מדובר בתביעה לפירוק שתוף בנכס מקרקעין אותו ירשו הצדדים במשותף (להלן: הבית).
בפתח הדברים יצויין, כי הנתבע הלין על כך, שבית המשפט מקדם את הליכי פירוק השתוף באופן שמונע ממנו להשיג על האופן בו הם מתנהלים, בכך שבית המשפט נימנע ממתן פסק דין בתיק, ונותן החלטות, אשר האפשרות להשיג עליהן מוגבלת.
אולם מעבר לכך, כעולה מן ההיתדיינות העניפה שהתקיימה בתיק זה ומבקשות קודמות שהגיש הנתבע, על צרופותיהן - המחלוקת בין הצדדים המתבררת בבית המשפט לעינייני מישפחה עניינה מה חלקו של כל אחד מן הצדדים בירושת ההורים המנוחים, כפועל יוצא של השאלה איזו מבין הצוואות יש להעדיף.
לשון אחר, וכפי שכבר הטעמתי בהחלטות קודמות שניתנו בתיק זה, גם אם תתקבלנה כל טענות הנתבע במסגרת ההליך בבית המשפט לעינייני מישפחה, אין הדבר אמור להשפיע על השאלה אם יש לפרק את השתוף בין הצדדים במקרקעין ובאיזה אופן יש לעשות זאת (שתי שאלות בהן הכרעתי באופן ברור ומפורט בהחלטות קודמות), אלא בדבר האופן שבו יש לחלק בין הצדדים את התמורה שתתקבל ממכירת הבית.
כך או כך, במצב הדברים הנוכחי, אף כי ההצעה העומדת על הפרק נותרה כהצעה יחידה, בהיתחשב במכלול הנסיבות שפורטו לעיל, ובעיקר נוכח הפער הזעום בינה לבין הערכת השמאי, אני סבורה כי אישור הסכם המכר כמבוקש ע"י כונס הנכסים, וכמוסכם על שני בעלי הזכויות האחרים בבית (התובעת והנתבעת 2) הוא הדרך היעילה וההוגנת לפירוק השתוף במקרקעין ולפיכך מצאתי להעתר לבקשה.
...
אף לגופו של עניין, מצאתי כי דין טענות הנתבע להידחות ואין בהן כדי להצדיק את אי אישור הסכם המכר, אשר מקובלת עליי עמדת כונס הנכסים כי הוא הדרך היעילה וההוגנת לפרק את השיתוף במקרקעין.
אלא, שבהינתן העובדה שבעקבות פרסומים לא מעטים שעשה כונס הנכסים הוגשו רק שתי הצעות והמציע השני חזר בו, ובהתחשב בפער בין ההצעה שעל הפרק להערכת השמאי, מקובלת עליי הערכת כונס הנכסים, כי אין תוחלת בקיום סבב פרסומים נוסף בניסיון לקבל הצעות נוספות, ומהלך כזה עלול לגרום לצדדים יותר נזק מתועלת, שכן יהיה כרוך בעלויות נוספות והסיכוי שיניב הצעות נוספות, גבוהות יותר, אינם נראים מבטיחים.
כך או כך, במצב הדברים הנוכחי, אף כי ההצעה העומדת על הפרק נותרה כהצעה יחידה, בהתחשב במכלול הנסיבות שפורטו לעיל, ובעיקר נוכח הפער הזעום בינה לבין הערכת השמאי, אני סבורה כי אישור הסכם המכר כמבוקש ע"י כונס הנכסים, וכמוסכם על שני בעלי הזכויות האחרים בבית (התובעת והנתבעת 2) הוא הדרך היעילה וההוגנת לפירוק השיתוף במקרקעין ולפיכך מצאתי להיעתר לבקשה.
סוף דבר, אני נעתרת לבקשה לאישור הסכם המכר כמבוקש ע"י כונס הנכסים.