מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לתשלום יתרות שכר טירחה של רואה חשבון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עסקינן בתביעה לתשלום יתרת שכר טירחה.
המחלוקת הנתבע לא חולק על קבלת השירותים מהתובע, אך טוען לשלושה: האחד, בהיעדר הסכם בכתב, אין לו כל נפקות; השני, כי שכר הטירחה המוסכם לא היה בשיעור של 5% מהקף הכספים המוחזקים בחשבון הבנק; והשלישי, יתרת החוב המוסכמת בסך של 10,000 $ שולמה במהלך הפגישה מיום 31.7.16.
אמנם, בית המשפט עמד לא אחת על כך שראוי שציבור עורכי הדין יקפיד על עריכת הסכמי שכר טירחה מראש, בין היתר, על מנת למנוע היתדיינות מיותרת, והדברים יפים המה גם ביחס לציבור רואי החשבון, אך המדובר בכלי ראייתי גרידא, ולא קונסטיטוטיבי.
...
לפיכך, אני קובעת כי הנתבע לא שילם את יתרת החוב המוסכמת של 10,000 $ ארה"ב. נשאלת השאלה האם הסכום כולל מע"מ. ראשית, שתיקת המסמך בהקשר זה, מקימה את החזקה כי הסכום כולל את רכיב המע"מ (ראו: חוק מס ערך מוסף התשל"ו-1975; ע"א 6182/14 אינבסטלום הולדינגס בע"מ נ' ספריית יפת בע"מ (3.5.16); ע"א 1113/09 עו"ד כהן נ' המשביר לצרכן החדש בע"מ (27.1.11); ע"א 9922/02 רשות השידור נ' שפ"מ שידורי פרסומות מאוחדים בע"מ (22.8.07); ע"א 738/80 נתן נ' זגורי, פ"ד לז (4) 387 (1983)).
על כן, דין טענה זו להידחות.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובעים סכום של 36,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום הגשת התביעה (26.9.17) ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפני תביעה כספית על סך 17,550 ₪ להשבת שכר טירחת רואה חשבון ששולם לכאורה ביתר ומאידך, תביעה שכנגד על סך 38,400 ₪ לתשלום חוב שכר טירחת רואה חשבון.
הנתבעים הגישו כתב הגנה וכן כתב תביעה שכנגד, במסגרתו עתרו לחיוב הנתבעים שכנגד בתשלום יתרת שכר הטירחה.
המומחית מציינת בחוות דעתה, כי שכר טירחתו של רואה חשבון מורכב מרכיבים שוטפים ומרכיבים חד פעמיים: פתיחת תיק ברשויות המס; הנהלת חשבונות ודיווחים שוטפים; ייעוץ שוטף; דיווחים שנתיים ובנוגע לחברה בע"מ, דוח כספי מבוקר ע"י רו"ח מבקר; ייצוג מול רשויות.
...
מששוכנעתי כי 3 הדיונים האמורים במס הכנסה ובמוסד לביטוח לאומי התקיימו בפועל, וכי שכר הטרחה המבוקש על ידם הינו שכר ראוי, כאמור בחוות דעת המומחית מטעם הנתבעים, יש מקום לפסוק כי הנתבעים זכאים לשכר הטרחה בסך של 30,000 ₪ כולל מע"מ. לאור האמור, אני קובעת כי הנתבעים זכאים לשכר הטרחה בסך 8,400 ₪ בגין הדוח השנתי לשנת 2016 וכן לסך 30,000 ₪ בגין טיפול והתייצבות לדיונים במס הכנסה ובביטוח לאומי.
סוף דבר: הנני מורה על דחיית התביעה העיקרית ועל קבלת התביעה שכנגד.
אשר על כן, הנני מחייבת את הנתבעים שכנגד (דרור כנף תפעול ושירותים בע"מ ומר דדון משה), ביחד ולחוד, לשלם לתובעים שכנגד (רו"ח דרור דרעי וחב' לינוי שירותים פיננסיים): סך של 38,000 ₪, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד היום, ובסה"כ – 40,190 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת טענה כי מצב ענף המסעדנות הינו בכי רע, וכי התביעה הוגשה לאחר שהנתבעת היתחמקה מתשלום יתרה שכר טירחתה, בשל מצוקה תזרימית אליה נקלעה הנתבעת.
לעניין שיקולים נוספים שעל בית המשפט לשקול בעת הדיון בבקשה לחיוב תובעת שהיא חברה בהפקדת ערבות להבטחת תשלום הוצאות הנתבעת לו תדחה תביעתה, ראו גם החלטת בית המשפט בת"א (מחוזי ת"א) 27675-02-20 סיצ'ם סוסיאטה פר אציוני נ' קובי ציון בע"מ (22.10.2020) (להלן: "פסק הדין בעיניין אציוני"): "במסגרת הפעלת שיקול דעתו עליו ליתן דעתו לשיקולים שונים, ובכלל זה לשאלות האם הוגשה התובענה בתום לב ומה סכוייה, האם הוגשה הבקשה להפקדת ערובה רק כדי למנוע תביעה אמיתית של החברה וכן האם מצבה הכספי הרעוע של החברה התובעת נגרם על ידי היתנהגות הנתבע ועוד [ראו פרשת נאות אואזיס הנ"ל; רע"א 396/20 תיאופילוס ג'אנופולוס הפטריארך היווני האורטודוקסי נ' אביטל נכסים בע"מ (6.5.2020), וכן רע"א 8575/14 חאמד נ' חברת אלוואטן בע"מ (30.12.2014)]." בפסק הדין בעיניין אציוני אף עמד בית המשפט על אופן הוכחת יכולתה הכלכלית של תובעת שהיא חברה לעמוד בתשלום ההוצאות: "על חברה הטוענת לאיתנות כלכלית לפרוס בפני בית המשפט תמונה עובדתית מלאה אודות חוסנה הכלכלי ויכולתה לעמוד בהוצאות, בין היתר על ידי ראיות אודות נכסיה, זכויותיה, חובותיה והתחייבויותיה, נתונים אלו יש לבסס על דפי חשבון, מסגרות אשראי, מאזנים, חוות דעת של רואי חשבון, זכויות רשומות בנכסים, זכויות החברה מכוח הסכמים וכיו"ב [ראו לעניין זה החלטת כב' השופטת יעקובוביץ' בת.א (מחוזי ת"א) 40844-01-16 יעקובוביץ' נ' ליסאני (13.12.0218) וכן החלטתי בה.פ 21017-07-18 רשות מקרקעי ישראל מחוז מרכז נ' אונומרה יבוא ויצוא בע"מ (4.2.2019)]." ומכאן לענייננו.
...
    לאחר שעיינתי בתגובת הנתבעת ובמסמכים שצורפו לה, לא מצאתי כי הנתבעת (והתובעת שכנגד) הניחה בסיס מספק לטענתה כי מצבה הכלכלי איתן.
בנסיבות אלה, אני דוחה את טענתה של הנתבעת כי הגשת התביעה שכנגד לא תשנה את היקף הדיון, אורכו או מהות הראיות שיהא על הצדדים להגיש במהלכו.
משכך, אני מקבלת את הבקשה.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשלב ב', יתרת הגמול ושכר הטירחה הקשורה לבצוע בפועל של יתר הוראות ההסכם, תחושב לפי מדרגת האחוזים השנייה או השלישית (לפי העניין) על בסיס הכמות בפועל של: (א) מספר רכבי ההסדר שיימצאו זכאים לבצוע צביעה (אף אם הצביעה טרם בוצעה בפועל) X 1,040 ₪; (ב) מספר שוברי ההטבה שניתנו למי מבעלי רכבי ההסדר שיימצאו זכאים לבצוע צביעה, וכן מספר בעלי רכבי הסדר שלא היו מעוניינים בכך וחתמו על כתב הויתור X 1,250 ₪; (ג) תשלומי ההחזר למי מבעלי רכבי ההסדר שצבע את רכבו במוסך אחר (עד לסך של 7,000 ₪); והכל בהתאם לדו"ח הסופי שיוגש לבית המשפט בתום תקופת ההסדר.
לאחר ששקלתי את המלצת הצדדים והבאתי בחשבון בין היתר את התועלת שהצמיח ההליך לקבוצה, את מורכבותו, את הטירחה שטרחו המבקשת ובאי-כוחה ואת אופן ניהול ההליך על ידם; את הסיכון שנטלו על עצמם ואת ההוצאות שהוצאו (סעיפים 22(ב) ו-23(ב) לחוק תובענות ייצוגיות), מקובלת עלי הצעת הצדדים בעיניין הגמול למבקשים ושכר הטירחה לבאי כוחם.
יוניון מוטורס תגיש תצהיר של רואה החשבון החצוני מטעמה כולל דו"ח ביצוע שיאשר כי בוצע פסק הדין במלואו.
...
לאחר ששקלתי את המלצת הצדדים והבאתי בחשבון בין היתר את התועלת שהצמיח ההליך לקבוצה, את מורכבותו, את הטרחה שטרחו המבקשת ובאי-כוחה ואת אופן ניהול ההליך על ידם; את הסיכון שנטלו על עצמם ואת ההוצאות שהוצאו (סעיפים 22(ב) ו-23(ב) לחוק תובענות ייצוגיות), מקובלת עלי הצעת הצדדים בעניין הגמול למבקשים ושכר הטרחה לבאי כוחם.
סוף דבר לנוכח האמור לעיל, הריני מאשרת את הסדר הפשרה על תיקוניו, בכפוף למפורט בפסק דין זה. דיווח לבית המשפט יבוצע בהתאם למפורט בסעיף 32 להסדר הפשרה המתוקן.
נדחות בקשת האישור והתביעה האישית נגד משיבה 2.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עד ליום 1.9.11, ואת יתרת שכר הטירחה הבלתי מותנה (7,000 ₪), ישלם הלקוח לכשיתאפשר לו, אך תוך זמן סביר ממועד תחילת עבודת המייצג, ובתשלומים סבירים.
