מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לקבלת סטודנט ללימודי עבודה סוציאלית

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מיום 9.2.2001 תיקון מס' 6 ס"ח תשס"א מס' 1772 מיום 10.1.2001 עמ' 124 (ה"ח 2925) הוספת סעיף 33י מיום 15.7.2014 תיקון מס' 9 ס"ח תשע"ד מס' 2459 מיום 15.7.2014 עמ' 603 (ה"ח 535) (א) מעביד מעסיק לא יפטר עובד, לא ירע תנאי עבודה של עובד, ולא יימנע מקבלה של אדם לעבודה, בשל אחד מאלה: וסעיף 33יב לחוק קובע כי: "תובענות בשל הפרת הוראות סעיפים 33ט ו-33י יכול שיוגשו בידי –
במסגרת עבודה ותפקידה כעו"ס של מרכז היום, מדריכה הגב' סולומון החל משנת הלימודים הנוכחית, סטודנטית לעבודה סוציאלית מן הפקולטה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה, בהקף של 17 שעות שבועיות, אותן מבצעת הסטודנטית במרכז היום, דבר המהוה לטענת ההסתדרות תרומה נכבדה לכח האדם במרכז היום.
לא היה חולק בין הצדדים כי המשיב אישר את העדרותה של הגב' סולומון לצרכי לימודים כאמור (ראה: טופס הערכת מועמד להדרכת סטודנטים מיום 20/6/16 עליו חתם המשיב – נספח מב/11 לבקשה העיקרית), אלא שלטענתו, הוא לא היה ער בשעה שאישר את הדבר, לכך שהיא מקבלת תמורה כספית בגין ההדרכה מן האוניברסיטה, וסבר לכשהתברר לו הדבר, כי בנסיבות אלו מן הראוי לקזז את ימי ההעדרות של הגב' סולמון לצורך לימודים, ממכסת החופשה השנתית שלה.
...
כמו כן לאור המבואר לעיל בהחלטה זו, אנו מורים כי פיטוריו של מר אוזן מיום 20/4/17 לא ייכנסו לתוקפם אלא לאחר ובכפוף לפסק הדין הסופי שיינתן בבקשה העיקרית.
לאור המבואר בהחלטתנו לעיל, אנו מורים כי המשיב יהיה רשאי, אם יהיה מעוניין בכך, להעלות את נושא הפחתת ימי החופשה/שכר של הגב' סולומון בגין ימי הלימודים בפני הוועד המנהל, אך זאת תוך הבהרה כי עניין זה מובא להכרעת הוועד המנהל בשל המחלוקת בשאלה האם הרישום בפרוטוקול מיום 26/1/17, לפיו בקשתו זו כבר נדחתה על ידי הועד המנהל, הוא נכון, ובצירוף החלטתנו זו. עוד מובהר, כי גם אם בעקבות הדיון כאמור, תתקבל החלטה על ידי הוועד המנהל, המתירה למשיב להפחית ימי חופשה/שכר מהגב' סולומון בגין ימי הלימודים כאמור, החלטה זו לא תצא אל הפועל אלא לאחר ובכפוף לפסק הדין הסופי שיינתן בבקשה העיקרית.
הואיל ומדובר בהליך קיבוצי, הרי שכמקובל לגבי הליכים מסוג זה, ומטעם זה בלבד – איננו עושים צו להוצאות בגין בקשה זו. אשר להמשך ההליכים בבקשה העיקרית, אנו מורים כי בתוך 21 יום מקבלת החלטה זו יגישו המשיבים תשובת צד לבקשה העיקרית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יחד עם זאת, הלו"ז עלה בקנה אחד עם עדותה של שירן ומנגד, לא הוצגה ע"י החברה כל תוכנית הכשרה מובנית, אשר מציינת באופן מפורט ומפורש, ביחס לתקופת הנטענת בת 6 החודשים, איזה נושא לימודי הועבר לכל תובעת, ע"י מי הועבר, במשך כמה זמן בדיוק, באיזה אופן הועבר (הרצאה בעל פה, לעומת סימולציה מודרכת וכיוצ"ב) ומהם לוחות הזמנים.
שנית, בתום הקורס האמור הסטודנטים מקבלים תעודה, בעוד שבסיום ההכשרה בחברה לא מוענקת כל תעודה.
מצאנו לקבל את עדותן המהימנה של התובעות, לפיה ההחלטה לשנות תחום מקצועי ולפנות ללימודים (אלה ללימודי תואר שני בעבודה סוציאלית ושירן ללימודי תעודה במסגרת הסבה לחינוך מיוחד) התקבלה רק בסמוך למועד ההודעה לחברה על סיום העסקה [סעיפים 26-28 לתצהיר אלה; סעיפים 29-30 לתצהיר שירן].
...
סוף דבר - התביעה מתקבלת.
בתוך 30 ימים הנתבעת תשלם לתובעות את הסכומים אשר נוכו ממשכורתן האחרונה בסך של 5,000 ₪ לתובעת 1 ובסך של 3,000 לתובעת 2.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובעות (ביחד) הוצאות משפט בסך 1,500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ בתוספת מע"מ. הסכומים האמורים ישולמו בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד מועד התשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

התובע ביקש להיתקבל אצל הנתבעת כסטודנט לעבודה סוציאלית.
בתביעתו שלפניי טוען התובע, כי על מנת להיתקבל ללימודים אצל הנתבעת, עצר את מסלול חייו, נבחן בבחינה פסיכומטרית ולאחר מכן למד בלימודי המכינה.
התובע עבר אמנם שבוע קשה, במהלכו היה עליו לקבל החלטה בנוגע לעתידו, אלא ששעה שגם אם בסוף התקופה, עמדה בפניו הברירה האם ללמוד אצל הנתבעת או ללמוד לימודים אחרים, בחירתו של התובע היא אינה מאונס אלא בחירה מוועדת ובשלב זה, בודאי יכול היה התובע, ללא כל נזק משמעותי, לבחור בלימודי העבודה הסוציאלית.
...
לטענת התובע, רק ביום חמישי, 11.10.18, בשעה 13:32 בצהריים, כאשר שנת הלימודים אמורה להיפתח ביום ראשון, ה- 14.10.18, ניתנה לו תשובת הנתבעת, כי היא נעתרת לבקשתו וכי יוכל להתחיל את לימודי העבודה הסוציאלית אצל הנתבעת.
התובע התאכזב מאוד ובסופו של דבר, החליט ללמוד לימודי הנדסה.
למעשה, התשובה שניתנה לתובע לאחר שעמדו לפני הנתבעת מלוא ציוניו של התובע, היא תשובה שגויה ולא בכדי העיד מר תורג'מן, כי ניתנה בסופו של דבר תשובה חיובית, באופן ענייני נוכח הנתונים שהוצגו ולא בכדי בסופו של דבר קיבל התובע תשובה חיובית.
אחר ששקלתי בעניין, הגעתי לכלל מסקנה, כי שעה שהנתבעת תיקנה את הטעות, עוד טרם תחילת שנת הלימודים ובתוך זמן סביר מאז פנייתו של התובע בעניין, פנייה שבה ביקש מהנתבעת לשקול עמדתה שנית, כך שהתובע הביע דעתו באותו מכתב, כי הוא מעוניין ללמוד במכללה, הרי שאין לקשור בין החלטתו של התובע ללמוד לימודי הנדסה ובין מחדלה של הנתבעת במתן התשובה השלילית ועם תיקון הטעות יכול היה התובע לקבל החלטה, כי הוא מתחיל ללמוד אצל הנתבעת, כשבשלב זה, היה נגרם לו לכל היותר הנזק של הרישום ללימודי ההנדסה.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 4.5.20 פנתה המועצה להשכלה גבוהה (להלן – המל"ג) למשיבה במכתב תלונה אודות המערערת בטענה כי כבר בשנת 2018 הגיעו תלונות על כך שהמערערת מקיימת בכפר כנא לימודים אקדמאיים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית מטעם אוניברסיטת אלקודס הפתוחה שבבית לחם וכן של אוניברסיטאות בירדן וזאת ללא אישור ובנגוד להוראות חוק המועצה להשכלה גבוהה התש"ח – 1958.
המערערת נדרשה להסיר כל פירסום מטעמה ממנו משתמעת הטעיית הצרכנים בנושא ואולם בחודש אוקטובר 2019 התקבלה תלונה נוספת מסטודנט אשר פנה להערכת תואר ראשון מאת המל"ג והתברר כי למד אצל המערערת.
המערערת טוענת כי סעיף 22ה (ב) לחוק דורש מן המשיבה לפרט בהתראה את המעשה או המחדל המהוה הפרה, כך שבדומה לניסוח כתב אישום או כתב תביעה, המשיבה בהחלטתה מוגבלת לתוכן הפרסומים שהופיעו בהתראה ואינה רשאית להתייחס לפרסומים אחרים או להתייחס באופן כללי לפרסומי המערערת.
...
אין בידי לקבל עמדה זו שכן תיקון ההטעיה בחוזה הפרטני בין המערערת לבין לקוחותיה אינה מסירה את ההטעיה המצויה בפרסום.
לכאורה, די במסקנה זו כדי להוביל לדחיית הערעור ללא צורך בהרחבת הדיון.
סוף דבר אני מורה על דחיית הערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקש, עד זה לא מכבר סטודנט מן המניין בפקולטה למדעי הרווחה והבריאות אצל המשיבה, סבור כי החלטתה של זו שנתקבלה בעיניינו – להפסיק את לימודיו בבית הספר לעבודה סוציאלית – הריהי מרחיקת לכת, פסולה ונגועה בפגמים חמורים.
זאת ועוד, תובענה עיקרית מעולם לא הוגשה, ובחלוף הזמן, בהיעדר הליך תלוי ועומד, ניסגר התיק בבית המשפט המחוזי מחוסר מעש.
...
גם מטעם זה אין כל אפשרות להעתר לבקשה שלפנַי, כשהיא עומדת לבדה.
אשר על כן, הבקשה למתן רשות ערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו