מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לשכר טרחת משרד אדריכלים בגין אי-תשלום

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובענה הוגשה בגין הרכיבים הבאים: חלף הודעה מוקדמת, משכורות חודשים 11/2016, 5/2017 בתוספת פצויי הלנה, הפרשות לפנסיה (בצרוף פצויי הלנה אשר הדרישה לתשלומה נמחקה על ידי התובעת במסגרת ניהול ההליך), החזר נסיעות, פדיון חופשה, פיצוי בגין עיכוב תשלום דמי אבטלה ופצוי בגין אי קיום שימוע כדין.
לטענת התובעת, אשר הנה הנדסאית אדריכלות במקצועה, החלה לעבוד אצל הנתבעת ביום 1.11.2016 תמורת משכורת בסך של 10,000 ₪, וזאת בהתאם להסכם עבודה עליו חתמו הצדדים בחודש 10/2016.
לסיכום, טענה התובעת שיש לקבל את התביעה במלואה, לרבות בגין פדיון חופשה, ולחייב את הנתבעת כמבוקש בכתב התביעה, בצרוף תשלום הוצאות משפט ושכר טירחת עורך דין.
משכורת חודש מאי ממתינה עדיין במשרדי הנתבעת, והתובעת – היא שסרבה לקבל את משכורתה זו. התובעת תבעה סך של 5,806 ₪ בגין עבודתה בחודש 5/2017 (סעיף 18 (2) לכתב התביעה).
...
לסיכום, טענה התובעת שיש לקבל את התביעה במלואה, לרבות בגין פדיון חופשה, ולחייב את הנתבעת כמבוקש בכתב התביעה, בצירוף תשלום הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.
סוף דבר תביעת התובעת מתקבלת ברובה.
הנתבעת תשלם לתובעת, בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדי, הסכומים הבאים: (א) שכר חודש נובמבר 2016 בסך 10,000 ₪.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט בסך כולל של 8,500 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

משרד השיכון העביר את כספי מימון הפרויקט לנתבעת על מנת שאלו ישולמו לנותני השירותים בפרויקט, ביניהם התובעים.
תביעה זו הנה אף ביחס לשכר טירחה שיש לשלם לתובעים שכר עבור תיכנון ראשוני של שלב ב', אותו ביצעו והגישו לנתבעת.
נטען, כי משדרשה הנתבעת את ביצוע העבודה והתובעים ביצעו, אף אם אין בידם הסכם חתום, אי תשלום שכרם של התובעים מהוה התעשרות שלא כדין מצידה של הנתבעת על חשבון התובעים.
טענת התובעים, לפיה כל ההיתקשרות עמם היתה בפטור ממכרז ועל כן אין מקום לטענת הנתבעת, כי הגדלת המיכרז גם פטורה ממכרז, אינה יכולה להיתקבל.
בהעדר אישור מטעם האדריכל רפפורט, לא ברור כיצד ניתן לטעון ליצירת הסכם מחייב בין הצדדים באופן המחייב את הנתבעת לשלם לתובעים שכר טירחה.
...
הנתבעת טענה, כי יש לדחות את התביעה של התובע מספר 2 משלא הוגש תצהיר עדות ראשית מטעמו.
בנוסף, הנתבעת טענה, כי יש לדחות את התביעה של התובע מספר 1 בהיעדר יריבות.
לאור כל האמור לעיל, הגעתי למסקנה, כי לא עלה בידי התובעים להוכיח את טענותיהם למעט בסוגיית שכר הטרחה החוזי בנוגע להסכם החזיתות.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, הגעתי למסקנה, כי דין התביעה להתקבל חלקית.
על כן, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים סך של 7,000 ₪ (בתוספת מע"מ כחוק), בצירוף הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה (4.11.2016) ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית בסך של 750,000 ₪ שהגישה התובעת, חברה העוסקת בתכנון אדריכלי, כנגד הנתבעת – עריית מגדל העמק, לתשלום חוב בגין שירותים שהעניקה לנתבעת.
אשר ל"נר הצפון 1", טוענת הנתבעת כי עלות ביצוע הפרויקט עמדה על סך של 4,092,053 ₪ ומשכך שולם לתובעת סך של 204,604 ₪ בתוספת מע"מ, היינו 5% מעלות הבצוע. מכתב ששלח אליאסף לנתבעת בשנת 2010 מדבר בעד עצמו, שהרי נטען בו כי קיימת יתרת חוב בסך של 90,043 ₪, אלא שלאחר מכן שולם לו סך של 86,300 ₪ כאשר ההפרש בין הסכומים קוזז עקב הפרישי מע"מ. במכתב זה יש היתייחסות מפורטת להיתחשבנות בין הצדדים ובכלל זה צוין כי שכר התובעת בגין תיכנון הספרייה היתקבל יחד עם שכר הטירחה של "נר הצפון 1". מכל מקום, חלה היתיישנות גם עם חלק זה של התביעה.
על כן, ובהנתן העובדה שמשכ"ל הייתה אמונה על ניהול הפרויקט (במובחן מביצועו), יש לדחות את טענת התובעת ולפיה היא זכאית לשכר הנגזר משכרה של משכ"ל. מאחר שכאמור לעיל, התובעת העלתה בכתב התביעה את הטענה בדבר אי תשלום 9% משכרה בשל הפחתת שכרה של חברת משכ"ל מעלות הפרויקט, בנוגע לשני פרויקטים בלבד (תלמוד תורה ותומכי תמימים), די באמור עד כאן כדי לדחות טענתה זו. יחד עם זאת, בבחינת למעלה מן הצורך ומאחר שהתובעת טענה לפתע בסיכומיה כי טענה זו נוגעת לכל הפרויקטים מושא פסק הדין, אתייחס בקצרה ליתר הפרויקטים.
בתצהיר עדותו הראשית, הצהיר אליאסף כדלקמן (סעיף 4): "בתחילה נידרשתי לבצע את התב"ע בידיעה שאין תקציב ושעל כן, בשלב זה לא אקבל שכר עבור הכנתי, וכי התקציב יושג בהמשך, לאחר שהתב"ע תאפשר קבלת תקציבים ממשרד החינוך ומגופים נוספים". ואולם, התובעת לא הציגה הזמנת עבודה בכתב ולא הוכיחה כי הנתבעת הזמינה ממנה את הכנת התב"ע והתחייבה לשלם בגין כך. אף לטענתה, עלות הכנת התב"ע לא סוכמה בין הצדדים.
יחד עם זאת, חרף האמור לעיל, מאחר שאין חולק בין הצדדים כי שכרה של התובעת נגזר מעלות הבצוע בפועל של הפרויקט ומשנדחתה טענת התובעת בעיניין הפחתת שכרה של חברת משכ"ל, יש לבחון את הראיות שהגישה התובעת בעיניין עלויות הבצוע הסופיות של הפרויקט.
...
לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים שפורטו לעיל ובכללם, מחד – את הפערים בין הסכומים הנטענים על ידי התובעת, שממילא לא בוססו בראיות כדבעי והועלו כהשערות וכן את השיהוי הניכר בהגשת התביעה; ומאידך – את הימנעות הנתבעת מלהביא נתונים על אודות עלות הפרויקט לפי חשבונות קבלן, הגעתי לכלל מסקנה כי בנסיבות העניין, צודק ונכון יהיה לפסוק לתובעת סכום גלובאלי של 65,000 ₪ בגין יתרת שכר טרחתה עבור פרויקט "נר הצפון 2". בקביעת סכום זה לקחתי בחשבון, בין היתר, את הסכום שביקשה התובעת בכתב התביעה בגין פרויקט "נר הצפון 2" (123,853 ₪) בהפחתת סכומים ששולמו לתובעת: סך של 24,219 ₪, ביום 01.09.19, בגין תכנון קיר אקוסטי בחזית בית הספר, לפי כתב התחייבות מיום 07.05.18 שצורף לתצהירו של זוזוט (סעיף 40 לתצהירו של זוזוט, נספח ט"ו 2 לתצהיר, נ/1, סעיף 81 לסיכומי הנתבעת); וכן סך של 32,400 ₪ בגין "הגדלת הזמנת תכנון: תוספת כיתות נר הצפון" לפי הסכם מיום 04.03.18 (נספח כ"ז לתצהירו של אליאסף, נספח ט"ו 1 לתצהירו של זוזוט, נ/1, סעיף 80 לסיכומי הנתבעת).
יתכן, כי הדבר מעיד על ביצוע עבודות נוספות על ידי התובעת, אך לא הוכח, כי התובעת זכאית לתשלום נוסף מעבר לסכום ששולם לה. ביה"ס לבנות חב"ד לאור הנימוקים שפורטו בהרחבה לעיל, תחת הכותרת "הטענה בדבר אי תשלום בגין הכנת תב"ע", יש לדחות רכיב תביעה זה. סוף דבר על יסוד האמור לעיל, הריני מקבל את התביעה באופן חלקי ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 173,517.53 ₪.
נוסף על כך, על הנתבעת לשלם לתובעת סך של 30,452 ₪ כולל מע"מ בגין שכ"ט עו"ד וכן סך של 7,000 ₪ בגין הוצאות משפט, וזאת, בשים לב לפער בין סכום התביעה לבין הסכום שנפסק לתובעת בסופו של דבר.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

מאז ועד היום על אף פניותיו של התובע, לא שולם שכרו והנתבעת אף שלחה לו מכתב התראה בטרם נקיטת הליכים משפטיים בגין הוצאת דיבה, ככל שלא יחדל לטעון בפני גורמים שונים שהנתבעת חייבת לו כספים.
כעולה מהמכתב של עו"ד בן זקן: "בתקופה המדוברת פעלתי מטעמה של חברת שרית ניהול נכסים בע"מ ... כל עבודה שאושרה, אם אושרה, הנה בהוראתה ואישורה של החברה ... על כן ולאור האמור, כל דרישה ו/או טענה שיש למרשך בגין העבודה שהתבצעה ו/או תשלום בגינה מתבקש מרשך לפנות ישירות לחברה". כמו כן, התובע הציג הקלטות השיחות עם עו"ד בן זקן.
אשר לטענת הנתבעת כי מי שחייב בתשלום הוא משרד אדריכלים לוי-אורן עמו היתקשרה כאדריכל ראשי ולו שולם שכר טירחה הכולל תשלום ליועצים, הרי שהתובע הציג כנספח ד' לכתב התביעה את העמוד הרלוואנטי מההסכם עם הנתבעת הנושא את חותמתה וחתימתה מיום 15/5/16 אשר נימסר לו לטענתו על ידי מר איציק לוי הסותר לחלוטין טענה זו וקובע באותיות מודגשות כי "מיגרש 37 עבודת התיכנון לא כוללת יועצים". הנתבעת כלל לא הכחישה את תוכן הסעיף אלא טענה בעלמא כי ההסכם מול הקבלן תוקן באופן ששכר האדריכלים יכלול גם את שכר היועצים.
...
לאור האמור ובהתאם ל"הצעת מחיר לתכנון חשמל", הנני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 12,000 ₪ בתוספת מע"מ. משלא הוכח שיעור ההנחה שלטענת התובע ניתנה לנתבעת מתוך כוונה כי שירותיו יושכרו בעתיד לפרויקטים נוספים, הנני דוחה את תביעתו בגין ראש נזק זה. הוא הדין לגבי הדרישה לתשלום בגין תכנון עבור חדר טרפו.
בנסיבות אלו, הנני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע בגין פיצוי עבור אובדן זמן, טרחה וטרדה ובתוספת הוצאות ניהול ההליך סך של 2,500 ₪.
סוף דבר, הנתבעת תשלם לתובע סך של 16,540 ₪ אשר ישולם בתוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין לידי הנתבעת שאם לא כן, יישאו הפרשי ריבית והצמדה כחוק מהיום ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו ת"א 12592-03-19 החברה הכלכלית לייזום ולהתחדשות עירונית (גן ערמונים) בע"מ נ' חברת צפור גרשון - ברק - אדריכלים ומתכנני ערים בע"מ ואח' לפני כבוד השופט גרשון גונטובניק התובעת: החברה הכלכלית לייזום ולהתחדשות עירונית (גן ערמונים) בע"מ על-ידי ב"כ עו"ד יאיר מסלם נ ג ד הנתבעים: .1 חברת צפור גרשון- ברק - אדריכלים ומתכנני ערים בע"מ .2 ברק ציפור על-ידי ב"כ עו"ד שי קין הצדדים 1. כנף-פרנס אדריכלים השלישיים 2. יצחק פרנס 3. א. אפשטיין ובניו (1995) בע"מ 4. דוד דהאן בקשה למחיקת כתב התביעה החלטה
לפני בקשה מטעם הנתבעים למחוק את כתב התביעה, בשל אי מילוי צוים בעיניין הליכים מקדמיים.
הנתבעים טוענים כי מדובר בתביעה חסרת בסיס, שכל מטרתה להיתחמק מתשלום שכר הטירחה המגיע להם.
יחד עם זאת אינני סבור שיש לחשוף את שכר הטירחה של משרד כנף פרנס, אך כן יש לחשוף מסמכים המראים את מהות העבודה ואת הקף ההשקעה.
...
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו