מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצויים בגין פגיעה בפרטיות בהצגת ראיה בבית משפט

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

התובעת לא הציגה כל ראיה לנזק כלשהוא שניגרם לה. הכרמל טוענת כי התביעה נמחקה עקב "סולחה" ועל כן אין מקום להגשתה פעם נוספת.
התובעת בתשובה טענה כי מדובר בתביעה לפצוי בגין פגיעה בפרטיות ועילות אחרות של לשון הרע "ועוד עילות אחרות שהתובעת אינה חייבת לפרט אותן בכתב תביעתה" וכן טענה כי פירטה עובדות המקימות עילות תביעה כנגד כל אחד מהנתבעים ובגינן מגיע לה פיצוי ללא הוכחת נזק.
עילת התביעה בגין פגיעה בפרטיות כפי שקבעתי לעיל היתיישנה, על כן לכל היותר תוכל התובעת אם תוכיח עילת תביעה של לשון הרע, לטעון גם לעוגמת נפש בעיניין זה. בכל הנוגע לעילות אחרות שלא פורטו בכתב התביעה, הטענה לא מובנת לבית המשפט.
בכל הנוגע לצר צחור והכרמל, אינני מסלקת את התביעה על הסף למעט לעניין הפגיעה בפרטיות, אולם כאמור לעיל, בית המשפט יציע לתובעת לשקול אם יש מקום לברר את העילה של לשון הרע.
...
למרות האמור אני סבורה כי בכל הנוגע למשרד החינוך יש ממש בטענתו כי התביעה נעדרת עילה.
סוף דבר העולה מן המקובץ הוא כי חלק מן התביעה כנגד משרד החינוך התיישן ולגבי החלק הנותר אין עילת תביעה כנגד משרד החינוך ועל כן יינתן פסק דין בעניין משרד החינוך.
משאני מקבלת את הבקשה בחלקה בכל הנוגע למר צחור ולכרמל, אינני עושה צו להוצאות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ההליכים התובעת, גב' איילת נסים (להלן: "גב' נסים"), הגישה את התביעה בהליך זה לבית משפט השלום בירושלים, בה עתרה התובעת לפצוי ללא הוכחת נזק בסך 50,000 ₪, בהתאם לסעיף 7א לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 (להלן: "החוק"), בגין שלושה פירסומי לשון הרע שביצע, לטענתה, הנתבע, מר ג'וני בק (להלן: "מר בק").
לא ברור מגירסתו בתצהירו באיזה חודש היה מדובר, ולא הוצגו רשומי שעות ותלוש שכר שבו "חסרות" אותן שעות.
התביעה לפצוי בשל אי מסירת הודעה בכתב על תנאי עבודה מן הראיות עולה אין חולק על כך שמר בק חתם על הודעה בכתב על תנאי עבודה ביום 27.2.19, שצורף לכתב התשובה לתביעה שכנגד.
התביעה לפצוי בשל פגיעה בפרטיות ובשם טוב תביעת התובע לפיצויים בסך 40,000 ₪ בשל פגיעה בפרטיותו ובסך 70,000 ₪ בגין פירסום לשון הרע, מבוססת על הטענה שגב' ניסים פירסמה את הודעת הנאצה שצורפו לכתב התביעה שכנגד, בקבוצת הוצאפ של העובדים.
...
אשר על כן נדחות תביעות מר בק לפיצוי בשל פגיעה בפרטיות ובשל פרסום לשון הרע.
התוצאות התביעה מתקבלת.
התביעה שכנגד נדחית ברובה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה כלל התובע גם פיצויים לפי חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א – 1981, וטען כי בפירסום תמונתו היה כדי לפגוע בפרטיות שלו, אולם בסיכומים מטעמו נזנחה טענה זו. בכתב התביעה ביקש התובע פיצוי של 200,000 ₪ אשר כלל פיצוי בגין 75,000 ₪ בגין כל אחד משני הפרסומים שאותם ייחס לנתבעת (כפצוי ללא הוכחת נזק, ס' 41 לכתב התביעה) וכן פיצוי בגין הפגיעה בפרטיות ובסך הכל העמיד את תביעתו על סך של 200,000 ₪.
ביום 29.9.22 היתקיים קדם משפט מסכם, אליו התייצבה הנתבעת מבלי שהגישה תצהירים או ראיות, הנתבעת שוב מסרה גרסה עובדתית ושוב ביקשה לסיים העניין בהתנצלות, בסיום הדיון מסרה הנתבעת כי אין היא מוכנה לשלם דבר וכי בכוונתה לשכור עורך דין.
כפי שמציינת כב' השופטת יהב בבפ"מ 1426-08-18, וכפי שניתן לראות בסרטונים שהציג התובע, הנתבעת מצד אחד מכשילה את הבדיקה ומצד שני אין כל פעולה מטרידה של התובע כלפיה.
סעיף 19 לחוק אישור לשון הרע קובע מספר שיקולים שבהם יכול בית המשפט להיתחשב לצורך הפחתת הפצוי והם:- האם הנתבע הביא דברים בשם אומרם? האם הנתבע היה משוכנע באמיתות הדברים? האם הנתבע לא התכוון לפגוע? האם הנתבע היתנצל, הכחיש או תיקן את הפירסום? או האם נקט בדרכים להפקת הפירסום? לא ניתן לטעון כי הנתבעת הביאה דברים בשם אומרם.
...
לפיכך יש לקבוע כי בפרסום זה יש משום לשון הרע, כי הוא עומד בתנאי הפרסום וכי אין לנתבעת כל הגנה ועל כן דין התביעה להתקבל.
והסיף על כך כב' השופט חשין כי:- "כשהוכח שאמנם בלשון הרע עסקינן, יישא המפרסם בכל התוצאות הנובעות מהפרסום, קרי: בפיצויים בשיעור מלא על הפגיעה בפרטיותו של הנפגע, בהשפלה שסבל, בכאבו ובשמו הטוב. סבור אני כי הסטנדרטים שהיו מקובלים עד כה בישראל לשומת הפיצויים בתביעות בגין לשון הרע אינם משקפים את הדין הרצוי, וכי בכפוף לנסיבות הפרטניות של כל מקרה יש להעלות את רמת הפיצויים במידה ניכרת ביותר" (שם, עמ' 528) סקירת הפסיקה מלמדת כי אין קו אחיד, יש המחמירים יותר ויש המחמירים פחות.
לסיכום – הנני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך 25,000 ₪ בצירוף הוצאות ושכ"ט עו"ד (כולל החזר אגרה) בסך 7,500 ₪ וזאת מעבר לחיוב בו חויבה הנתבעת בגין ביטול פסק הדין.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב -יפו ת"ק 52557-03-23 טסלר ואח' נ' תינהב חברה לבניה ופיתוח (1990) בע"מ לפני כבוד השופטת שרון הינדה התובעים: 1.רון טסלר 2.טימור קמברוב הנתבעת: תינהב חברה לבניה ופיתוח (1990) בע"מ פסק דין
לפניי תביעה כספית על סך 24,600 ש"ח לפצוי התובעים בגין פגיעה בפרטיותם, היתנהלות כושלת, העמדה בסיכון, הסתרת פרטים ועגמת נפש שנגרמה להם אגב השכרת דירה מאת הנתבעת.
מעבר לטענה כי הופרה פרטיותם של התובעים בעצם הכניסה לדירתם, התובעים לא טענו ולא הציגו ראיות לכך שנעשתה איזו פעולה אחרת שהפרה את פרטיותם.
אך בהעדר ראיות להקף ההפרה, ובשים לב לעובדה שהפרת הפרטיות של התובעים נעשתה בראשית תקופת השכירות הראשונה, והם בחרו להשאר בדירה ואף להאריך את הסכם השכירו לשנה נוספת, אני סבורה כי יש לפסוק לתובעים פיצוי על הרף הנמוך.
...
לפיכך, חרף תלונותיהם הרבות לרבות בעניין הפרת הפרטיות, התנהגות התובעים מקטינה את עצמם תלונותיהם ומובילה בסופו של דבר למסקנה כי יש לפצותם בגין הפרת הפרטיות על הרף הנמוך.
סיכום: לאור כל מסקנותיי דלעיל, התביעה מתקבלת באופן חלקי.
על מנת שלא להמשיך וללבות המחלוקת בין הצדדים, אני מורה כי כל צד יישא בהוצאות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

המחלוקות המחלוקות העיקריות בתיק הן: האם קמה לתובע עילת תביעה בכלל הסעדים שנתבעו נגד כל אחד מהנתבעים ובכלל זאת האם המועצה והעמותה העסיקו את התובע במשותף? האם התובע זכאי לתוספת משמרות החל מתחילת העסקתו, בין מכוח הסכמה שהתקבלה בישיבת פברואר ובין מכוח היותו עובד מועצה והוראות התקשי"ר? האם התובע זכאי לתוספת גמישות והקפצות פתע מכוח הודעת גליה מיום 07/02/18? האם התובע זכאי התובע להפרשי שעות נוספות החל מחודש 02/2018? האם התובע זכאי להפרשי פצויי פיטורין? האם התובע זכאי לפיצויים בגין היתעמרות, פגיעה בפרטיות ופירסום לשון הרע? מטעם התובע העידו התובע ואישתו שרית וזומנו לעדות חוקר משרד החקירות יוסף אדר ויעקב ברנס – אב בית נוסף בבית הספר.
אשר לדו"ח החקירה: תמיר העיד (ס' 16 לתצהירו) שדו"ח החקירה הועבר לנוכחים בפגישת הבירור ולעורכי הדין בתיק דנן ובתביעה שהגישה ששרית לבית משפט השלום בירושלים.
על האמור נוסיף שהתובע לא הצביע על פרסומים בדו"ח שאינם אמת (בהתאם להגנת אמת האמורה בסעיף 14 לחוק איסור לשון הרע), שלא מצאנו בדו"ח טענה לבצוע עבודות "פרטיות" על ידי התובע בתקופת חופשת מחלה וממילא לא הוצגו לפנינו ראיות לתמיכה בטענת התובע שהבית בקיסריה בו ניצפה פורק סחורה הוא בית בבעלות בתו.
...
לא מצאנו בדו"ח החקירה מעקב אחר התובע בתוך ביתו.
לנוכח האמור התביעה בעילת התעמרות נדחית.
סיכום וסעדים תביעות התובע לפיצוי בגין הפרשי פיצויי פיטורין, בגין הפרת הסכמה לתשלום תוספת הקפצות פתע, בגין הפרת הסכמה לתשלום תוספת משמרות, בגין פגיעה בפרטיות, פרסום לשון הרע והתעמרות - נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו