מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לקבלת פיצוי בעקבות הפרת הסכם למכירת רכב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

ע"י ב"כ עו"ד רונן יאיר פסק דין בנוגע לנתבעת מס' 1 לפניי תביעה לביטול הסכם מכר רכב משומש ולתשלום סך כולל של 71,050 ₪ להשבת תמורה ולפצוי בגין נזקים שנגרמו, לטענת התובע, כתוצאה מהפרת הסכם המכר ומהטעיה.
גם אם אקבל טענת התובע, כי נאלץ לעזוב מקום עבודתו לצורך קבלת כספי פיצויים לתשלום עלות תיקון הרכב, אני דוחה הטענה לפצוי בהתאם להוראת סעיף 10 לחוק החוזים תרופות, מן הטעם שאין לייחס לנתבעת כל אחריות לנזק עקיף זה. פיצוי בגין נזקים נלווים לאור מסקנתי לעיל, אני דוחה התביעה לפצוי על פי הוראות סעיף 56 לפקודת הנזיקין.
...
סבורני כי התובע זכאי לפיצוי מן הנתבעת בגין הפרת ההסכם.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה הקטן.
הנתבעת תשלם לתובע באמצעות ב"כ, סך של 10,400 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום שאם לא כן יישא הסכום הפרשי ריבית והצמדה כחוק מהיום ועד תשלומו בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

בתביעה עתר התובע לחיוב הנתבעת לביטול עסקת מכר, להשבת הרכב והשבת התמורה בשל הטעה והפרת חובת הגילוי, זאת בנוסף לתשלום פיצוי בגין הפרת הסכם ועוגמת נפש; היבואנית נתבעה בעילה של אחריות ישירה לפגם ברכב במסגרת תקופת האחריות המקנה לתובע זכות להחלפת הרכב (להלן: "התביעה המקורית").
בהנתן הכלל לפיו בית המשפט לא יפסוק מעבר למבוקש בכתב התביעה, ומשמצאתי לקבל את התביעה לפצוי בגין הפרת ההסכם, אחייב את הנתבעת בסכום הנתבע ברכיב זה. אשר ליחסים שבין הנתבעת המודיעה וצד ג', הגעתי למסקנה כי שניהם צריכים לשאת בתוצאות הפרת הגילוי.
...
לאור המסקנה אליה הגעתי מצאתי לנכון לקבל ההודעה לצד ג' בחלקה ולקבוע כי ספדי יישא בתשלום לנתבעת בשיעור של 40% מסכום הפיצויים שבו תחויב הנתבעת לשלם לתובע.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי כספי בגין הפרת ההסכם למכירת הרכב בסך של 46,340 ₪ במעוגל (בשקלול להיום).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

זוהי תובענה כספית ע"ס 65,000 ₪ בגין הפרה נטענת של הסכם למכירת רכב אותו רכשו התובעים מהנתבעת.
זאת, כאמור, אף שלא נסתרה טענת הנתבעת, כי הרכב קיבל רשוי רק לאחר מכירתו, ולמעשה לא היה אפשר להשתמש בו תוך כדי נהיגתו – לפני כן. יוצא איפוא, כי לטענת התובעים קיימת אפשרות כי נעשה שימוש בלתי חוקי או בלתי תקין ברכב, ואין לכך, כאמור, כל ייסוד בראיות.
זאת שכן, הנזק התגבש ברכב עוד לפני מכירתו לתובעים ולא לאחר מכן כאשר עשו שימוש בו. נוכח האמור, זכאים התובעים לפצוי בגין רכיב זה בסכום של 5,600 ₪, ובערכים ראליים לסכום של 5,884 ₪ (נכון ליום הגשת התובענה).
...
בכל הנוגע לטענה, הסמויה יש להדגיש, כי חלה ירידת ערך או שינוי בערך הרכב בשל רישום "מאוחר" של הרכב, מעל לשנה, הרי שגם זו לא נתמכת בכל ראיה, כולל חוות דעת שמאי התובעים עצמם, ודינה גם כן להידחות.
בשים לב לאמור, לא ראיתי לנכון להתייחס ליתר טענות הצדדים בתובענה, אשר אין בהן כדי לשנות מתוצאת פסק דיני זה. סיכום ומסקנות נוכח האמור, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סכום של 12,102 ₪.
תביעת התובע נדחית.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בטבריה תאד"מ 51160-03-21 לוי נ' אוטו דיל - מכירות רכב 1997 בע"מ תיק חצוני: בפני כבוד הרשם בכיר מוהנד חלאילה תובעים יהושע לוי ע"י ב"כ עוה"ד נתבעים אוטו דיל - מכירות רכב 1997 בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד פסק דין
גילוי נאות *(א) לא יעשה עוסק ברכב עסקה בעיניין מכירת רכב משומש, אלא אם כן היתקיימו כל אלה: (1) נחתם חוזה בכתב בינו לבין רוכש הרכב (בסעיף זה – החוזה); (2) העוסק ברכב מסר לרוכש הרכב, עד למועד חתימת החוזה ובנפרד מהחוזה, טופס חתום בידו, שמפורטים בו הפרטים כאמור בסעיף קטן (ב) (בסעיף זה – טופס גילוי); (3) רוכש הרכב אישר בחתימת ידו את קבלת טופס הגילוי.
פיצוי בגין הפרת ההסכם ונזק לא ממוני לרבות טירטור, בטלה ופניות למוסכים – 5,000 ₪.
...
סעד : על יסוד העבודות שנקבעו והמסקנות שהוסקו כמופרט לעיל, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים שלהלן: נזק מכני על פי חוות דעת שמאי – 22,432 ₪.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובע החזר מלא של האגרה ששולמה בסך 786 ₪.
הנתבעת תשלם לתובע בגין הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד סך כולל של 8,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא במסגרת תביעה זו, עתר התובע לקבלת פיצוי כספי בסך של 64,645 ₪ בגין הפרת חוזה לרכישת רכב מאת הנתבעת, ושלטענתו נימסר לו תקול בנגוד להתחייבותה למסירת רכב נקי מתאונות ומבעיות מכאניות.
דהיינו, שסעיף 4 לחוק זה שלעיל מחייב את הנתבעת כעוסק וכתנאי לעשיית עסקה למכירת רכב משומש, כפי שנעשה בעניינינו, כי יחתם חוזה בינה לבין הרוכש, ימסר לרוכש טופס גילוי עד למועד חתימת החוזה ובנפרד ממנו, וכי הרוכש יאשר בחתימת ידו את קבלת טופס הגילוי.
...
השאלה העומדת להכרעה הינה, אם כן, האם הפרה הנתבעת את התחייבותה לאספקת רכב תקין לתובע בהתאם לסיכום שבין הצדדים ולדין? עובדות וטענות בתמצית לטענת התובע, התקשר הוא ביום ה - 26.4.22 בחוזה עם הנתבעת לקניית רכב מסוג אופל.
לסיכום טוענת הנתבעת, כי בטופס הבדיקה של הרכב נרשם במפורש כי קיימים ליקויים שונים ברכב, לרבות נורית מנוע דולקת, ומשידע הוא עליהם אין לטעון כי הוטעה או כי קיימת אי התאמה.
לא ברור אם כך, מדוע זה הפנתה את התובע לבדיקת הרכב במוסך מטעמה ומדוע זה העניקה לו רכב חלופי, אך בסופו של דבר משהתברר סוג התיקון הנדרש בחרה שלא לתקן את הרכב.
כמו כן, בהתאם לסמכות הנתונה לי לפי סעיף 13 לחוק התרופות, בגין עגמת הנפש ואי הנוחות שנגרמה לתובע בשל הפרת החוזה בתקופת הזמן שלא יכול היה הוא לעשות שימוש ברכב שרכש ממנה, הנני מחייב את הנתבעת בתשלום פיצוי בסך של 5500 ₪.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, הנני קובע כי הנתבעת הפרה את התחייבותה כלפי התובע בהתאם להסכם הרכישה הפרה יסודית בגינה זכאי התובע לביטול ההסכם, ועל כן, בדין ביטל אותו התובע ודרש את כספו בחזרה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו