התובע, עורך דין במקצועו, טען בתביעתו, כי בזמנים שונים בתקופה משנת – 2002 עד שנת 2006, העניק שירותים משפטיים לנתבעת, אשר הובילו בסופו של יום להקמת תחנת תידלוק (להלן: "התחנה") על מקרקעין השייכים לה, ולילדיה הקטינים – חלקה: 113, גוש: 17384, מאדמות כפר-כנא.
לעניין חשיבות עריכת הסכם שכר הטירחה והחובות האתיות המוטלות על עורך דין-לקוח בענין זה, יש להפנות לספרו של גבריאל קלינג אתיקה בעריכת דין 210-209 (2001)::
"ראוי שעורך דין המקבל עניין לטיפולו, יסכים עם הלקוח על שכר הטירחה ועל מועדי תשלומו. חובת האמון, שחב עורך הדין כלפי לקוחו, טומנת בחובה חובת גילוי. מכוח חובה זו על עורך הדין לגלות ללקוחו מה שכר יהיה עליו לשלם, וזאת בטרם החל את מתן השרות, ולא לאחר סיומו. הזיקה בין עורך-דין ללקוחו יוצרת יחסי אמון מיוחדים. כאשר מתקשר עורך-דין עם לקוחו וצומחת לעורך-דין טובת הנאה מהתקשרות זו, עליו חובת הראיה כי תנאי החוזה הוגנים וסבירים. על עורך הדין חלה, בנסיבות אלה, חובה לגילוי מירבי מראש של כל הנתונים בפני לקוחו. הצגת תנאים כספיים בלתי סבירים בתנאים המקובלים ביחסי פרקליט ולקוחו, יש בה משום הטעה ואי גילוי האמת המתחייבת בנסיבות כגון אלה. כאשר אין מודיעים ללקוח את שכר הטירחה מראש, נשלל מהלקוח חופש הבחירה שלא להזקק לשירותיו של עורך הדין, אם שכרו של זה נראה ללקוח גבוה".
ראוי כאן להזכיר את ההצעה במאמריו של פרופ' פרידמן, שכר טירחה ראוי לעורך דין, המשפט כרך ב' 105, 112-113 (תשנ"ה):
"בעיני ראוי לקבוע בחקיקה כלל המחייב עורך-דין לערוך הסכם בכתב עם לקוחו בדבר שכר-טירחתו...".
כנטען בכתב התביעה, וכך גם עלה והוכח בפניי מהראיות שהוגשו, כפי שנסקרו לעיל, מדובר בשירות משפטי רחב הקף, ארוך טווח ובעל השלכות כספיות גדולות.
מנגד, לטענת הנתבעת, התובע לא ביסס תביעתו לשכר ראוי, ללא הצגת ראיה להקף ושעות העבודה, ודרך חישוב השכר הראוי בגין השירותים המשפטיים שהעניק לנתבעת.
...
משכך, ומשהוגשה התביעה רק בחודש נובמבר 2011, הרי שחלה עליה התיישנות, ודינה להידחות, ולוּ מטעם זה.
לחילופין, טענה הנתבעת, בין כה וכה שכר הטרחה הנדרש הינו מופרז, אין לו תימוכין, כך גם הסכום הנתבע בגין הוצאותיו של התובע.
ולענייננו, הגעתי לכלל מסקנה, כי לא עלה בידי התובע להוכיח היקף השכר הראוי לו הוא זכאי.
על-כן, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 32,057 ₪, בתוספת מע"מ כחוק, בשיעור 17%, ובסה"כ 37,507 ₪.
סוף דבר
לאור המקובץ, הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 37,507 ₪, וזאת תוך 30 ימים מיום המצאת פסק-הדין, שאם לא כן, יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל
המזכירות תמציא לצדדים.