התובע היתנגד לבקשה, וטען כי עילת התביעה בתיק זה נולדה ביום 10.6.20, מועד בו הודיעה לו חברת הביטוח כי התגמולים יחושבו על יסוד בסיס שכר נמוך יותר, בשל הפרשות הנתבעים בחסר ובאיחור.
בהתאם להלכה הפסוקה, מקום בו מעסיק לא יצא ידי חובתו והפקיד לפנסיה, העובד יכול לתבוע פיצויים בגין הנזק שניגרם לו. התובע מפנה לע"ע (ארצי) 6837/03 חיים גפן- בתי מלון מאוחדים בע"מ (11.10.07).
כפועל יוצא מעוולה זו, ברור כי נפגעו זכויותיו של התובע, בין לעניין קצבת זקנה, בין לעניין קצבת נכות.
לאחר מכן הוגשה תביעה שנייה, על ידי עיזבונו, בין היתר לפצוי בגין פנסיית נכות, בשיעור התשלומים לפנסיית נכות להם היה זכאי מהקרן לו היה מבוטח כדין.
...
האם מדובר בתביעות לסעדים שונים או בתביעה לסעד מפוצל
לא מצאנו ממש בטענת הנתבעת, לפיה בתביעותיו עותר התובע לסעד מפוצל של פיצויים, ואין המדובר בתביעות לשני סעדים שונים.
הפיצוי בגין אובדן הזכות לקצבת נכות, יחד עם פיצויי הפיטורים, מהווים למעשה כפל פיצוי, כפי שנימק בית הדין הארצי, בזו הלשון:
"יתר על כן. כאמור, בהליך הקודם נפסקו לזכות המערער הן פיצוי על הפרת החובה לבטחו בקרן הפנסיה, בשיעור הפרשות המעסיק לקרן הפנסיה במרכיב התגמולים (6%) במהלך תקופת עבודתו, והן פיצויי פיטורים מלאים, וזאת על פי סעיף 6 לחוק פיצויי פיטורים. כידוע, הפרשות המעסיק לקרן פנסיה מקיפה כוללות הן מרכיב תגמולים והן מרכיב פיצויי פיטורים, בדרך כלל בשיעור של 72% מפיצויי הפיטורים המלאים. ברור, כי אם העובד מקבל מקרן הפנסיה פנסית נכות, העובד אינו זכאי לפדיון הכספים שהועברו לקרן הפנסיה, וברוב המכריע של המקרים גם אינו זכאי לפיצויי פיטורים, אלא לכל היותר להשלמת פיצויי פיטורים בשיעור של 1/3% 2, 28% מפיצויי הפיטורים המלאים. לכן, במקרה שבו עובד תובע פיצוי בשל העדר ביטוח בקרן פנסיה מקיפה, בשיעור של תשלומי פנסית נכות להם היה זכאי מהקרן, אין הוא יכול לתבוע במקביל פיצויי פיטורים מלאים ופיצוי בשיעור הפרשות המעסיק לקרן. שכן, תכליתו של הפיצוי להעמיד את העובד באותו מצב בו היה אילו המעסיק היה מקיים את חובתו ומבטחו בקרן פנסיה מקיפה והוא היה מקבל מהקרן פנסית נכות. פסיקת פיצוי בגין אבדן פנסית נכות ובמקביל פסיקת פיצויי פיטורים ופיצוי בשיעור הפרשות המעסיק לקרן הפנסיה מהווה למעשה כפל פיצוי. גם מטעם זה, יש בעייתיות בכך שלא נתבע הפיצוי המלא בגין הפרת החובה לבטח את העובד בקרן הפנסיה בהליך הראשון".
לאור כל האמור, אין מנוס מדחיית הבקשה לפיצול סעדים.
סיכום
סיכומם של דברים, מאחר שמדובר בשתי תביעות שעילתן אחת, ומאחר שהעילה כבר הוכרעה בפסק דין בהליך קודם, נדחית התביעה בשל השתק.