מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לתשלום דמי שכירות ראויים בגין אי פינוי דירה

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המערער מפנה בהקשר זה לתביעה של הקונים ממנו, על סך 200,000 ₪, בגין אי פינוי הדירה.
עם זאת נפנה, כפי שעשה בית משפט קמא, להוראת סעיף 13(ב) לחוק השכירות והשאילה, תשל"א – 1971, המורה כי "לא הוסכם על שיעור דמי שכירות או על דרך קביעתם, ישולמו דמי שכירות שהיו ראויים להשתלם לפי הנסיבות בעת כריתת החוזה". היינו, פתוחה הדרך בפני המערער להראות, כי באין קביעה מפורשת בהסכם של דמי השכירות בתקופת האופציה, דמי השכירות הראויים, גבוהים מן הסך של 4,840 ₪.
...
לאחר שנתנו דעתנו לטענות המערער, על רקע כלל החומר שבפנינו, הגענו למסקנה כי יש לדחות את הערעור בלא צורך בתשובה (ראו תקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט – 2018 (להלן – התקנות).
דין טענות אלה להידחות.
לא מצאנו עילה להתערב בפסק הדין בנקודה זו, ומה גם שאין טענה של ממש כי המשיבים לא שילמו, ואינם משלמים, את דמי השכירות החוזיים (4,840 ₪), או אינם עומדים בחיוב כספי אחר המושת עליהם.
התוצאה של כל האמור היא, כי הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

במסגרת התביעה שכנגד עתרו המבקשים לחייב את המשיבים ואת הנתבעים שכנגד מס' 1 ו-2, בתם של המשיבים ובן זוגה, לסלק את ידם מן הדירה, לחייב את הנתבעים שכנגד מס' 1 ו-2 לשלם למבקשים פיצויים בגין הפרת הסכם שכירות שעל פיו שכרו את הדירה מן המבקשים, לרבות "קנס יומי" בגין אי פינוי הדירה במועד, ולחייב את המשיבים ב"פיצוי חודשי בגין הפסד דמי שכירות ראויים.
...
לאחר ששקלתי טענות הצדדים, סבורני כי יש לקבל באופן חלקי את הבקשה למתן צו עשה זמני, וכי יש לדחות את הבקשה להפקדת ערובה, כמפורט להלן.
ניתן אפוא סעד זמני שלפיו ישלמו המשיבים למבקשים באמצעות ב"כ, סך של 5,000 ₪ לחודש, החל מיום 12.2.23, ועד התרחש הראשונה מבין ההתרחשויות האמורות: מתן פסק דין בתביעה ובתביעה שכנגד; פינוי הדירה ע"י המשיבים; או הצטברות הסכומים שישלמו המשיבים למבקשים מדי חודש בגין שימושם בדירה בהתאם להחלטה זו לסך 116,475 ₪.
אשר לבקשה להפקדת ערובה – איני רואה מקום להיעתר לה, משהמשיבים הינם תושבי ישראל, אנשים בשר ודם ולא תאגידים, לא נטען כי מיאנו לשלם הוצאות משפט שהושתו עליהם בהליך אחר כלשהו, שלא מחמת עוני, ולא הונחה לסברתי תשתית מספקת להצדקת חיובם בהפקדת ערובה מכח תקנה 157(א) לתקנות.
הבקשה לעניין זה נדחית אפוא.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה: דין התביעה להיתקבל בחלקה, ולהלן נימוקיי: התובעת עמדה במרבית נטל הבאת הראיות ונטל השיכנוע המוטלים עליה בכל הנוגע להתנהלות הנתבעים הן בשל אי תשלום דמי שכירות והן בכל הנוגע לנזקים שנגרמו בדירה עקב שהיית הנתבעים בה. היתנהלות הנתבעים כפי שעלתה מחומר הראיות שבתיק אינה ראויה, בלשון המעטה, הן בשל אי תשלום דמי שכירות, הן בשל הפרות חוזרות ונישנות של ההסכם, והן בשל אי ציות לפסק דין לפינויים מהדירה שמהוה אף זילזול בערכאה שיפוטית, שבעטיו נאלצה התובעת לנקוט בהליכי הוצאה לפועל.
...
יתר על כן, אינני מקבל את טענות הנתבעים בדבר תשלום דמי השכירות, משום שמדובר בהרחבת חזית שאינני מתירה, ועל כן אני מקבל את האמור בסעיפים 17 עד 19 (כולל) לסיכומי התובעת.
בכל הנוגע להוצאות התובעת ושכ"ט עו"ד, התובעת נקבה בסכום מופרז שאינו מקובל עלי, ועל כן סבורני כי מן הראוי לפסוק סכום נמוך יותר.
סוף דבר: לאחר שהבאתי בחשבון את טענותיהם של הצדדים האחד כנגד השני ושקלתי את מלוא המידע שבפני ביהמ"ש, אני פוסק כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
לסילוק סופי ומוחלט של התביעה, ישלמו הנתבעים, ביחד ולחוד, לתובעת סך של 57,530 ₪ בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך של 12,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלה לא מצאתי כי קיימת כנגד הנתבעים עילת פינוי בגין אי תשלום דמי השכירות; כפועל יוצא הנני דוחה את התביעה לסעד כספי בגין דמי שימוש ראויים, הגם שהתובעים לא הוכיחו גובה דמי השכירות הראויים.
לעניין נטל השיכנוע באשר לעילת הנטישה נקבע בע"א 10/61 עיזבון שטיין נגד שפרמן ואח', פד"י ט"ו(1939), כי "בעל הבית התובע פינוי חייב לשכנע את בית המשפט שהדייר נטש את המושכר לחלוטין, על מנת לא לשוב אליו, כי הוא מוציא מחברו. נטל שיכנוע זה נשאר על שכמו מתחילת הדיון ועד סופו. אלא מאי? משהביא התובע ראיות העשויות לשמש יסוד לקביעה כי הדייר נטש את המושכר, כגון שהדייר שכר או קנה לו דירה אחרת ועשה ישיבתו בה קבע, יצא, לכאורה, ידי חובתו. אך הדייר יכול להראות כי נסיבות המקרה אינם מצדיקות את המסקנה שהיתה נטישה, ולשם כך יהא עליו, בדרך כלל, להביא ראיות לסתור". הדברים האמורים נכונים גם לגבי נטל השיכנוע הדרוש ביחס לתביעת פינוי בעילת נטישה בנוגע למושכר שהנו בית עסק (ראה: ע"א 544/79 קוטלר נ' מיכקשווילי, פ"ד לו (1) 810) (להלן: "עניין קוטלר").
...
משהגעתי למסקנה כי התובעים זכאים לסעד של פינוי, יש לבחון האם הנתבעים זכאים ל"סעד מן הצדק" באופן שיאפשר להם לשוב ולהחזיק במושכר.
סוף דבר התביעה לפינוי המושכר מתקבלת.
התביעה לתשלום דְּמֵי שְׂכִירוּת ראויים נדחית בזאת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

שהרי, גם אילמלא היו הצדדים חותמים על הסכמי שכירות, והתובע היה מגיש תביעה לתשלום דמי שימוש ראויים בגין תקופת השכירות – היה עליו להוכיח את גובהם של דמי השכירות הראויים בראיות קבילות.
חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט בחוות דעתו, קבע המומחה כי בהתאם להסכמים שנחתמו בין הצדדים כמפורט לעיל, היה על הנתבעים לשלם לתובע בגין מלוא התקופה עד פינוי הדירה, דמי שכירות בהקף כולל של 718,194 ₪ (סעיף 20 לחוות הדעת).
זאת, בשל כך שאין מחלוקת כי התובע קיבל את הסכומים הללו; התובע לא הוכיח כי הוחזרו לנתבע; ההתנהלות בין הצדדים הייתה כזו שהנתבע היה מפעם לפעם מעביר כספים לתובע והם נזקפו כדמי שכירות, ולא כמקובל ששוכר מעביר למשכיר דמי שכירות מידי חודש בחודשו; ובהסכם השכירות הראשון נכתב כי דמי השכירות שולמו לתובע מראש (ראו סעיף 23 לחוות הדעת).
ואולם, מכיוון שההכרעה בעיניין אינה נידרשת לצורך ההליך שלפניי (שכן, תהא אשר תהא, תוצאת ההיתחשבנות בין הצדדים היא כי דין התביעה להדחות), לא מצאתי להזקק לה. על יסוד הנחות ומסקנות אלו, ערך המומחה את ההיתחשבנות בין הצדדים, והגיע לכלל מסקנה כי קיימת יתרת זכות לטובת הנתבעים בגובה 74,960 ₪, דהיינו, כי הנתבעים העבירו לתובע ביתר, סך של 74,960 ₪, מעבר לדמי השכירות שהיו אמורים לשלם לו עבור כל התקופה בה התגוררו בדירה.
...
במצב דברים זה אני סבורה כי התובע כשל מלהוכיח כי הנתבעים או מי מהם חייבים לו סכומים כלשהם בגין דמי השכירות, ולפיכך דין תביעתו להידחות.
סוף דבר אני דוחה את התביעה.
במצב דברים זה, ובהתחשב בכך שהתביעה נדחתה במלואה לאחר חוות דעת מומחה מטעם בית המשפט, מצאתי לחייב את התובע בהוצאות בהן נשאו הנתבעים כשכר טרחת המומחה מטעמם והמומחה מטעם בית המשפט, וכן בשכר טרחת עו"ד בסך 60,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו