טעם נוסף בגינו טוען נתבע 1 , כי אין לקבל התביעה, הנו כי התובעים מתנהלים לשיטתו בחוסר תום לב, עת מסתירים מבית המשפט את "תכניותיהם ביחס למקרקעין" – קרי, את העובדה שבמקביל להגשת התביעה דנן, מנסים הם, באמצעות באי כוחם, לקדם הסכם שתוף שמציע חלופות כדוגמת "בנייה במקרקעין בדרך של עסקת קומבינאציה, בניה עצמית או מכירת זכויות", כאשר במסגרת הסכם שכזה מחויבים בעלי הזכויות לשלם לבאי כוחם של התובעים שכר טירחה "שמן" (סעיף 22 לכתב ההגנה).
כל עוד הדרישה לפירוק שתוף אינה נגועה בחוסר תם לב ממשי, לא ניתן למנוע את פירוק השתוף, אך בשל העובדה שלשותף ייגרם נזק כספי עקב כך, בין אם עקב עלויות מסוי ובן אם מסיבה אחרת.
...
הכרעה
לאחר עיון בטענות התובעים ונתבע 1, שנטענו במסגרת כתבי הטענות מטעמם, ולאחר ששמעתי את באי כוח הצדדים בדיון שהתקיים לפני ביום 28.12.23, ראיתי ליתן פסק דין המורה על פירוק השיתוף במגרש באמצעות מינוי כונס נכסים למכירת המגרש לכל המרבה במחיר וחלוקת התמורה בהתאם לחלק היחסי של בעלי הזכויות במגרש, וזאת לאחר שלא מצאתי כי כתב ההגנה מטעם נתבע 1 מגלה הגנה.
נוכח האמור, לא שוכנעתי כי יש באמור בחוות דעת המומחית משום טעם "יעיל וצודק יותר" לפרק השיתוף שלא בדרך של מכירת המגרש.
"
למען הסדר הטוב, אני רואה להבהיר, כי פסקי הדין אליהם הפנה נתבע 1 במעמד הדיון שהתקיים לפני אינם רלבנטיים לענייננו, עת הנסיבות שם היו שונות, וכי ממילא אין בהם כדי לשנות המסקנה שהובאה מעלה.
בהינתן מכלול האמור, ומששוכנעתי כי כתב ההגנה מטעם נתבע 1 אינו מגלה הגנה, ראיתי לעשות שימוש בסמכות הקבועה בתקנה 63(ב)(16) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, הקובעת כי בישיבת קדם משפט רשאי בית המשפט לבקשת בעל דין או מיוזמתו:
"למחוק את כתב התביעה או לדחות את התובענה או לתת פסק דין אם מצא שכתב ההגנה אינו מגלה הגנה כלל;".
בהקשר זה אפנה לע"מ 7367/22 פלונית נ' פלונית (ניתן ביום 26.01.2023) בקשר לתקנה 63(ב)(16): "יש מקום לטעמי, לאמץ מבחן שיהווה מעין 'תמונת תשליל' למבחן 'סיכויי התביעה': מבחן סיכויי ההגנה. בהתאם למבחן זה, ניתן להכריע בשאלה אם יש מקום ליתן פסק דין, כבר בשלב קדם המשפט. השאלה שעלינו לבחון אפוא, היא זו: מהם סיכויי ההגנה, נוכח טענותיה המשפטיות, בהינתן התשתית העובדתית שניתן לגבש לגביהן? ככל שימצֵא כי מדובר בסיכויים אפסיים ממש, הרי שמדובר ב"כתב הגנה שאינו מגלה הגנה כלל", וניתן יהיה לסיים את ההליך לאלתר, בדרך של מתן פסק דין………סיכום ביניים: סבורני כי לצורך עשיית שימוש בתקנה 63(ב)(16) לתקנות החדשות, יש לעבור דרך מבחן סיכויי ההגנה, הדומה לגישה שננקטה ביחס לסמכות זו, כפי שנקבעה בתקנות הקודמות, ובדומה לאופן שבו מופעלת סמכותו של בית המשפט, למחוק כתב תביעה שאינו מגלה עילה.