שם נקבע בסעיף 12 כדלקמן: "הלקוח רשאי, בכל עת ועל פי שיקול דעתי הבלעדי, להפסיק את ההיתקשרות שלפי הסכם זה. אולם, היה ועשה כן, ישלם למייצג שכר טירחה בסך של 20% משווי הסכום הנידרש מאת הצד שכנגד. זאת, ללא קשר למועד או לשלב שבו הפסיק הלקוח את ההיתקשרות". עוד נקבע בסעיף 5 להסכם שכר הטירחה כי: "בחתימתו על הסכם זה מאשר הלקוח כי הבין את האמור בו, קיבל מהמייצג את כל המידע הנידרש לו לשם הבנתו וקיבל לידיו העתק חתום הימנו". ביום 07.08.2016 ניתן פסק הדין של בית הדין האיזורי לעבודה בתביעה שהוגשה נגד המועצה ולפיו נפסק לזכות הנתבע כדלקמן: פיצוי כספי בגין הורדה בדרגה ללא שימוע בסך של 10,000 ₪.
לטענתו, הוא והנתבע החלו יחדיו לקדם את הליך כימות פסק הדין ואף שוחחו ביניהם מספר פעמים, וקיימו פגישה משולשת במשרדו של רואה החשבון אשר בסופה ערך תחשיב מיום 03.11.16 לפיו על המועצה לשלם לנתבע את הסכומים הבאים: תשלום רטרואקטיבי בסך כולל של 844,533 ₪.
בהתאם לתחשיבים שערך רואה החשבון, הנתבע זכאי בעקבות פסק הדין לקבל מהמועצה פיצויים ותנאי שכר בשווי כולל של 1,733,919 ₪; ולטענת התובע, בהתאם להסכם שכר הטירחה, סכום שכר הטירחה שעל הנתבע לשלם לו עמד על סך של 405,737 ₪.
...
באותו סיכום צוין כדלקמן: "שכר טרחת עורך-דין בתביעה זו יהא 10,000 ₪ ומע"מ עם תחילת העבודה, וכן 20% מכל סכום שבו תזכה בסוף ההליך. כמובן שייחתם בינינו הסכם שכר טרחה מסודר". בסופו של דבר הצדדים חתמו על הסכם שכר טרחה מיום 24.08.2011, הוא הרלוונטי לענייננו, לפיו הסדירו הצדדים את תנאי ייצוג התובע את הנתבע בתביעה כנגד המועצה (להלן: "הסכם שכר הטרחה").
על כן, הנני קובע כי נסיבות סיום ההתקשרות היו כאלה שהנתבע החליט לסיים את העסקתו של התובע ובהינתן כי החלטתו האמורה הייתה לאחר שניתן פסק הדין ובעקבות הידיעה כי הוא אמור לשלם שכר הטרחה המגיע, הרי בנסיבות העניין יש לקבוע כי מדובר בשימוש בזכות הלקוח להפסקת הייצוג בדרך שאינה הוגנת ובחוסר תום לב. אין נפקא מינה שפסק הדין של בית הדין לעבודה לא כומת ולא נקב בסכומים, לעניין חובת הנתבע לשלם את שכר הטרחה המגיע בעקבות אותו פסק דין.
בברע"א 5913/23 עזרא יוסף נגד עו"ד איתן כוהלי (פורסם בנבו, מיום 06.08.23) קבע בית המשפט העליון בהחלטתו הדוחה בקשת רשות ערעור, בהתבסס על עניין אטיה הנ"ל, כי חרף התנייה האמורה הרי "השכר עליו הסכימו הצדדים הינו ראוי ביחס לעמל שהשקיע המשיב בטיפול בעניינו של המבקש". ראוי להזכיר כי, התובע ייצג את הנתבע בהליכים המשפטיים שכללו ליווי משפטי ודיוני הוכחות שהובילו בסופו של דבר לקבלת פסק דין שהטיב עם הנתבע.
לפני סיום ראוי להזכיר פסק הדין שניתן לאחרונה בבית משפט העליון בע"א 2794/20 עו"ד ענת לוי נגד מלטה ויטוריו ואח' (פורסם בנבו, 06.11.23), שם נקבע בנסיבות דומות כבענייננו כי "כאשר הטיפול של עורך הדין הביא לכך שכל שנותר להשגת התוצאה הקבועה בהסכם בין הלקוח לבין עורך הדין הוא המשך נכונותו של הלקוח לקבל את התוצאה אותה ביקש בהסכם, והלקוח מסרב לעשות כן, בין על דרך מחדל ובין על דרך פעולה למניעת התוצאה, קל יותר לקבוע כי עורך הדין זכאי לשכר הטרחה שהיה זכאי לו במצב בו התוצאה הייתה מושגת". סוף דבר בנסיבות אלה, לאחר ששקלתי את כלל השיקולים, מצאתי כי התובע זכאי לשכר טרחה בגין הטיפול בעניינו של הנתבע, וזאת בהתאם לסעיף 7.2 להסכם שכר הטרחה עליו חתום הנתבע לפיו התחייב לשלם לתובע 20% ומע"מ מכל סכום שיגיע לו, לרבות הסכומים העתידיים שנוספו לשכרו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו