מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצויים בגין נזקי משטרה עקב טעות בזיהוי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפצוי בגין נזקים שנגרמו לתובעת כתוצאה מתאונה שארעה ביום 25/3/18.
אם לא די בכך, משנשאלה הנהגת מדוע במקומה התייצב מטעם התבעת במישטרה אדם אחר אשר סיפק פרטים שגויים אודות ארוע התאונה, השיבה שהסיבה לכך נעוצה בטעויות אשר נפלו בידי התובע (עמ' 12 ש' 27).
אכן כתב התביעה תוקן מספר פעמים באמצעות תיקון מספר הרכב וזהות הנתבעת אך עניין זה לא יכול להוות הסבר לשאלה שנשאלה מאחר ובמועד בו נימסרה העדות במישטרה, טרם הוגשה התביעה.
...
כאמור, לאור אופי הנזקים בשני הרכבים ומאחר ומצאתי כי עדות נהגת הנתבעת לא הותירה רושם אמין כלל וכלל, אין בידי לקבל את גרסתה שלפיה הגיע לצומת במהירות 20-30 ויש לבכר את גרסת התובע כי רכב הנתבעת הגיח לצומת במהירות מופרזת שלא תאמה לתנאי הדרך.
לאור כל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי האחריות לאירוע התאונה מוטלת במלואה לפתחה של נהגת הנתבעת.
אי לכך, הנני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 19,765 ₪ בצרוף הפרשי ריבית והצמדה כחוק ממועד הגשת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

ההליך, הבקשה והרקע לה ביום 22.8.21 הגיש התובע את התביעה דנן, לפצוי בגין ניזקי גוף, מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה 1975 (להלן: "חוק הפלת"ד").
לפני בקשת התובע מיום 20.7.22 לאפשר את תיקון זהות הקטנוע המעורב בתאונה, מזה שפרטיו בכתב התביעה (מ.ר 9402130) לקטנוע אחר (שמ.ר שלו הוא 8821967).
בסיום הדיון, הודיע ב"כ התובע לפרוטוקול: "האופנוע שפרטיו באישור המישטרה ולכן גם בכתב התביעה לא יכול להיות האופנוע הנכון כיוון שהאופנוע הזה עלה על הכביש ב3/15 והתאונה הייתה 12/14. אומר ביטון שהוא מכר לאלירן את 88 ואומר אלירן שה-88 היה בחניה בזמן הרלבנטי וגם לא שלל ששילם עבורו. לכן אני אכלכל צעדיו ואגיש בקשה. יש עדות מביטוח לאומי." עיקר נימוקי המבקש כאמור לעיל, ביום 20.7.22 הגיש התובע את הבקשה דנן לתיקון כתב התביעה על דרך של החלפת הקטנוע הנקוב בסעיף 5 לכתב התביעה – 9402130, בקטנוע מספר רשוי 8821967.
ההיתנגדות מושתת על שלושה נימוקים עקריים: התובע עצמו הוא המקור לטעות והוא פעל ביודעין - לטענתם, התובע ידע שהוא נוטל פרטים של כלי אחר, שלא היה מעורב בתאונה, במטרה לבסס תביעה, בכוונת מירמה של ממש; התובע הוא אשר מסר למישטרה את מ.ר. השגוי של הקטנוע; התובע ידע שמדובר בקטנוע שלא היה מעורב בתאונה; התובע צילם לוחית רשוי של קטנוע שעמד סמוך לבית הנתבע ואת פרטיו הוא מסר למישטרה ולמל"ל. היתיישנות- התאונה ארעה ביום 17.12.14 ובקשת התיקון הוגשה רק ביום 20.7.22; מדובר בבקשה לתיקון בחלוף 8 שנים ממועד התאונה; התיקון האמור מהוה עילת תביעה חדשה, שלא בא זכרה בכתב התביעה המקורי ועל כן חל על התיקון היתיישנות.
אין בידי לקבל את טענת התובע בדבר אפשרות לפיה המישטרה "שאבה" את פרטי הכלי המעורב מדו"ח מד"א; שכן, בנגוד לטענת התובע - בדו"ח שצורף כנספח ב' לכתב התביעה, מצוין במפורש ואחרת כדלקמן: "יש לציין כי האופנוע נילקח מהמקום על ידי חבר של הפיצוי ולכן לא הספקנו לקחת את מספרו" (כך במקור, צ"ל: 'פצוע',- ר.ש).
...
סוף דבר אין חולק בדבר מעורבות של התובע בתאונת דרכים במועד הנקוב בכתב התביעה; התובע פונה מהזירה באמבולנס, ומסמכים רפואיים תומכים בכך.
למניעת סחבת ועיכובים נוספים בהליך, אני קובעת דיון תזכורת וטרום הוכחות, ליום 16.11.22 בשעה 08:30.
המזכירות תואיל לשלוח את החלטתי לב"כ הצדדים.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי תביעה כספית לפצוי התובעת בגין נזקים שנגרמו לרכבה עקב היתנגשות עם רכב הנתבעת.
בכל הנוגע לאי הוכחת מעורבות רכב הנתבעת בתאונה, אני מסכימה עם הנתבעת כי לא יכול להיות מצב שפלוני "יזרוק" מספר רשוי "ויפיל" על אלמוני או החברה המבטחת את רכבו תשלום לפצוי והנטל הוא על התובע להוכיח את תביעתו לרבות זהות הגורם שפגע בו. ואולם, בתיק זה אין כל גרסת מבוטח מטעם הנתבעת שמכחיש את הארוע ואין חולק מצדה כי בזמן הארוע נרשם מספר הרכב על ידי המישטרה מפי נהג רכב התובעת בזמן אמת, טלפונית, וההודעה במישטרה היא ההודעה הראשונה עוד קודם להודעה לחברת הביטוח.
לא מצאתי כל סיבה מדוע נהג רכב התובעת ימציא מספר כדי להפיל על הנתבעת עת בתחילה הייתה חברה אחרת (שאין חולק ביחס ליכולת ההיפרעות ממנה מקום בו היה נידרש) עקב טעות קולמוס שנפלה בהודעה לחברת הביטוח יומיים לאחר ההודעה במישטרה, וראו כי יש הבדל רק של ספרה אחת משכל יתר המספרים על פי סדרם הם זהים כאשר מדובר בסקודה שחורה: 494-20-601 מול 494-28-601 באופן הזועק לעין שמדובר בטעות קולמוס, כל שכן המספר שנימסר בהודעה הראשונה הוא הנכון ואין מדובר במספר רשוי אחר לחלוטין אלא אף אותו מיקום של ספרות (למעט החלפת הסיפרה 0 ב-8 כשאות לכך שכן מסר 0 שהוא המספר הנכון בכך שמסר זאת בהודעה הראשונה) וכי מה צריך יותר מזה עת מדובר בהקראה שנגבתה גם טלפונית בזמן אמת שהנתבעת לא חלקה על כך ולא ניסתה לעמת גרסה זו בחקירתו הנגדית של נהג התובעת אלא קיבלה זאת וכן לגירסת נהג רכב התובע הוא רק חתם על טופס ההודעה לחברת הביטוח ואחר מחברת הביטוח רשם זאת.
ואולם, באותו אופן ניתן לשאול מדוע לא צירף לכתב התביעה המקורי את ההודעה שמסר במישטרה שאי צירופה דוקא נוגד את האנטרס שלו וחרף זאת לא צירף ואין כל סתירה בין הגרסה שמסר במישטרה לבין הגרסה שמסר לחברת הביטוח למעט טעות בספרה אחת במספר הרשוי ונתבעה חברה אחרת דבר שהוביל לתיקון כתב התביעה עם ההיחשפות להודעה הראשונה במישטרה בסמוך לארוע ממש ובהתאם למספר שמסר בזמן אמת בטלפון – דבר המחזק כי הדבר לא נעשה בכוונת מכוון לא לצרף תמונה אלא משום מחדל, בשים לב לכך שלא הוא צילם בזמן הנהיגה משדיבר עם המישטרה אלא החבר.
...
בעניין זה אני מקבלת את טענת ב"כ התובעת בנוגע לכלל הקפאת הזכירה שבעבר עת עד מעלה על הכתב פרטיה של התרחשות שהוא עד לה סמוך להתרחשותה וגם במהלך התרחשותה ולאחר מכן הוא נקרא להעיד בבית המשפט בדבר אותה התרחשות, או אז רשאי ביתה משפט לקבל את הרישום שנעשה כראיה לאמיתות תוכנו ואף לתת לו משקל מועדף על פני עדותו של העד אם המסמך בכתב נערך בזמן האירוע או בסמוך אליו; עורך הרישום עצמו מעיד בבית משפט על נסיבות עריכת הרישום, כאשר בענייננו לא חלקו על כך שהרישום נעשה על ידי הקראה טלפונית למשטרה ועל פי עדותו של העד ניתן לקבוע שיש להעדיף את הרישום על פני מה שנותר חרות בזכרונו (ראו והשוו: ע"פ 869/81 שניר נ' מדינת ישראל, פ"ד לח (4) 169).
הכלל הוא שניתן לקבוע ממצא על יסוד ראיה נסיבתית רק אם המסקנה כי הנתבעת ביצעה את העוולה היא המסקנה ההגיונית היחידה בנסיבות העניין (לעניין החלת בראיה הנסיבתית בדרך להכרעה בשינויים במחויבים גם כאשר עסקינן בהליך אזרחי ראו י' קדמי על הראיות חלק שני, עמ' 794 והאסמכתאות שם).
סיכומו של דבר, באשר למבחן הראשון, נראה כי המבוטח הפר את חובת היידוע שכן עולה כי לא פנה לחברת הביטוח – לא על מנת להודיע על התאונה ולא על מנת להפעילה לצורך כיסוי הוצאותיו.
לא שוכנעתי כי הנתבעת עמדה בנטל להוכיח שעשתה כל אשר לאל ידה ככדי להגיע לבירור החבות ועל כן, מקום בו חב המבוטח, הרי שקיים כיסוי ביטוחי.
על כן , ולנוכח האמור לעיל, אני מורה כי הנתבעת תשלם לתובעת סך של 22,715 (משלא התמודדה בפועל עם גובה הנזק) וכן סך של 1450 ₪ הוצאות משפט וכן סך של 6120 ₪ שכ"ט עו"ד. המזכירות תגבה אגרה מחצית שנייה ותואיל להמציא את פסק הדין לב"כ הצדדים.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בכתב תביעתו טען בכלליות ובאופן ממצה של כל כתב התביעה "אני תובע את הנתבע עבור גניבה של חרמש גיזום+מכשיר גיזום+כבל כ 50 מטר חשמל+כבל כ 50 מטר 3 פזות" וללא פירוט עלויות למעט עתירה לחיוב הנתבע בסך של 15,000 ש"ח. בנגוד לטענת הנתבע, התובע כן פנה למישטרה והגיש תלונה אולם זו ניסגרה מחוסר ראיות עת החוקר הטיח בתובע מדוע נזכר להגיע לאחר 3 שנים כשהוא גם לא ראה אותו לוקח את הכלים אלא הסיק לפניי כי מדובר בכלים שלו שראה אצל הנתבע מבלי להציג אף סימני זהוי ייחודיים אלא רק משיב לחוקר המישטרה כי יודע שהכלים הם שלו כי הוא מכיר אותם.
עניין אשקר דן בסוגיה של פיצוי תובע בגין נזקים שנגרמו לו כתוצאה מעבודה לקויה של בעל מיקצוע.
אולם ככלל, דומה כי יש להמנע מהסתמכות מוחלטת על הצעת מחיר מכיוון שאינה מחייבת ולא ניתן להפעיל כל סנקציה כנגד עורכה אם יתברר כי טעה (ראו תק 4292-03-22 **** סניצקי נ' עובדיה הובלות ומנופים בע"מ (20.11.22)), וכן ככלל "לא זו הדרך של הוכחת נזקים, לא באמצעות הגשת הצעת מחיר ולא באמצעות תצהירו של אדם הצופה מהצד. הייתה דרושה הגשת חוות דעת כדת וכדין" ((ת"א (ירושלים) 16551-01 החברה לפיתוח מפעלים משחקי שלמה 1979 בע"מ נ' מוקד אמינות ארצי) (ראו ענין סניצקי והמבואות שם – ת"ק 1673/04 זולקובר גל נ' לב שי) אולם מקום בו מדובר במקור מוסמך יכול ויש לחרוג מהכלל של הגשת חוות דעת מוסמכת ובשים לב גם לסכום התובענה.
...
מכל מקום, ככל הוא כי המוציא מחברו עליו הראיה ועל כן, משנטל ההוכחה הוא על התובע, כי אז אין מנוס אלא לדחות את תביעתו, בהינתן שבית המשפט גם אינו פוסק על סמך אינטואיציות אלא על סמך ראיות המנוחות לפניו, וגם מקום בו כפות המאזניים מעויינות (50%-50%) כי אז עת הנטל הוא על התובע להוכיח מעבר למאזן ההסתברויות (51%), הרי שהתביעה נדחית.
נוכח זאת, אני מורה על מחיקת התביעה על מנת לאפשר לתובע להגישה מחדש לאחר שישכיל לבסס את התשתית הראייתית בנוגע לגורם הנזק ולשיעור הנזק ולא לדחותה, וזאת בשים לב להגמשת סדרי הדין כאמור בתביעות קטנות שיאפשרו לו לרכז את ראיותיו כדבעי.
בכל הנוגע לנזקים האחרים שנטענו (עת בדיון העלה הנתבע, התובע שכנגד נזקים נוספים שלא הוכללו בכתב התביעה) הרי שפתוחה לו הדרך להוכיח כדבעי גם בנוגע לגורם הנזק ולצרף את כלל הנזקים אם כי הנתבע הודה בהגינותו כי לו התובע לא היה מגיש תביעה, הוא היה מוותר על תביעתו אולם מקום בו הוא נתבע, כי אז הוא מבקש הכרה בנזקים שנגרמו לו ולכן חלף הגשת תביעה נוספת על סכום גבוה יותר מהודקת בראיות – מוטב כי בני משפחתו של התובע ישלמו לנתבע ולו עבור נזקי העץ ויניחו את הסיפור מאחוריהם כי על פניו יש לחוב את התובע מבחינת האחריות לנזק, לפחות בעניין זה. היה ויגיעו להסדר, חרף סגירת התיק יוכלו להגיש לבית המשפט למתן תוקף של פסק דין או כי הנתבע יצהיר כי שולם לו וכי מתחייב שלא לתבוע בגין הנזקים הנטענים מושא תובענה זו. בשים לב לכך שתביעתו של התובע נדחית לגופה אולם תביעתו של הנתבע כן יש בה ממש אולם עליו להדקה ולהגישה מחדש עת התובע לא נדרש היה להכין כתב הגנה משפטר עצמו בהכחשה סתמית כוללת כי מדובר בשקר וכזב לא התמודד עם הטענות - התובע ישלם לנתבע סך של 550 ₪ הוצאות משפט.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השופטת א. מור-אל לפנינו ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בבת-ים (כב' השופטת אידית קליימן-בלק) מיום 1/5/23, בגדריו התקבלה בחלקה תביעת המערער כנגד מדינת ישראל – משטרת ישראל, לפצוי בגין ניזקי גוף שנגרמו לו בעקבות ארוע במהלכו נעצר לאחר שסירב להזדהות.
העירעור בסוגיית האחריות בסוגיית האחריות טען המערער, שבית המשפט קמא טעה בקביעתו שהמערער סרב להציג תעודה מזהה וטעה בקביעתו שלא היתקיימה עוולת התקיפה.
אני מצטרפת גם לקביעותיו של בית המשפט קמא בנוגע לחלקו השני של הארוע, מרגע איזוקו של המערער ועד הובלתו לתחנת המישטרה, בשלב זה היה באחריותם המלאה של השוטרים ואמור היה להגיע לניידת ולתחנת המישטרה שהוא שלם בגופו ובנפשו ומבלי שיתדרדר במדריגות, אפילו בשוגג ובודאי שלא במכוון.
...
בהינתן מסקנה זו, מצא עצמו בית המשפט קמא פטור מלעשות חלוקה בין החלק הראשון לחלק השני של האירוע ובהתאמה לחלק את הנכות שנקבעה.
לאחר שבחנתי את טענות המערער והתשובה להן ובעיקר את העדויות שנשמעו והראיות שהוגשו, אינני סבורה שיש להתערב במסקנות בית המשפט קמא בסוגיית האחריות.
השופטת ס. רסלר-זכאי אני מסכימה סיגל רסלר-זכאי, שופטת התוצאה הערעור מתקבל בחלקו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו