כך, הרמ"א בסימן של"ג סעיף ח הכריע כצד השני "אם לא התנה ודאי על דעת התנאי הראשון השכיר עצמו".
סבורני, כי מי שהזמין מומחה לתיקון ולא סיכם עמו מראש סכום עבור התיקון, צריך לשלם לו כפי שמקובל, ובתחומים בהם יש פערים בין המחירים שבעלי המלאכה השונים לוקחים, יד בעל הבית על העליונה, ויכול לשלם לו כשכר הנמוך שמקובל (אלא אם כן ידוע שהוא לוקח כתשלום פועלים יקרים, וראו והשוו: קצוה"ח סימן שלא, ס"ק ג).
כאמור, בית המשפט אינו יכול לפסוק על סמך אינטואיציות ונעשה ניסיון בכל דרך לבחון האם ניתן לחייב את הנתבעים בהינתן החומר שלפניי (לנוכח המצב העמום שנוצר עת התחושה היא כי מגיע לו סכום נוסף ולא היה מתעקש כל כך ובוודאי אם החתן הסכים להוסיף – אומנם כערכי מטרד אולם לא סכום מבוטל וזאת מעבר ל-5000 ₪ שהועברו זה מכבר) וגם אותם 1000 ₪ שהסכימה הנתבעת היו אך ורק לצרכי פשרה ומקום בו מסרה לו 18000 ₪ כשביקש 19000 ₪ הרי שיכול ומחל לה או שנעשה מו"מ ביניהם בשים לב ליחסים ביניהם והסכים להפחית ולכן איני יכולה לחייב אותה בשל זה בסכום הנ"ל. עם זאת, אני סבורה, כי בשל התוצאה אליה הגעתי שהקושי הוא העדר ראייתי לו תרמו שני הצדדים בסופו של יום, ואין חולק כי בוצעה עבודה וגם מעבר לנדרש, גם אם ביוזמתו וגם אם אין חולק שלעיתים אף לא דרש תשלום, איני עושה צו להוצאות וכל צד יישא בהוצאותיו.