לטענת ב"כ התובע, הליקוי בגינו הוענקה לתובע גמלת נכות מעבודה עקב התאונה בשנת 1972 היה על פי סעיף ליקוי נפשי בעוד שזכאות התובע לגימלת נכות כללית נבעה מליקויי הלימפומה הממאירה.
סימן ה' לחוק עניינו "קצבה או מענק לנכה עבודה".
סעיף 113 לאותו סימן שכותרתו "מענק במקום קצבה" קובע:
"(א)נכה עבודה שדרגת נכותו אינה פחותה מ-20%, ולדעת המוסד יש לו הכנסה קבועה המספיקה לפרנסתו או סיכוי מבוסס להכנסה כאמור, רשאי המוסד, בהסכמת נכה העבודה, לשלם לו מענק במקום קצבה; המענק יהיה הסכום המתקבל מהיוון קצבת אותו נכה עבודה, בהתאם להוראות שהשר קבע;".
הלכה פסוקה היא שהמענק בא להמיר את קצבת הנכה מתאונת עבודה, ומשכך יש להתייחס למענק כאל קצבה בגין נכות מעבודה.
דווקא לליקויים האחרים ובכללם השמנת יתר, מחלת לב איסכמית, מחלה ריאתית חסימתית, למפומה ממאירה, ייחסה הוועדה תרומה לאי כושרו, כאשר בגין הלמפומה לבדה נקבעו לתובע 100% נכות.
אף אם נאמר, כי הלקויים הנפשיים, כשלעצמם, הביאו לזכאות התובע לגימלת נכות כללית, הרי כפי שעולה מפרוטוקול הוועדה הרפואית ומנימוקים שפורטו לעיל, לא הוכח, כי הליקויים הנ"ל נובעים מהאירוע שהוכר כ"תאונת העבודה" ודי בכך כדי לקבל התביעה ולפסוק, כי הנתבע לא השכיל להוכיח, כי יש לשלול מן התובע הזכאות לקיצבת נכות כללית בגין המענק שקבל במקום קצבת הנכות מהעבודה, שכן לא הוכחו התנאים הקבועים בסעיף 320 (ג)(2) ל"חוק", היינו, כי מדובר בתשלום גמלאות שונות עקב מאורע אחד.
...
אף על פי כן, במקרה שלפנינו, אין בידי לקבל גרסת הנתבע, כי זכאות התובע לקבלת נכות כללית נבעה מהאירוע שהוכר כ"תאונת עבודה" 8.7.71.
בנסיבות אלה ולאור הפסיקה שפורטה לעיל, מצאנו לקבוע כי ארוע התאונה שהוכר כ"תאונת עבודה" כמות שהוא אכן יצר זכאות לגמלת נכות מהעבודה אך לא הוכחה יצירת זכאות, לא בעת ארוע המאורע ואף לא לאחר מכן, לגמלת נכות כללית.
לאור האמור, דין החלטת הנתבע בדבר פקיעת זכותו של התובע לתשלום קצבת נכות בשיעור 75% לתקופה החל מיום 1/8/03 ועד ליום 31/3/05 להתבטל ואנו קובעים שהתובע זכאי לתשלום הגמלה בעד התקופה האמורה וכן את גמלת השר"ם ככל שהתובע זכאי לה.
משלא התבקשו הוצאות אין צו להוצאות.