תביעה לפיצויים והחזר הוצאות שנגרמו לתובעים עקב סרובה של הנתבעת להעלות אותם לטיסה בקוו ליסבון – תל אביב ביום14.11.19 שזמן המראתה 14.20.
חוק שירותי תעופה אינו חל במקרה זה כי אם ההוראות הקבועות באמנת מונטראול, המוחלות בהתאם לחוק התובלה האווירית, תש"ם – 1980, השוללות בנסיבות המקרה את הזכות לפצוי שכן, אמנת מונטראול מקנה פיצוי לנוסע אך ורק במקרים שנתקיים בהם ארוע תאונתי.
לשון הפירסום באתר בתירגום לעברית (ההדגשה בקוו שלי – צ.א.):
העליה למטוס מתחילה (Boarding starts):
45 דקות לפני ההמראה בטיסות בין יבשתיות (Intercontinental) ;
30 דקות לפני ההמראה בטיסות אירופאיות (European).
כפי שעולה בבירור מדברי ההסבר להצעת חוק שירותי תעופה (הצעות חוק הכנסת 413, ג' בחשוון התשע"ב, 31.10.2011, עמוד 6), המחוקק הישראלי סבר כי הוראותיה של אמנת מונטראול לעניין העומד על הפרק אינן מספקות, ומשכך חוקק חוק שירותי תעופה:
נוסעים שרכשו כרטיס טיסה ולא טסו בטיסה במועד הנקוב בכרטיס בשל ביטולה, שינוי במועדה או מסיבה אחרת, נאלצים לא אחת לשאת עקב כך בהוצאות כספיות, נוסף על נזקים שאינם ממוניים הנגרמים להם משיבוש תכניותיהם; לכך מתלווה לעתים המתנה ממושכת בשדה התעופה.
הדין הקיים אינו נותן מענה רצוי למצב זה: כך, לפי חוק התובלה האוירית, התש"ם-1980, שהחיל את האמנות לאיחוד כללים מסוימים בדבר תובלה אוירית בין לאומית באויר שנחתמו בוורשה ובמונטריאול, אחריותו של מוביל אוירי לנזק שניגרם לנוסע מוגבלת למצב של איחור בטיסה, בתנאים כמפורט באותן אמנות, ולפצוי כספי בסכומים קבועים שאינם משקפים בהכרח את מידת הנזק שניגרם לנוסע.
לאור הדברים הנ"ל, ובהיותו של חוק שירותי תעופה חוק ספציפי ומאוחר לחוק התובלה האוירית – ברור כי אין באפשרותה של אמנת מונטראול לגרוע מהזכות לקבלת שירותי סיוע, שהוקנתה בחוק שירותי תעופה.
...
לפיכך, איני מקבל את הפלט שצירפה הנתבעת כראיה לאמיתות שעת ההתייצבות ואני מעדיף את גרסת התובעים אשר מצאתי אותה אמינה ומהימנה.
משלא עשתה כן, דין התביעה להתקבל.
לאור מכלול האמור, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים בתוך 30 יום סך 3266 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל ובתוספת אגרת המשפט בסך 50 ₪ והוצאות משפט בסך 600 ₪.