מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצויים ללא הוכחת נזק לפי חוק הגנת הצרכן

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

כן, נטען כי היתנהגות הנתבעים כלפיהם עולה כדי הטעייה צרכנית שיש בה לבסס זכאות לפצוי ללא הוכחת נזק לפי סעיף 31(א)(א) לחוק הגנת הצרכן.
דיון והכרעה: הינה כי כן, ההכרעה הצריכה בעניינינו הנה בשאלת זכאות התובעים לשני הסעדים הכספיים להם עתרו במסגרת כתב תביעתם: (1) פיצוי כולל בסך 92,250 ₪ שמקורו בעלות ביצוע עבודות פירוק, ייצור/אספקה מחדש ותיקון ליקויים - הכל על-פי המפורט בחוות הדעת שצורפה; (2) פיצוי לא ממוני שהועמד על סך 31,315 ₪.
...
לטענת התובעים, בהתאם לסיכום הם שילמו לנתבעים מקדמה בסך 40,000 ₪, כשעד קרוב למחצית חודש 2/2021 לא עמדו הנתבעים בהתחייבויותיהם; לא סיפקו את החומרים המיועדים לחיפויי הקירות, למעקות וחלק מהפרגולות, לרבות חיפוי פוליגל וכן ניכר ששער הכניסה אותו בנו הנתבעים היה באיכות רעה ולא בהתאם למה שהתבקש.
הנה כי כן, המסקנה הצריכה היא כי התובעים זכאים לפיצוי בגין הליקויים שנתגלו בעבודות ובכלל זה העלות הכספית שהוערכה ביחס לרכיב הפרגולות (שהיווה את החלק הארי בהתקשרות העסקית ושמרבית הליקויים התייחסו אליו).
סוף-דבר: לאור כל האמור, התוצאה הינה שהתביעה כנגד הנתבעים, מתקבלת חלקית.
הנני מורה לנתבעים לשלם לידי התובעים סך של 80,028 ₪.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המשיב עתר לחייב את המבקשת בתשלום כספי בסך של 34,500 ₪ בגין פיצוי ללא הוכחת נזק לפי סעיף 31א(א)(8) לחוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981 (להלן: "חוק הגנת הצרכן") וזאת לצד סעדים נוספים.
המשיב סבר כי קמה לו עילת תביעה מכוח סעיף 31א(א)(8) לחוק הגנת הצרכן וכן עתר לפסיקת פיצויים בשל אי ביצוע תיקון למוצר, עוגמת נפש והפסד כלכלי שניגרם לו. המבקשת, בתגובה, טענה שחוק הגנת הצרכן לא חל בעיניינו של המשיב שכן הוא אינו "צרכן" כהגדרתו בחוק.
...
בהינתן קביעות בית המשפט אודות הכשלים בהתנהלותה, והמסקנה המסתברת בדבר פגיעתם בעבודתה של מסעדת המשיב, ובהינתן ההיקף הכספי של ההסכם שבין הצדדים, איני סבור כי פסיקת פיצוי בגין נזק בדרך של אמדן, בסכום המדוד שנפסק, פגעה במבקשת.
לכן, הבקשה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התביעה הוגשה בהתאם לסעיף 31א לחוק הגנת הצרכן המאפשר לצרכן לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק עד לסך של 10,000 ₪, וככל שמדובר בהפרה חריגה (חוזרת, נמשכת או בנסיבות חריגות) אף עד לסך של 50,000 ₪.
לטענת התובע השיבה הנתבעת לפנייתו זו רק משום שביום 5.2.23 הוגשה התביעה דנן (עמ' 3-4 לפרוטוקול הדיון): "... הם בדקו שאני הגשתי את התביעה כי אני סימנתי בה שעל פי חוק צריך לתת זכוי של 16 ₪ אבל גם פה חב' הוט היתה חייבת להיתחכם כי 16 ₪ זה קנס, החוב שהיה זה 24 ₪, הירידה לכיס של האזרח הקטן פשוט מדהימה.
...
בהקשר זה אוסיף כי אין כל ממש בטענות הנתבעת לתביעה מופרזת במשמעות הפסיקה (ראו למשל ת"א 175482-09 הבה אלבז נ' יחיעם בן יהודה (30.10.2011) [פורסם במאגרים משפטיים]), וטענות הנתבעת בעניין זה נדחות מכל הטעמים שלעיל.
סוף דבר בנסיבות המפורטות אני מוצאת כי דין התביעה להתקבל במלואה.
אני קובעת כי פיצוי זה כולל גם את ההוצאות שנגרמו לתובע בקשר עם ניהולה של התביעה, לרבות תשלום אגרה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים, הנתבע ביצע כלפיהם עוולות לפי חוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981.
זאת ועוד, משהפר הנתבע את חובתו לאשר לתובע לבטל את העסקה להחזיר לו את כספו, אכן מצאתי שיש מקום לפסוק לו פיצויים ללא הוכחת נזק, בגין הסרוב לבטל את העסקה, בהתאם לסעיף 31א לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981.
התובע עתר כאמור בתביעתו להשבת הסכום ששילם (סעד לו הוא נמצא זכאי כאמור), לפצוי ללא הוכחת נזק בגין סרוב הנתבע לביטול העסקה (סעד שהוא נמצא זכאי גם לו) ולפצוי בגין עוגמת נפש ופגיעה באוטונומיה.
...
מנגד, לא מצאתי להיעתר גם לתביעה שכנגד שהגיש הנתבע נגד התובעים בגין הפוסט שפורסם על ידי בנם של התובעים אברהם רון (הנתבע שכנגד 4).
אלא שבענייננו נטען על ידי ב"כ הנתבעים שכנגד 1-3 כי אברהם רון מתגורר בחו"ל. הנתבע לא ביקש לחלוק על כך. בנסיבות אלה, אין בידי לקבוע כי אברהם רון הנתבע שכנגד 4 קיבל לידו את כתב התביעה שכנגד באופן המהווה המצאה כדין וממילא אין מקום ליתן נגדו פסק דין בהעדר הגנה.
לסיום, לאחר שעיינתי שוב בכל ההליכים שהתקיימו בתיק זה, הגעתי למסקנה כי אין מקום לפסוק הוצאות למי מהצדדים בהליך זה וכי יש לקבוע כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ההליך העילות - העילות שנטענו בבקשת האישור הן הפרת חובה חקוקה (חוק שירותי תעופה והרגולציה האירופאית) - הפרת חובת מתן השירותים והפרת חובת הידוע, הפרת ההסכם בין המשיבה לנוסעיה, עשיית עושר ולא במשפט והטעיה לפי סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן התשמ"א 1981.
אשר לתביעת סנדלמן, נקבע בהחלטה כאמור כי מכוח עקרון ייחוד העילה ימחקו עילות התביעה שאינן לפי חוק שירותי תעופה; כי הסעד שנתבקש עבור עילת התביעה הנותרת מכוח חוק שירותי תעופה נוגע לסעד הצהרתי ופיצויים ללא הוכחת נזק ועל כן לא ניתן לתבוע אותו בתובענה ייצוגית, כך שבקשת האישור כולה נדחתה (סעיף 23 עמ' 14 להחלטה).
...
סומך עותר לחייב את המשיבה להתאים את אתר האינטרנט שלה כך שניתן יהיה לקבל את הפיצוי הסטטוטורי באמצעות השימוש בו. סומך לא הצביע על המקור החוקי בחוק שירותי תעופה המחייב את המשיבה לעשות כן. סומך גם קיבל את הפיצוי כאשר פנה לשירות הלקוחות של המשיבה בנסיבות אלו הוא לא הראה עילת תביעה נגד המשיבה וטענתו זו נדחית.
ייצוג חברי הקבוצה בדרך הולמת ובתום לב - אני דוחה את טענת המשיבה שהמבקשים אינם מייצגים את הקבוצה בתום לב; העובדה שסומך הגיש מספר תובענות ייצוגיות אינה שוללת את תום ליבו כך גם טענת המשיבה שהוא יזם ועודד את הגשת התביעה.
לפיכך אני מאשרת את הבקשה בהתאם למפורט להלן: הקבוצה בשמה תנוהל התובענה כייצוגית: כל הנוסעים אשר רכשו כרטיסים לטיסה המופעלת על ידי המשיבה, והממריאה מתחומי מדינת ישראל או אליה, לרבות טיסה הכוללת חנית ביניים, החל מיום 5.11.2015 ועד מועד מתן פסק דין בתביעה זו, אשר מתקיימת לגביהם "עילה מזכה" כהגדרתה בסעיף 1 בחוק שירותי תעופה ושהמשיבה לא סיפקה להם שירותי סיוע בלא תשלום ו/או סירבה לפצותם בגין הוצאות שהוציאו לצורך רכישת מזון ומשקאות, אירוח בבית מלון, הסעות ושירותי תקשורת".
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו