בתאריך 21/9/20, יום לפני הדיון המוקדם שהיה קבוע בתיק, הודיעו הצדדים על הסכמתם למינוי מומחה רפואי מטעם בית הדין וכן פירטו את רשימת העובדות הרלוואנטיות והמוסכמות - ביה"ד נתן תוקף של החלטה להסכמה זו וכן ביטל את הדיון המוקדם ובקש מהמזכירות לוודא כי מלוא החומר הרפואי של התובעת אשר הוזמן על ידי הנתבע היתקבל.
ביום 5/5/19 הגישה התובעת לנתבע תביעה לתשלום גמלה לשמירת הריון בגין התקופה שמיום 6/3/19 ועד הלידה.
המומחה הסביר שלא יהיה נכון לקבוע שמירת היריון בתקופה זו, מאחר ומתוך החומר הרפואי שעמד לפניו למעט דימום קל ב- 3/4/19 (שבוע 9 להיריון) אשר טופל כמקובל לא היה שום דיווח על אירועים נוספים.
...
- האם נכון יהא לומר כי ריבוי ניסיונות ההפריה של התובעת, שלא צלחו, יכול להיות אינדיקציה למסוכנות מצבה וכי נתון זה אינו עולה בקנה אחד עם המסקנה של המומחה כי הריון ככזה אינו מהווה אינדיקציה כאמור?
-האם נכון לומר כי ריבוי זה של הפריות שלא צלחו יכול ללמד על מסוכנות מצבה והריונה החוץ גופי, ומשכך יכול להימנות בין יתר הסיבות אשר נמנו בחווה"ד, באשר לצורך בהפסקת פעילות וההמלצה למנוחה מוחלטת?
באשפוזה של התובעת בבי"ח צרפתי בתקופה מיום 3/4/19 ועד 5/4/19, נרשם כי הוצעה לה האופציה של הפחתת עוברים תוך הסבר לענין הסיכויים והסיכונים הכרוכים בהיריון מרובה עוברים - אם כן, הכיצד ההמלצה הנ"ל, שיכולה כאמור להעיד על מצבה של התובעת, יכולה לדור בכפיפה אחת עם קביעת המומחה לפיה הריון מרובה ילדים אינו מהווה אינדיקציה לשמירת הריון והאם היה מקום לאבחן את המקרה של התובעת משאר המקרים ומהקביעה הכללית.
לאור המקובץ תטען התובעת כי השאלות המבוקשות הינן באותם נושאים שלטענתה מהותיים בעניינה, שלא זכו להתייחסות הנ"ל, כך שהתייחסותו הינה מחויבת ולכן מבוקש להתיר את הפניית כל שאלות ההבהרה.
בהתאם לכך ולאחר שעיינתי בחוות דעתו של המומחה, בבקשה, בתגובה ובהתייחסות ולמרות שחוות דעתו של המומחה מקיפה ומפורטת ברובה, כאשר במסגרתה סרק את שמצא במסמכים רפואיים שהונחו לפניו, לרבות נושא ההצעה של הפחתת עוברים שהוצעה לתובעת ביום 3/4/19, בשבוע ה- 9 להריונה, הגעתי לכלל מסקנה כי יהיה זה נכון מטעמי זהירות ובכדי שבידי ביה"ד יהיו הכלים להכריע בתביעה, להפנות אל המומחה, חלק משאלות ההבהרה שהתבקשו אך לא תמיד בנוסחן המקורי, אלא בשינויים הנובעים מאותן טענות של הנתבע בהן מצא ביה"ד ממש ו/או מחוות הדעת.
ואלו שאלות ההבהרה עליהן יתבקש המומחה להשיב (וזאת בהחלטה נפרדת שתועבר אליו):
מהתיעוד הרפואי של התובעת עולה כי בחודש 4/19 הומלץ לה במרפאת נשים ויולדות בבי"ח נצרת "מנוחה עד ללידה" - האם יש בכך כדי להוביל מסקנה שלפי מצבה ונסיבותיה האישיות כפי שתוארו במסמכיה הרפואיים - הריונה הצדיק מנוחה כבר מחודש 4/19 ולא רק מיום 1/7/19 כפי שאישר הנתבע?
מאחר ובחוות דעתך בתחילת הפרק שדן ב"הריון מרובה עוברים" קבעת כי "הריון מרובה עוברים הינו בר סיכון גבוה" כאשר בתחילת הפרק שדן ב"הריון שהושג בהפריה חוץ גופנית" ציינת דבר דומה ובהינתן כי הריונה של התובעת הושג בהפריה חוץ גופית וגם היה מרובה עוברים (כאשר ביום 3/4/19 הועלתה לפניה האפשרות לדלל עוברים) יש מקום לקבוע, בכל זאת, שעדו קודם ליום 1/7/19 ולו היתה התובעת ממשיכה לעבוד היה בזה כדי לסכן אותה או את עובריה?
אם התשובה לשאלה ב – שלילית - האם אין מקום לשנותה ככל שהמומחה ימצא בחומר הרפואי של התובעת כי בין השנים 2013 ועד 2019 היו לה מספר הפריות שלא צלחו?
למען הסר ספק יובהר כי את שאר שאלות ההבהרה , לא מצא ביה"ד לנכון להפנות אל המומחה, בדיוק מהטעמים שציין הנתבע בתשובתו והואיל ומצא להן תשובות בחוות דעתו של המומחה, כאשר בכל הקשור לשאלה האחרונה הרי שהוספה שם "עובדה" ולפיה "החל מחודש 4/19 ועם שחרורה מבי"ח צרפתי, נאלצה התובעת לשכב במיטתה מרבית זמנה ובעיקר בבית הוריה אשר אלה עזרו לה משך כל התקופה עד הלידה" - "עובדה" אשר לא נכללה ברשימת ה"עובדות המוסכמות" ואף לא עולה מהתיעוד הרפואי ולכן אין מקום לבסס עליה שאלת הבהרה.