מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצויים בגין תאונת עבודה שגרמה לפיברומיאלגיה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

התאונה השנייה הוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי (להלן: "המל"ל") כתאונת עבודה.
לפני תביעה לפצוי בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובעת, לטענתה, בגין התאונות.
אולם, הובהר כי התובעת אינה מטופלת בקנביס רפואי, והמומחה ציין שתסמונת הפיברומיאלגיה אינה התוויה לטפול באמצעותו.
אשר לתאונה השנייה, בהיתחשב בתקופת אי הכושר הזמני שקבע המומחה, ובעובדה שהתובעת חזרה לעבודה בחלוף 2 ימי מחלה שניתנו לה, ראיתי להעמיד את הפצוי בראש נזק זה, בגין התאונה השנייה בסכום כולל של 1,000 ₪.
...
לאחר שבחנתי את טענות ב"כ הצדדים בסיכומיהם, בראי כלל הראיות והעדויות – אני פוסקת לתובעת סך כולל של 28,000 ₪ בגין הוצאות רפואיות בעבר ולעתיד.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעת 1 לשלם לתובעת, בגין התאונה הראשונה, מיום 22/1/09 – פיצוי בסך של 136,539 ₪.
לסכום זה יתווספו השתתפות בשכ"ט עו"ד של התובעת בשיעור של 13% בתוספת מע"מ כחוק, וכן החזר בגין הוצאות משפט, הכוללות מחצית מאגרת פתיחת ההליך, וכן – מחצית מעלות חקירות המומחים, לאחר ששוכנעתי כי היה בחלק מהן צורך לשם הערכת הפיצוי המגיע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפלת"ד").
התאונה גרמה להתפתחות פיברומיאלגיה בחומרה של 20%.
לאחר התאונה ובעקבותיה, התובע לא עבד עד חודש ספטמבר 2012; אז הוא התחיל לעבוד כשכיר בחברת אביסרור, עד חודש דצמבר 2012 והשתכר כ- 3,100 ₪ לחודש; בשנת 2013 עבד התובע בסוכנות היהודית והשתכר כ- 6,600 ₪ לחודש בממוצע; בשנת 2014 המשיך התובע לעבוד בסוכנות היהודית והשתכר כ- 9,700 ₪ בחודש; לאחר מכן, התובע המשיך באותה עבודה אך במסגרת אחרת, פרטית.
...
בנסיבות אלה, בשים לב לאופי הנכות, סבורני כי הנכות האורתופדית בגין הגבלה בתפקוד המפרק בשיעור 20%, היא בעלת השפעה תפקודית מלאה.
יוצא, אפוא, כי התובע זכאי לפיצוי בגין הפסד הפרשות סוציאליות בסך 67,200 ₪ במעוגל.
בנסיבות העניין, סבורני כי בשים לב לאופי פגיעתו של התובע, סביר להניח כי הוא נזקק בעבר לעזרה מוגברת לא-מבוטלת מבני משפחתו, וכי הוא עלול להיזקק אף בעתיד לעזרה ולהוצאות חריגות; סביר לפסוק לו פיצוי גלובלי בגין הוצאות ועזרת הזולת בסך 50,000 ₪.
סוף דבר לנוכח כל האמור, הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים כדלקמן: הפסדי שכר לעבר 77,600 ₪ גריעה מכושר השתכרות 482,200 ₪ הפסדי פנסיה 67,200 ₪ נזק לא ממוני 78,000 ₪ הוצאות ועזרת הזולת 50,000 ₪ 755,000 ₪ - ניכויים (89,700) ₪ 665,300 ₪ לסכום זה יצורף שכר טרחת עו"ד בשיעור 13% ומע"מ וכן החזר אגרה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי קיבל את בקשת המשיבה (הנתבעת) ופסל חוות דעת שהוגשה על ידי מומחה מטעמו, מומחה אשר מונה במסגרת היתר שניתן למבקשת להביא ראיות לסתור קביעת נכות על-פי דין; כל זאת במסגרת תובענה לפיצויים שהגישה המבקשת על יסוד הוראות חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן: החוק).
נוכח הוראת תקנה 30 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז-1956, רשאית ועדה לערעורים לשנות את החלטת הועדה מהדרג הראשון "בין שנתבקשה לעשות זאת ובין שלא נתבקשה, בין שהמערער הוא הנפגע ובין שהוא המוסד". נוכח סמכות רחבה זו, שהאפשרות להפעילה אושרה בפסק הדין בבג"ץ 1082/02 המוסד לביטוח לאומי נ' בית הדין הארצי לעבודה פ"ד נז(4) 443 (2003), משהוועדה התכוונה לקבוע כי לא נותרה למבקשת כל נכות כתוצאה מהתאונה, על-אף שהערעור הוגש על-ידי המערערת ולא על-ידי המל"ל, אפשרה הועדה לערעורים למבקשת למשוך את העירעור שהוגש על ידה.
גם המשיבה מסכימה כי בנוגע לנכות האורתופדית הנכות הקובעת היא זו שנקבעה בועדה הרפואית מהדרג הראשון, על-אף שהועדה לערעורים מצאה כי לא נותרה נכות בתחום זה. מדוע להתייחס באופן שונה לעמדת הועדה לערעורים בנושא הפיברומיאלגיה רק משום שנושא זה כלל לא נדון בדרג הראשון? על מנת שיהא מדובר בדרגת נכות שנקבעה על-פי דין, תנאי הוא שעסקינן אכן בדרגת נכות שהדין האחר קבע לנפגע (ראו: ג'מיל נאסר "נכותו של סעיף 6ב לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים" עלי משפט ה תשס"ו 143, 156).
אכן, נוכח ההליך שהתנהל בפני הועדה לערעורים, גם סביר לקבוע כי הנכות האורתופדית מבטאת את כלל הנכויות שנגרמו למבקשת עקב התאונה, ועל כן האפשרות להוכיח בבית המשפט קיומה של נכות בתחום נוסף, צריכה להעשות במסגרת הבאת ראיות לסתור (כפי שאכן נעשה).
...
התוצאה היא, שהעמדה שהביעה הוועדה לערעורים בטרם נמשך הערעור אינה בגדר קביעה על-פי דין ואין היא מחייבת במסגרת התובענה שהגישה המבקשת לבית המשפט (כפי שהראתה המבקשת, למסקנה זו הגיעו גם בתי משפט שלום במקרים בהם הועלתה לפניהם השאלה בדבר נפקות חזרתו של נפגע מערעור לוועדת הערעורים במל"ל: ת"א (שלום-ת"א) 39985/06 דסה נ' שירן (30.6.2008); ת"א (שלום-עפ') 7744-02-08 אוחנה נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (18.12.2011)).
במקרה דנא, כאשר בסופו של דבר התקבלה עמדת המבקשת בנושא המשמעות שיש לייחס להליך בוועדת הערעורים בכל הנוגע לקיומה או העדרה של קביעת דרגת נכות על-פי דין, ונוכח השיקולים המפורטים לעיל, מצאתי לנכון למתן את התגובה להתנהלותה הלא ראויה של המבקשת, ולבטא את מורת רוחו של בית המשפט בפסיקת הוצאות.
לסיכום: הערעור מתקבל, החלטת בית המשפט המחוזי מבוטלת, למעט חיוב המבקשת בהוצאות הכלול בהחלטה האמורה, אשר יתייחס להליכים בשתי הערכאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לפיצויים בגין תאונת דרכים.
המומחה ציין ובצדק שאין לו סרגל לפיו הוא יכול לקבוע מה הנכות שנגרמה בגין התאונה, יחד עם זאת ציין מחד כי רוב התסמינים של הפיברו אשר תורמים תרומה משמעותית לנכותה, היו גם לפני, על אף שהתובעת לא אובחנה טרם התאונה כסובלת מפיברו (ראה פרו' עמ' 8 שורות 25 – 26), ומאידך כי התאונה נשוא התביעה, שהייתה טראומטית עבור התובעת, החמירה את מחלת הפיברו.
· אסטמה, בגין תאונת עבודה (ראו תשובה 16 לתצהיר תשובות לשאלון), מיום 09.09.16 במהלכה נחשפה התובעת לחומר כימי בעבודתה, בגינה נקבעה לה במל"ל נכות בגין אסטמה בשיעור של 10% (ראו פרוטוקול ועדה רפואית, מסמכים 45 – 46 לסיכומי הנתבעת).
...
הנתבעת מתנגדת לפסיקת פיצוי בגין ראש נזק זה. דיון והכרעה - אני סבורה אכן שנכותה הנמוכה, שמהווה אחוז קטן מסך הנכויות מהן היא סובלת, מזכה אותה בסך שאינו גבוה בגין נסיעות לטיפולים רפואיים, בסך של 1,500 ש"ח. הוצאות בגין טיפולים רפואיים התובעת דורשת סך 145,858 ₪, לפי סך של 5,834 ₪ לשנה (בהתאם לקבלות שהציגה באשר להוצאות שהוציאה בין השנים 2018 – 2015), בהיוון ל - 22 שנה (עד לגיל היציאה לפנסיה, גיל 64).
לסיכום הנתבעת תשלם לתובעת סך של 50,000 + 6,250 + 15,000 + 4,000 + 1,500 + 17,000 מסכום זה יש לנכות סך של 20,000 ₪ וכן סך של 11,700 ₪.
הנתבעת תשלם לתובעת שכ"ט עו"ד כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התשתית העובדתית שאינה שנויה במחלוקת: עסקינן בתביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף, שעל פי הנטען נגרמו לתובעת, ילידת 1976, בגין פגיעתה בתאונת דרכים, במהלך יום עבודה שארעה ביום 19/05/09 לאחר שרכב פגע ברכבה בזמן שחצתה צומת.
לשם השלמת התמונה יצוין כי במסגרת הליך שניהלה התובעת בבית הדין האזורי לעבודה הודיע המוסד לביטוח לאומי כי החליט לאשר את האבחנה של פיברומיאלגיה כפגיעה הקשורה לתאונת הדרכים מיום 19/05/09, שהוכרה כתאונת עבודה וזאת בהתאם לחוות הדעת של ד"ר סוהיל עאמר מטעם בית הדין.
הבקשה לניהול התביעה לפי סעיף 6ב לחוק הפלת"ד: במסגרת הבקשה עתרה התובעת להורות כי ההליך דנן יתנהל לפי קביעת בית הדין לעבודה, שאומצה על ידי המוסד לביטוח לאומי, שהכיר בהקשר הסיבתי בין תאונת הדרכים נשוא התביעה לבין מחלת הפיברומיאלגיה וסיבוכיה מהם סובלת התובעת, והן לעניין שיעור הנכות שייקבע על ידי המוסד לביטוח לאומי באופן סופי.
...
כבר נקבע בהלכה הפסוקה כי במקרים בהם נבצר מבית המשפט להגיע לחקר האמת בהסתמך על חוות דעתו של המומחה שמונה, או במקרים בהם בית המשפט נתקל בקושי מקצועי בחוות הדעת או במומחה, המותיר ספק בלב בית המשפט ביחס ליכולתו להכריע על סמך חוות דעתו של המומחה שמונה, רשאי הוא להורות על מינוי מומחה נוסף (רע"א 337/02 מזרחי נ' כלל חברה לביטוח בע"מ, פ"ד נו(4) 673, 676 (2002); רע"א 3639/22 פלוני נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ (01/08/22); רע"א 1224/22 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' פלוני, פסקה 14 (08/03/22), ובלשונו של בית המשפט העליון בע"א 1534/12 זידאן נ' הראל חברה לבטוח בע"מ, פסקה 6 (14/02/13): "במהלך השנים, ומכוח הסמכות הטבועה, התפתחה פרקטיקה של מינוי מומחה בנוסף למומחה שהתמנה על ידי בית המשפט. מקום בו נתברר לבית המשפט כי אין בחוות דעתו של המומחה הראשון בסיס ראוי להערכת המצב הרפואי של הנפגע (...). מינוי המומחה הנוסף לא ייעשה כדבר שבשגרה, אלא מקום בו בית המשפט חש כי נבצר ממנו להגיע לחקר האמת לגבי מצבו של הנפגע, בהסתמך אך ורק על סמך חוות דעתו של המומחה הראשון... מינוי מומחה נוסף יכול וייעשה בכל שלב, אף בשלב הסיכומים, וכשלעצמי, איני רואה מניעה כי ייעשה אף בשלב הערעור, אך ברי כי כך ייעשה רק במקרים חריגים במיוחד". בנסיבות העניין, מאחר כמפורט לעיל קיים קושי להכריע במחלוקת שבין הצדדים, בהסתמך אך ורק על חוות דעתה של המומחית, כאשר התעוררו קשיים ממקרא פרוטוקול חקירתה של המומחית וכאשר חקירת המומחית הושלמה בפני מותב אחר, מבלי שהיה בידי להתרשם מעדותה של המומחית, והבקשה לפסילת חוות דעתה של המומחית הגם שהוגשה עוד ביום 03/10/18 לא נדונה ולא הוכרעה על ידי המותב הקודם טרם מחק את תביעתה של התובעת ביום 19/10/20, סבורני כי אין מנוס מלהורות על מינוי מומחה נוסף בתחום הראומטולוגיה.
בנסיבות אלה, לאור פרק הזמן המשמעותי שחלף מאז שנערכה בדיקת התובעת והושלמה חקירת המומחית, ולאור הקשיים שעלו בחוות הדעת, מבלי להטיל דופי במקצועיות המומחית, נראה כי נסיבות אלה מותירות ספק באשר ליכולתי להכריע אך ורק על סמך חוות הדעת של המומחית בשאלות שבמחלוקת, ולטעמי קיימת לאור כל האמור לעיל הצדקה למנוי מומחה נוסף.
סוף דבר: הבקשה לניהול התביעה לפי סעיף 6ב לחוק הפלת"ד נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו