ודוק; בית המשפט העליון היתייחס גם היתייחס לשאלת ההישתתפות העצמית עת מבטחתו של ראובן הניזוק תחזור בתביעת תיחלוף נגד מבטחת של בנו המזיק אולם קובע שההנחה היא שהנזק שניגרם לרכבו של ראובן "עולה על עלויות אלה" כך שבחישוב הנזקים הכולל בעיקר אם מדובר בכיס משפחתי אחד (או חברה מעסיקה, הבעלים אחד-א"מ) כדאי לראובן הניזוק כי מבטחתו של בנו היא שתשלם את הנזק שניגרם לו. בעניינינו מדובר בנזק של כ-14000 ₪.
...
השאלה המשפטית העומדת לדיון מתמקדת בשאלה האם יש לפרש את סעיף 62 (ד) לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א-1981 (להלן: חוק חוזה ביטוח") באופן השולל ממבטחו של הניזוק זכות תביעה לתביעת שיבוב נגד מבטח המזיק כאשר הניזוק והמזיק הם עובדים המשתייכים לאותו מעסיק והרכבים שניהם בבעלות אותו מעסיק?
לאמור; המחלוקת היא בנוגע להעדר כיסוי ביטוחי לפי סעיף 62 (ד) לחוק חוזה הביטוח וזאת בשל זהות מוחלטת בין מבוטח התובעת למבוטח הנתבעת , כאשר הוראות הסעיף לא יחולו "אם מקרה הביטוח נגרם שלא בכוונה בידי אדם שמבוטח סביר לא היה תובע ממנו פיצוי או שיפוי, מחמת קרבת משפחה או יחס של מעביד ועובד שביניהם". הואיל ובמקרה דנן קיימת זהות מוחלטת בין מבוטח התובעת למבוטח הנתבעת, הרי הנזק שנגרם הוא נזק בבעלות המבוטח ובנוסף הנהגים ברכב הפוגע וברכב הנפגע עונים על הגדרת עובד מעביד ומקום התאונה היה במקום העבודה המשותף של הנהגים ולכן הנתבעת פטורה מכיסוי בגין הנזק ודין התביעה כנגדה להידחות.
כן התייחס בית המשפט בעניין ביטוח ישיר לטענת הנתבעת שנטענה גם כאן בדבר דאגתה למבוטח שישלם פעמיים השתתפות עצמית, וכך קבע: "טענת הנתבעת לפיה קבלת התביעה תוביל למצב בו המבוטחת תשלם השתתפות עצמית בגין שתי הפוליסות (פעם אחת כאשר הפעילה את פוליסת הביטוח של רכב התובעת, ופעם שניה לאור הפעלת פוליסת הביטוח של רכב הנתבעת) אכן נכונה, אך אין בה כדי להוביל למסקנה אחרת. יצויין, בהקשר זה, כי המבוטחת יכולה הייתה להימנע מכך, אם הייתה תובעת את הנזקים שנגרמו לרכב התובעת ישירות מהנתבעת, מבלי להפעיל את פוליסת הביטוח אצל התובעת".
כך או כך, קבע שהנתבעת אינה יכולה להסתמך על הסייג המפורט בסעיף אליו הפנתה הנתבעת בפוליסה.
כן ראו לעניין זה תא"מ 8353-03-18 כלמוביל פתרונות מימון בע"מ נ' אבן דרך מעוף לחינוך בע"מ (29.5.21, כב' הרשמת הבכירה נעמה פרס), שם נקבע כי "בפסק הדין בעניין בסט קאר נקבע ברורות, כי סעיף 62(ד) לחוק אינו שולל ממבטחת הניזוק (ובענייננו, התובעת, חברת ההשכרה, הבאה בנעליה) זכות תחלוף כלפי מבטחת המזיק, שהוא קרוב משפחה או נמצא עמו ביחסי עבודה. במבחן המבוטח הסביר ברור בענייננו, כי הנתבעת 1 בכובעה כשוכרת המשאית הנפגעת, לא הייתה נמנעת מלהגיש תביעה כנגד המבטחת שלה, בכובעה כבעלים של המשאית הפוגעת. הצפייה הסבירה של הנתבעת 1 היא שבקרות תאונה עם רכב אחר, היא תהיה מכוסה בגין נזקי הרכוש גם אם מדובר ברכב אחר בו היא מחזיקה (ראו הנטען בסעיפים 11-12 לכתב ההגנה של הנתבעת 1 מיום 13.8.19). אם כך הוא הדבר, ברור שאין למנוע זאת מחברת ההשכרה, היא התובעת, הבאה בנעלי הנתבעת 1, בכובעה כשוכרת המשאית הנפגעת".
אשר על כן, ולנוכח האמור לעיל, התביעה מתקבלת במלואה.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 14838 ₪.