מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לשכר טרחת שמאי רכב לאחר תאונת דרכים

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

מבוא בפניי תביעה על סך 16,959 ₪ בגין ניזקי רכוש שנגרמו לתובע כתוצאה מתאונת דרכים שאירעה ביום 14.10.18 בכביש המוביל לעראבה.
לטענתו נגרמו לו נזקים בשיעור כולל של 16,959 ₪ המורכב מהפריטים הבאים: 14,959 ₪ על פי חוות דעת שמאי שצורפה לכתב התביעה, שכר טירחת שמאי - 1,500 ₪, הוצאות אחרות - 500 ₪.
לעניין טענות הנתבע ביחס להגעתו של רכב אחר ממול, אשר גרם לתובע לחזור לנתיב הנסיעה בפתאומיות ותוך כך התרחשה התאונה, הרי שטענה זו לא נתמכה בשום ראיה והיא אף אינה מתקבלת על הדעת בשים לב למיקום הרכבים לאחר התאונה ולמיקום הנזקים.
...
לא הונח שום הסבר מניח את הדעת כיצד מנגנון הפגיעה המתואר על ידי הנתבע היה יכול להביא את רכבו עד לאותה נקודה ובאותה זווית ואני דוחה את טענותיו בעניין זה. גם לשיטתו של הנתבע אילו אכן הגיע באותה עת רכב מהנתיב הנגדי הרי שאפשר והיינו מצפים למעורבות של רכב שלישי, נוסף, בתאונה ובכל מקרה לא מתקבלת על דעתי האפשרות כי מהשוליים הימניים (מהם לטענתו בלט הנתבע אך מעט) הסתחרר רכבו של הנתבע עד לנקודת עצירתו הסופית בנתיב הנגדי.
משכך כאמור אני מקבלת את גרסת התובע באשר לאופן התרחשות התאונה ואולם עדיין מצאתי לייחס לו אשם תורם מסוים לשיעור נזקיו.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה הארי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

הנזק שניגרם לרכב הנתבע כתוצאה מאותה תאונה, הוערך על ידי שמאי התובעת בסכום של 10,024 ₪ כולל שכר טירחת שמאי.
לאחר שהרכב של הנתבע תוקן במוסך הסדר, התובעת שילמה למוסך את הסכום הנ"ל ("מסלול ירוק"), בהתאם לטופס ההודעה שהגיש הנתבע לתובעת, לפיה אישתו הגב' כבישי נאהדה, היא זו שנהגה ברכבו במועד התאונה.
במרץ 2018 הגיש הבעלים של הרכב האחר שהיה מעורב בתאונה, תביעה לבית משפט השלום בטבריה נגד התובעת ונגד הנתבע, כדי שיפצו אותו על הנזק שניגרם לרכבו כתוצאה מאותה תאונת דרכים (תא"מ (שלום – טבריה) 53590-03-18 קלעאני נ' כבישי והראל).
...
כבר נפסק, כי הימנעותו של צד מגילוי ראיה או מזימון עד שבשליטתו, עשוי להוביל את בית המשפט לידי מסקנה, כי אילו הוצגה אותה הראיה או זומן העד, הדבר היה פועל לרעתו (ע"א 548/78 פלונית נ' פלוני, פ"ד ל(1) 736, 760 (1980) ר' בנוסף ע"א 465/88 הבנק למימון ולמסחר בע"מ נ' מתתיהו, פ"ד מה(4) 651, 658 (1991); ע"א 455/88 חדד נ' א. דהן חברה לבניין בע"מ, פ"ד נה(5) 655 (1991)).
יתר על כן, כבר בהחלטה מיום 26.12.18 נעתר בית המשפט בטבריה לבקשת התובעת להשתחרר מייצוג הנתבע.
התוצאה: לאור כל האמור, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבע לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: 10,467 ₪ - סכום התביעה – תגמולי ביטוח ששולמו בצירוף הפרשי הצמדה וריבית נכון למועד התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

יוער, כי בטופס ההודעה שמולא כחודש וחצי לאחר התאונה, יומיים לאחר בדיקת הרכב על ידי שמאי התובע, מסר נהג רכב הנתבעים בנוגע לנזק של התובע "מכה ושפשוף צד שמאל אחורי" כאשר הנזק לרכב הנתבעים תואר כ"מכה קטנה ושפשוף מקדימה צד ימין ליד הפנס ומטה".
ב"כ הנתבעים תמה ושאל "אז למה אנחנו פה היום? בעצם לא נגרם לך נזק. קיבלת 10 אלפים שקל. רגע, לא נגרם לך נזק, לא שילמת שקל". אומנם יש לו חוות דעת והוא לא חייב לתקן את הרכב אבל כפי שהסביר ב"כ הנתבעים, הוא תיקן את הרכב ועל כן, תמה ב"כ הנתבעים האם "אני בתביעת הפסדים? הוא הפעיל את הפוליסה? לא הפעיל את הפוליסה? שילם כסף על התיקון? לא שילם כסף? הוא לא שילם כסף. לא שילם כסף לשמאי, אז איך אתה תובע שכר טירחת שמאי? ...מי הגיש את התביעה? איך הגיש את התביעה? באיזה נסיבות הגישו את התביעה? ...אדם אומר "יש לי חשבונית תיקון" והרכב תוקן והוא אומר "לא שלמתי שקל", משהו פה לא מסתדר לי".
זאת, בשים לב לכך שהעיקרון בדיני הנזיקין הוא פיצוי מקום שבו נגרם נזק, גם אם הוכחה האחריות - "כידוע, עקרון יסוד בדיני הנזיקין הוא עקרון השבת המצב לקדמותו. מטרתם של הפיצויים בנזיקין היא להעמיד באמצעותם את הניזוק, עד כמה שהדבר ניתן, באותו מצב בו היה נתון אילמלא מעשה העוולה. לפיכך, בתביעות כגון דא, בגין נזק שניגרם לרכב עקב תאונת דרכים, ניתן להסתפק בחוות דעת שמאי רכב אודות שיעור הנזק, שכן בחוות הדעת יש כדי להצביע על ההוצאה שיידרש הניזוק להוציא כאשר יבקש לתקן את הרכב, או שיידרש לנכות ממחיר הרכב במידה וימכור אותו במצבו. ואולם, משתיקן הניזוק את הרכב, הראיה הנדרשת לגבי שיעור הנזק שניגרם לרכב ככל שמדובר ברכיב של עלות התיקון היא ראיה אודות עלות התיקון לניזוק" (תא"מ 3860-05-08 מ.פינס בע"מ נ' נוריאל מגדיש).
...
על כן, אני סבורה כי ללא הסבר כיצד הפחיתה את הסכומים תוך הבחנה בין הנזקים, יש להשלים שכ"ט שמאי שהוצא בפועל (הגם ששכר הטרחה נגזר מעלות הנזק המתגלה בבדיקה אולם זו הייתה נדרשת בכל מקרה והתובע לא יודע להבחין בין נזק לנזק באותו אזור) ולא ברור כיצד הנתבעת הגיעה לסכום של 140 ₪ ירידת ערך מתוך 895 ₪ באופן שהחלק הארי הוא הנזק שלטענתה התרחש קודם לתאונה (עת העריכה את ירידת הערך רק כ-140 ₪ בגין צבע למגן אחורי), כמו גם לא הסבירה כיצד כימתה כאמור את הנזק הקודם בגובה של 45% ואת הנזק מהתאונה דנן בגובה של 55% עת היא עצמה לא הגישה חוות דעת שמאית (אלא אך ציינה כי נזק פחחות הוא בגובה של 500 ₪ מתוך 2100 ₪ עת גם לגישתה יש צורך להחליף את המגן האחורי במחיר מלא של 6951 ₪ ומדוע צבע בסך של 800 ₪ מתוך 2600 ₪ הגם שסכום של 800 ₪ הוא אכן סביר אם כי על פי רוב הסכום נע בחוות דעת שמאי בין 1400-1900 ₪ כשסכומים אלו גם לא נושאים את רכיב המע"מ).
מכאן, בשים לב לחוות דעת שמאי, חוות דעת ובחנת התנועה מטעם הנתבעת וצילומי הנזק, אני סבורה כי יש להוסיף – עבור החלק שתוקן והנתבעת הכירה בו ושילמה עבור התיקון, סך של 335 ₪ ו-140 ₪ כאמור וסך של 320 ₪ עבור החיישנים (סך של 795 ₪) וכן בשים לב לחוות הדעת המהווה תשתית ראייתית חלקית לנזק עת הוכח קיומו של נזק, ואין באי יכולת לחשב אותו בדייקנות כדי לדחות את תביעת הפיצויים, כאשר שיעור הפיצוי יאומד לפי מידת הנזק המשוערת ותואם את אופי הפגיעה בחלק התחתון (כאשר מדובר בסכומים לא גבוהים ניתן לבצע זאת על דרך של האומדנא עת מוצגת תשתית ראייתית חלקית והנתבעת לא סותרת את גובה הסכומים תחת הסבר ענייני) - סך של 600 ₪ נוספים בגין עבודות צביעה ו-700 ₪ נוספים בגין עבודות פחחות וכן 120 ₪ עבור עבודות חשמל, כאשר בנוגע לירידת ערך אכן קיים קושי להעריך עת מדבור בחלק שמתפרק והוחלף אולם הנתבעת לא סיפקה הסבר נגדי בהערכת ירידת הערך ולכן, בשים לב לכך ששילמה רק 0.15% מירידת הערך (0.3% מערך הרכב – 46970 ש"ח) היא תשלם 0.5% מערך הרכב, היינו תוספת של 95 ₪.
סך הכל תשלם הנתבעת 2 לתובע סך של 3040 ₪ (כולל מע"מ אותו החסירה) נוספים, הוצאות משפט בסך של 1250 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 2850 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפני מחלוקת בעיניין שכר טירחת הנתבעת 1 כנותנת שירותי שמאות רכב אשר בדקה את רכב התובעים לאחר מעורבותו בתאונת דרכים.
אשר לרכיב הנוסף של התביעה, שאינו ההפרש בשכר טירחת השמאי - בדיון שהתקיים ביום 13.12.2022 נישאלו הנתבעים אשר לחישוב סכום התביעה והושב כי הפרש בין הסכום ששלמו התובעים לנתבעת 1 לסכום התביעה נובע מביטול זמן ובזבוז זמן בניסיונות לקבל את תשובת הנתבעת 2 לטענות וזאת ללא הצלחה.
...
אשר לטענת נתבעת 2 כי הסכום גבוה מהמקובל בשוק – איני מקבלת טענה זו. הנתבעת 2 הציגה מספר דוגמאות לדוחות שמאי אחרים בהם נזקים בסכומים זהים או דומים מאוד כאשר עבורם נדרש שכר טרחה נמוך יותר.
בנסיבות, הגעתי למסקנה כי ייתכן ששכר הטרחה הנדרש בעניינו נמצא על הרף הגבוה, אך לא מצאתי כי מדובר בשכ"ט מופרז אשר חורג ממתחם הסבירות עד כדי התערבות בקביעתו, בשים לב לכל האמור.
על כן אני דוחה רכיב נזק זה. סיכומם של דברים התביעה מתקבלת חלקית.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

כן צורפו לכתב התביעה חשבון שכר טירחתו של השמאי בסך של 1,170 ₪ ואסמכתא לגבי תיקון הנזק שניגרם לרכב במוסך.
בעיניינו של החוקר מר בן עטר, הודיע ב"כ התובע כי הוא מוותר על חקירתו, בכפוף לטענתו כי אין לתת משקל לקביעות הכלולות בחוות הדעת, באשר הן אינן מצויות במומחיותו של עורך הדו"ח - חוקר פרטי, אלא בתחום מומחיות של בוחן תאונות דרכים.
נותרת לדיון השאלה - האם הפוליסה מכסה תאונה שהתרחשה בעת שהרכב חונה, כאשר מי שעשה שימוש ברכב לפני ואחרי התאונה ומי שהחנה את הרכב בזירה בה התרחשה התאונה, עובר להתרחשותה, איננו מורשה לנהוג ברכב בהתאם לפוליסה.
...
אם כן, משלא עלה בידי הנתבעת לסתור את עדותה של נהגת רכב התובע, אף לא בחקירה הנגדית, אני מקבלת את גרסתה לגבי התרחשות אירוע התאונה.
סוף דבר לאור האמור לעיל, אני דוחה את טענות ההגנה שהעלתה הנתבעת ומקבלת את התביעה.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 17,624 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה, 29.3.23 ועד היום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו