מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצויים בגין מעצר מינהלי בתנאי הפרדה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

לא אכחד כי בתום הדיון סברתי כי יש לדחות את התביעה – ואולם לאחר שחזרתי ובחנתי את הסוגיה מכל הצדדים – לרבות הוראות החוק הרלוואנטיות – ועשיתי את ההפרדה הנחוצה בין הטפל והעיקר – אותם ערבב התובע בכתב תביעה ארוך ומייגע – באתי למסקנה כי חובה עלי לקבלה אם כי באופן חלקי.
בטרם נכנס בעובי הקורה – יש להדגיש כי אומנם המישטרה נהנית מחזקת התקינות של רשות מנהלית – אך אין בכך כדי לחסן אותה מפני ביקורת כשאזרח קטן טוען כי נעשק עקב פעולה שלטונית נעדרת סמכות או עקב שימוש בלתי מידתי בסמכות.
א.ד לחוק המעצרים: "החליט הקצין הממונה לשחרר את החשוד בערובה ולא הסכים החשוד להטלת הערובה, לגובהה או לתנאיה כאמור בסעיף קטן( א) או סבר הקצין הממונה כי יש לשחרר את החשוד בתנאים שאינם בתחום סמכותו או שלא הומצאה לו ערבוה במועד ייעצר החשוד ויובא בהקדם האפשרי ולא יאוחר מ 24 שעות בפני שופט". וראו סעיף 42 (ו) לאותו חוק הקובעת כי – "דינו של מי שהוטלה עליו ערובה כדין משוחרר בערובה בתאנים המחויבים". 28.
לאור המסקנה אליה הגעתי בדבר אי חוקית הטלת הערובה – לתובע מגיע פיצוי בגין הגשת הערר על תנאי הערובה וההופעה של עורך דין מטעמו , צורפה קבלה– אני מקבל את התביעה לפצוי בראש נזק זה בסך של 5,000 ₪.
...
נזק לא ממוני – אני מאשר פיצוי בסך 1,000 ₪.
סה"כ תשלם הנתבעת לתובע סך של 10,320 ₪.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך 1,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע לפניי תביעה קטנה בסך 10,000 ₪ שהגיש התובע כנגד מדינת ישראל ומשטרת ישראל (יחידת צפון תל אביב) (להלן ביחד – "המישטרה") לפצוי בגין נזקים שנגרמו לו לטענתו כתוצאה מתקיפתו על ידי שוטרים, מעצר שלא כדין, חפוש בלתי חוקי בגופו, שימוש לרעה בכוח המשרה ולשון הרע.
בשלב זה של בדיקת תלונתו של אזרח, על המישטרה לבחון האם די בראיות המנהליות שבידיה כדי לבסס את התנאים הנדרשים לצורך עשיית שימוש באמצעי של סילוק "פולש טרי". בירור שאלת "החזקה כדין" של המחזיק המנושל לצורך עשיית דין עצמית מחייב בדיקה סבירה ברמת הוכחה מנהלית בלבד, כנדרש לצורך הגנה אפקטיבית כנגד פלישה (השוו לעניין טל בניה והשקעות לעיל).
למעשה לא נשמעה בפניי שום עדות לכך שמי משוטרי יחידת הסיור שנכחו בארוע ניסו לנקוט באמצעי ריסון חלופיים אחרים כלפי התובע לפני השמוש בטייזר כמו למשל הנסיון להפריד בין התובע לבין עמוס; הנסיון להפעיל את מכשיר הטייזר עצמו באופן פחות פוגעני כמו למשל במצב "שוקר" (השוו למשל לת"א 21626-09-19 קנישצ'ב נ' מ"י (14.07.2021), להלן – "עניין קנישצ'ב"); או כי היתנהלותו של התובע הוותה איום על השוטרים עצמם.
...
מכל מקום, גם לו ניתן היה לראות בהתנהלות המשטרה משום לשון הרע, לא שוכנעתי כי עסקינן ב"פרסום" כמובנו בסעיף 2 לחוק איסור לשון הרע.
לצד זאת, הואיל וקבעתי כי לתובע עצמו אשם תורם משמעותי בשיעור 50% - אני קובעת כי על המשטרה לפצותו כדי מחצית נזקו, בסך של 3,000 ₪.
הנתבעות תשלמנה אפוא לתובע סך של 3,000 ₪ תוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענת ההתיישנות: לגבי טענת הנתבע כי על יתרת סכום החוב הנתבע בגין השנים 2002 עד 2007 חלה היתיישנות, טוענת התובעת כי בהתאם לס' 9 לחוק ההתיישנות נעצר מירוץ ההתיישנות בשל הודאתו של הנתבע בחוב בישיבת ועדת הערר, אשר הפרוטוקול שלה צורף לכתב התשובה.
התובעת צרפה לסיכומיה את חיובי הארנונה בחלוקה לפי שנים בהפרדת חיובי הקרן מחיובי הריבית וההצמדה לשלושת הנכסים שפורטו לעיל (בהתאם להחלטת בימ"ש מיום 5.1.21).
בע"א 48909-10-19 רחמים ואח' נ' עריית הרצליה ואח' (פורסם בנבו, ניתן ביום 15.3.21) דחה בית המשפט המחוזי את עירעורו של הנתבע בתיק דנן על פסק הדין שהורה על פינוי מהמקרקעין שבבעלות התובעת וכן דחה את תביעת הנתבע לתשלום פיצויים בגין השקעותיו במקרקעין ודחה את תביעת התובעת לתשלום דמי שימוש ראויים.
צודק ב"כ הנתבע שהליכים מקדמיים אינם עוצרים את מירוץ ההתיישנות כפי שנפסק ברע"א 4302/16 עריית ירושלים נ' פרידמן (פורסם בנבו, ניתן ביום 16.4.18 (להלן: "הילכת פרידמן" )) שם נקבע כי הליכי גביה מינהליים אינם עוצרים את מירוץ ההתיישנות.
לטענת הנתבע, אין לראות בהודאה שפורטה לעיל הודאה המאפסת את המועד הקובע לעניין ההתיישנות, שכן היא נתנה בהקשר אחר במחלוקת שהייתה בין הצדדים בפני וועדת הערר, הנתבע לא היה מודע לה ולא נכח במקום ומכל מקום הערייה לא עמדה בתנאי של חלוקה לארבע יחידות.
...
לאור האמור לעיל טענה זו של הנתבע נדחית.
טענת הקיזוז: אני מקבלת את טענת התובעת כי הסכומים ששולמו לפני הגשת התביעה לא נכללו בה ואלו ששולמו לאחר הגשתה נזקפו לטובת פסק הדין החלקי (הודעת התובעת מיום 21.2.19).
סוף דבר: לאור האמור לעיל, ישלם הנתבע לתובעת סך של 124,788 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל, וזאת תוך 60 יום וכן שכ"ט עו"ד בסך 15,000 ₪, וכן החזר אגרה לגבי סכום הקרן שנפסק .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

אשר למסמכים הרפואיים שהציג ב"כ התובעים במסגרת ראיותיו ובהם המלצה לשפר את תנאי כליאתו [מיסמך רפואי מיום 08.10.13 (עמ' 3) וחוו"ד רפואית מיום 16.06.14(עמ' 1)] כהוכחה לכך שהנתבעת פעלה ברשלנות, יאמר בזהירות רבה כי חרף מצבו הקשה ועל אף הסיכון הגלום עבורו במאסר, ממשיך משה לבצע עבירות בגינן נכלא שוב ושוב (אף בדיון האחרון שהתקיים בתיק זה, היה עצור והשתתף בדיון בהתוועדות חזותית מתוך כותלי בית הסוהר) ונראה כי הוא עצמו אינו מפנים חומרת מצבו.
הוכח כי אסירי הפרדה דורשים תאום וזמן התארגנות רב יותר לצורך מפגש עם עורך דינם, ולא הוכחה היתעמרות מיוחדת בתובעים.
גם לו היה בסיס לטענות, במסגרת עתירה מנהלית נבחנים שיקולים אחרים ביחס לשלילת טובות הנאה או ענישה הננקטת כלפי אסיר אולם בתביעת פיצויים בה עסקינן, איני סבור כי יש לפסוק פיצוי בגין שלילת פריבילגיה שאין מחובתו של שב"ס לספק לאסיר.
למרות שנקבע בהליכים קודמים כי התובעים זכאים לפצוי בגין תנאי כליאתם, נדמה כי שיעור הפצוי יצר אצל התובעים תחושה כי חסינים הם מפני אמצעי משמעת ויכולים להלך אימים על שב"ס בהגשת תביעות.
...
מכל האמור לעיל עולה כי לא נפל פגם בהחלטת שב"ס לשלול מהתובעים את הזכאות למזון בד"ץ. הדברים נבחנים ע"י רב בית הסוהר ואנשי דת האמונים על תחום הכשרות בבתי הסוהר ולהם נתונה הסמכות לקבוע מי זכאי ומי איננו זכאי למזון בכשרות מהודרת בהתאם לאמות מידה שנקבעו בפקודת הנציבות.
סוף דבר התובעים שהו בבית הכלא איילון תקופה של כחודש, במהלכה הפרו את כללי המשמעת החלים על אסירים פעמים רבות, בהתנהגות כוחנית אשר אינה הולמת את מעמדם כאסיר.
על כן, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

עוד טען הנתבע, כי במהלך עשר השנים האחרונות, הוגשו נגד התובעים אין ספור תביעות מצד לקוחות, בגין מעשי תרמית, הונאה ורשלנות (כגון: ת"א 56777-03-11 (של' חי') פוקסמן נ' יושר (2.5.2014); ת"ק (ראשל"צ) 28927-03-16 דיינדנורג נ' יושר (25.11.2016) וכן פסק הדין בעתירה המנהלית).
הגנת אמת בפירסום סעיף 14 לחוק איסור לשון הרע, שכותרתו: "הגנת אמת הפירסום", קובע: "במשפט פלילי או אזרחי בשל לשון הרע תהא זאת הגנה טובה שהדבר שפורסם היה אמת והיה בפירסום ענין צבורי; הגנה זו לא תשלל בשל כך בלבד שלא הוכחה אמתותו של פרט לוואי שאין בו פגיעה של ממש." הגנת האמת בפירסום כוללת שני תנאים מצטברים לצורך התקיימותה: הראשון, כי הפירסום המהוה לשון הרע היה אמת והשני כי היה בפירסום עניין צבורי.
שיקולים נוספים שעל בית המשפט לשקול במסגרת פסיקת הפצוי פורטו ברע"א 4740/00 אמר נ' יוסף, פ"ד נה(5) 510, 525 (2001): "בפסיקת פיצויים בגין לשון הרע יתחשב בית-המשפט, בין היתר, בהקף הפגיעה, במעמדו של הניזוק בקהילתו, בהשפלה שסבל, בכאב ובסבל שהיו מנת חלקו ובתוצאות הצפויות מכל אלה בעתיד. הבחינה היא אינדיוידואלית. אין לקבוע "תעריפים". בכל מקרה יש להיתחשב בטיב הפירסום, בהיקפו, באמינותו, במידת פגיעתו ובהתנהגות הצדדים.
חמישית, יש מידה רבה של חוסר תום לב דיוני בהתנהלות התובעים, אשר הגישו את תביעתם מבלי לחשוף, ולו במילה, כי רישיונם הותלה, בעקבות הליך משפטי ארוך שנים שהתנהל בעיניינם, וכי נעצרו בשנת 2014.
עם זאת, לא מצאתי לערוך הפרדה בסכום הפצוי, שעה שהתובעים עצמם לא ערכו הפרדה זו, והתובע 2 אף ציין בתצהירו כי "ההתייחסות לתובעים היא כמיקשה אחת". 3.5.
...
אין חולק כי בסופו של דבר הוחלט שלא להעמיד את התובעים לדין, בעילה של העדר ראיות מספיקות (ר' ת/5).
סוף דבר לאור כל הנימוקים לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבע ישלם לתובעים סך כולל של 10,000 ש"ח. הסכום ישולם בתוך שלושים ימים מיום המצאת פסק הדין, אחרת יישא הפרשי הצמדה וריבית עד למועד התשלום בפועל.
לעניין הוצאות ושכר טרחת עורך דין, ובשים לב לפער שבין סכום התביעה שעמד על סך 192,890 ש"ח לבין סכום הפיצוי שנפסק לטובת התובעים על סך 10,000 ש"ח, אני קובעת, כי הנתבע ישלם לתובעים, ביחד ולחוד, הוצאות משפט, ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 2,500 ש"ח. המזכירות תסגור את התיק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו