מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לתשלום דמי חכירה שנתיים בגין אי-תשלום

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האגודה הגישה את התביעה הנדונה במסגרתה עתרה לחייב הנתבעים לשלם לה הפרשים בגין דמי החכירה השנתיים לשנים 2007- 2013 בסך של 4,102,400 ₪, שהם לטענתה ההפרש בין הסכומים שגבו הנתבעים בגין השכרת הנכס למשרד הבטחון, העושה שימוש בנכס כיום, לבין הסכומים ששולמו בפועל לאגודה, או לחילופין לתשלום דמי חכירה על פי חוות דעת השמאי מטעמה, ובצרוף 250,000 ₪ בגין הפרת ההסכם על ידי הנתבעים.
לטענת האגודה לאחר שהתריעה בפני הנתבעים על הפרת ההסכם והתריעה על סילוק ידה של המדינה מהמקרקעין היתקיימו ישיבות בין הצדדים במסגרתן טען נציג הנתבעים, מר גבי שוחט, שלאגודה יש חובות לרמ"י בגין אי תשלום דמי הוון ביחס להסכם החכירה הראשי.
לטענת הנתבעים במהלך השנים לא כפרה האגודה בכך שהמדינה חידשה את חוזה החכירה, ואף בסעיף 11 לתביעת האגודה משנת 1999 טענה האגודה שפעלה בהתאם לזכות זו. על כן ובהיעדר הסדרת זכות החכירה הראשית במשך כל השנים בהן לא שולמו דמי חכירה והיוון על ידי האגודה, ולא נחתם הסכם חכירה ראשי, מנועה האגודה לטעון להעדר מיסמך בכתב המודיע על הרצון בחידוש ההסכם.
...
במענה לפניה זאת נשלח לאגודה מכתב המינהל מיום 31.8.1998 במסגרתו צוין שהמינהל הגיש נגד האגודה תביעה כספית בגין הפרת חוזה החכירה (ת"א (מחוזי ת"א) 2563/98, להלן: תביעת המינהל) ונוכח ההליך המשפטי לא ניתן להיעתר לבקשת החידוש.
טענות הנתבעים לטענת הנתבעים יש לדחות את התביעה על הסף הן מחמת התיישנות והן בשל היותה לוקה בשיהוי כבד, ויתור ומניעות.
עתירה שלא ניתן להיעתר לה שכן נושאים אלו לא נדונו במסגרת פסק הדין.
סוף דבר תביעת האגודה מתקבלת באופן חלקי כך שעל הנתבעים לשלם לאגודה את הסך של 430,400 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.
הנתבעים ישלמו הוצאות האגודה בסך של 12,000 ₪ וכן ישלמו את חלקה של האגודה בשכרו של מומחה בית המשפט, ושכר טרחת עורך דין בסך של 50,000 ₪ בצירוף מע"מ. ניתן היום, ח' סיווןח' סיוון תש"פ, 31 מאי 2020, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעניינינו תביעה כספית על סך 66,847 ₪ בגין אי תשלום דמי חכירה שנתיים לתובעת לתקופה שבין 1.4.2008 עד ליום 31.3.2015.
...
אשר על כן ולאור מכלול הנסיבות שהתבררו בפניי אני סבורה כי האינטרס הציבורי המיוצג במקרה זה על ידי התובעת, גובר על אינטרס הנתבעים, ועל אף חלוף הזמן, עמדת לתובעת זכות התביעה.
לפיכך, בהיעדר ראיה לסתור את תדפיס פירוט החוב שהגישה התובעת ונוכח עיתוי העלאת הטענה המהווה הרחבת חזית אסורה, טענות הנתבעים לגבי גובה החוב נדחות.
סיכום לאור כל האמור לעיל, אשר על כן אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובעת סך של 66,847 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל בצירוף שכר טרחת עורך דין בסך 7,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בכל הנוגע לתשלום ששילם הנתבע לרשות מקרקעי ישראל, בית המשפט המחוזי קבע במפורש בהחלטה מיום 15.7.2013 כי הנתבע ידאג לתשלום דמי החכירה השנתיים בגין העבר מתוך כספי הנאמנות.
הנתבע טען כי יש לדחות את טענות התובע בתגובתו כאילו הנתבע התרשל כביכול בטיפול ברשום הנכס על שם התובע ועיכב אותו, וזאת בשל הרחבת חזית, מקום בו בכתב התביעה טען התובע לרשלנות הנתבע בנסוח הסכם המכר ואי יצירת מנגנון שיבטיח שמירת ערך התשלום ולא מעבר לזה, ולא טען לרשלנות בטיפול ברשום הזכויות ברשות מקרקעי ישראל.
...
בכתב ההגנה טען הנתבע, בין היתר, כי דין התביעה להידחות על הסף מטעמים שונים.
אין בידי לקבל טענה זו. הקביעות שנקבעו בהליך שהתנהל בבית המשפט המחוזי בין התובע לקונים אינן יכולות להקים מעשה בית דין החוסם אותו מהגשת תביעה נגד הנתבע, מה עוד שתוכן תביעתו ומהות טענותיו כלפי הנתבע בעניין הרשלנות לא נדונו והן אף מבוססות במידה מסוימת על פסק הדין שניתן.
סוף דבר – דין התביעה להידחות על הסף בכל הנוגע לתביעה בעניין השבת שכר טרחת הנתבע ככונס נכסים בסך 35,000 ₪, ובכל הנוגע לתביעה בעניין התשלום שביצע הנתבע לרשות מקרקעי ישראל בסך של 66,000 ₪, ולפיכך אני דוחה את התביעה בגין רכיבים אלו.
בכל הנוגע ליתר רכיבי התביעה –לא מצאתי כי יש בטענות כדי להצדיק דחיית התביעה על הסף ולפיכך הבקשה בעניינם נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

מחומר הראיות עולה כי בשנות הששים המאוחרות התגלעו מחלוקות בין הועד לבין קול הכרמל, בעיקר סביב תשלום דמי שכירות ביחס לשימוש בנכס, וכן בעיניין השבת השקעות של קול הכרמל בו. בשנת 1968 הגיש הועד תביעה כנגד קול הכרמל בבית משפט השלום בחיפה (תיק אזרחי 121/68), בה עתר לסלק את ידה של האחרונה מהנכס, נוכח הפרת ההסכם על ידי אי תשלום דמי שכירות, כאשר בסופו של דבר הסתיים אותו הליך בהסכם פשרה, אשר קבע שעל קול הכרמל לשלם לועד סכומים מסוימים בתאריכים שונים (פסק הדין ותוצאותיו מוזכרים בפסק דין מאוחר יותר, אותו נסקור מייד).
עוד נקבע כי כנגד קל הכרמל קיימת עילת פינוי מכוח חוק הגנת הדייר, נוכח אי תשלום דמי שכירות, ואולם בית המשפט הושיט לה "סעד מן הצדק" אשר מנע את הפינוי (מתוך רצון שלא לגדוע את פרנסתם של מישפחות שהיו תלויות בבית הקולנוע), בכפוף לתשלום דמי שכירות כמפורט באותו פסק דין.
בהסכם ויתר הועד על כל זכויותיו ותביעותיו בנכס, כנגד התחייבות הערייה להעמיד לרשותו משרדים בהתאם לנוהל הקצאת קרקעות ומבנים, וכן תשלום שנתי של 30,000 ₪ "לבצוע פעולות שונות שיוצעו על ידי העמותה ויאושרו על ידי הפריטטית... בשכונות בהם פועל הועד". יצויין כי בפתח ההסכם נרשם כי בנכס קיים בית קולנוע המופעל על ידי חברת קול הכרמל, וכי העמותה (קרי הועד) "קיבלה בגין כך ממשי תשלום חודשי של 2,500 ₪". דיון בסעד של סילוק יד משהצגנו את השתלשלות העניינים ההיסטורית, נפנה כעת לדיון בבקשת הערייה לסילוק ידם של הנתבעים מהנכס.
קול הכרמל (וכך גם מישפחת זיידן ויתר הנתבעים, אשר מבקשים להתבסס כל זכותה), העלתה בנידון מספר טענות (ראו גם סעיף 2 לסיכומיה): היתיישנות עילת התביעה על הערייה; היות קול הכרמל חוכרת לדורות של הנכס; היות קול הכרמל "דייר מוגן" ביחס לנכס; קיום מעשה בית דין ביחס לזכותה של קול הכרמל בנכס; אי קיום חובה המוטלת עליה לתשלום דמי שכירות, מכוח הסכם בינה לבין הועד.
...
סוף דבר עסקינן במקרקעי ציבור, אשר מלכתחילה נמסרו לשימוש אחרים לטובת הציבור ורווחתו.
נוכח המקובץ לעיל, אני מורה על סילוק ידם של הנתבעים מהמקרקעין הידועים כגוש 10767 חלקה 49, והמצויים ברחוב מוריה 73 בחיפה.
אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת שכ"ט עו"ד והוצאות משפט בסכום כולל של 30,000 ₪, וזאת בתוך 30 ימים מהיום, אחרת ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד מועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בטרם אכנס לדיון לגופו של עניין אציין כי טענת הנתבעת לטעות הנה טענה מביכה ביותר מבחינתה, שהרי הנתבעת הגישה כנגד ההורים (באמצעות יורשיהם-התובעים) תביעה לתשלום דמי חכירה שנתיים ואף גבתה מהם תשלום בסך של 13,326 ₪ במסגרת הסכם פשרה עבור התקופה שלא היתיישנה במועד הגשת התביעה (ת.א. (שלום-תל אביב) 58816/08 מינהל מקרקעי ישראל נ' מילר יהושע ושפרה).
התובע מקשה בתצהירו (סעיפים 23-24) כיצד ייתכן שהקרקע נמכרה ע"י ההורים אם דמי ההסכמה לא שולמו על ידם? התשובה לכך מצויה בשני החוזים לפיהם, כאמור, הקונים נטלו על עצמם את החובה לשלם לנתבעת את דמי ההסכמה.
...
אילו התובעים היו בודקים את מצב העניינים לאשורו, הם היו מגיעים למסקנה כי ההורים מכרו את הקרקע לקונים.
בהקשר זה, סבורני כי ראוי למלא, עד כמה שניתן, את החלל שנוצר בקופה הציבורית.
סוף דבר לאור כל האמור, התביעה העיקרית נדחית והתביעה שכנגד מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו