מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצויים בגין חיובים ביתר ועוגמת נפש

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית בסך 18,100 ₪ שהוגשה בהליך של תביעות קטנות, שעניינה קבלת פיצויים לדוגמה על פי סעיף 31א לחוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981 (להלן: "החוק") והחזר הוצאות ועגמת נפש, וזאת בגין המשך חיוב התובע לאחר ביטול ההיתקשרות עם הנתבעת.
מכל מקום, התובע הבהיר שהוא אינו עותר לקבלת הסכום שנגבה ממנו ביתר, אלא בפיצויים לדוגמה, עגמת נפש והחזר הוצאות משפט, לרבות שכר טירחת עורך-דין.
עם זאת, בפסיקה נקבע שאין לעשות גזירה שווה בין פסיקת פיצוי לדוגמה לבין סכום הפיצויים בגין עגמת נפש, שכן "בעוד שבפיצוי לדוגמה שקולי ההרתעה והאכיפה הם "המנה העיקרית", הרי שבפסיקת פיצוי בגין עגמת נפש ובקביעת הוצאות משפט מדובר ב"תבלין" בלבד" (דברי כב' השופט אבי סתיו בת"ק (ראשון לציון) 54963-01-16 לוי נ' 012 סמייל נ' טלקום בע"מ (5.9.16).
...
באשר לדרישת התובע לקבלת פיצויים בגין עגמת נפש; חרף האמור לעיל, סבורני שהתובע זכאי לקבלת פיצוי בגין נזקים לא ממונים שנגרמו לו בהתאם לסעיף 13 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א-1970.
מכל האמור לעיל, אני מורה על קבלת התביעה באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובע סך כולל של 1,400 ₪ וזאת תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, אחרת יישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה לתשלום פיצויים בגין ליקויי בנייה בהם לוקה ביתו של התובע, כנטען, כמו גם תשלום פיצויים בגין הפסד שכר דירה, תשלום שכר ביתר, עגמת נפש והחזר הוצאות.
משכך עותר התובע לחיוב הנתבע בסכומים הבאים: עלויות תיקון הליקויים – 408,564 ₪; השבת עלות ביצוע עבודות ה"מסטיק" – 20,060 ₪; דיור חלופי במהלך ביצוע התיקונים – 45,000 ₪ ; הפסד דמי שכירות – 12,000 ₪; עגמת נפש – 50,000 ₪; שכר טירחת המומחה – 10,530 ₪; סך הכל העמיד התובע תביעתו על סך 546,154 ₪.
...
משנדחו ההודעות לצד ג' שהוגשו נגד מלכה והאדריכל (צדדי ג' 2 ו-4) ישלם הנתבע לכל אחד מהם הוצאותיו בסך 3,000 ₪ ושכר טרחת עו"ד בסך 12,000 ₪.
אני מורה לשימוב להשיב לנתבע סכום של 25,000 ₪.
כן אני מורה לסרקה להשיב לנתבע סכום של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הנזק בכתב התביעה עתר לוי לפיצויים בגין נזקים שנגרמו לו מעלויות הנובעות מהתאמת הבית למצב התיכנוני; אובדן ימי שכירות; מס רכישה ששלם ביתר; הפסד ימי עבודה עוגמת נפש והוצאות משפט.
בתביעה עתרו למתן צו הריסה נגד המבנה, ולחיוב לוי והועדה המקומית בפיצויים בגין נזקים בסך 190,00 ₪.
...
(5) התביעה נגד עירית קריית שמונה נדחית.
(6) ההודעה של אלקריף נגד הצדדים השלישיים, נדחית ללא צו להוצאות.
התביעה שכנגד מתקבלת חלקית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת מדובר בחיוב ביתר שלא כדין משביקשה נתוק ומשכך הדבר כן ניכנס לכאורה תחת המקרה המתאים לפצוי עונשי אולם אין חולק שלא נגבה ממנה דבר בפועל וכוונת המחוקק היא להשבה מקום בו יש להשיב ולא הושב על ידי העוסק – משמע, כי נגבה בפועל ולא חיוב תאורטי.
בכך שונה הדבר מהפסיקות שהפנתה התובעת שהטילו עד 10,000 ₪ פיצוי בשל כך שהנתבעות לא נעתרו לבקשות הנתוק והמשיכו לחייב בבחינת לגבות תשלומים בפועל במשך חודשים נוספים אם כי בכל הנוגע לרכיב עגמת הנפש, הרי שהפסיקה נעה סביב 2000-3000 ₪ (ראו ת"ק 48667-07-10 שינטל נ' הוט (18.7.2011) מפי כב' השופט יובל גזית; ת"ק 44234-02-16 איתי אמיר נ' הוט (17.7.2016) מפי כב' הרשם הבכיר בנימין בן סימון (שם לא נפסק עבור עגמת נפש או פיצוי עונשי אלא רק התקבלה התביעה במלואה להשבת סכומים והוצאות בגין אובדן יום עבודה ונסיעה); ת"ק 5248-04-19 ולרי בלומין נ' הוט (30.8.2019) מפי כב' הרשמת הבכירה אביגיל ון-קרפלד, אם כי שם דובר על חיוב שלא בהתאם למצג שהוצג בבצוע העסקה וכי לא מדובר בטעות בכדאיות העסקה וגם כאשר הוחתם על סיכום עסקה שונה מהעסקה שהוצגה תחת הצעת המחיר (ואם זו לא מאושרת כי אז יש להודיע לו ולא בדרך של משלוח סיכום עסקה בתנאים שונים, וזה העיקר), כאשר גם שם כבר נגבו סכומים בפועל ; תא"מ 12434-09-19 גולן נ' הוט (14.11.2021) מפי כב' השופטת רויטל באום כאשר שם הובהר כי הנזק אינו מסתכם בסכום פעוט של 60 ₪ שחויב בהם אלא "אילמלא ביטל התובעת את הוראת הקבע שנתן – הייתה הנתבעת ממשיכה ומחייבת אותו, כפי שאומנם ניסתה לעשות, עד שחיובו יכול היה להגיע למאות שקלים, ואף מעבר לכך...ולו הדבר תלוי בה, הייתה ממשיכה וגובה מהתובע מאות שקלים..."; ת"ק 23577-03-11 ארנן נ' הוט (2.9.2011) מפי כב' השופט גיא היימן, שם לא היה כל צורך לסיים את ההיתקשרות באורח רטרואקטיבי באמצעות החזרת תשלומים שכבר נגבו בפועל לאחר מועד הנתוק בגין שירות שלא סופק).
...
יוצא אפוא, כי התביעה היא בגין אי ניתוק לאלתר של התובעת עם בקשת הניתוק שאין חולק שביקשה אולם המחלוקת היא לגבי המשך השיחה בו נעשה ניסיון לשמר את הלקוחה באופן שהתקיימו מספר שיחות בנות למעלה מרבע שעה, ובנוסף כי בתום היום לא נעשה ניתוק ונשלחה הודעה כי התובעת הצטרפה לשירות מקום בו ביקשה לנתק, ולכן הדבר הצריך אותה לוודא שוב למחרת כי בקשתה לניתוק התקבלה עת אין חולק שבסופו של יום לא ביקשה ניתוק אלא הקפאת מצב אולם הדלתא המדוברת היא בין הבקשה הראשונה לבין הבקשה השנייה להקפיא.
אין בידי לקבל גם את הנימוק שעליו נשענה הנציגה בדיון עת מנהל קשרי הלקוחות מוסר לה כי המסמך שנשלח לה למייל המברך על הצטרפותה הוא רק עדכון של "ההטבות בשביל שהיא תוכל להציע לך אותן" וכשנשאל מדוע אם כך זה נשלח אליה למייל וכתוב לה "להלן פרטי העסקה החדשה" השיב : "זה מערכתית. עוד לא חויבת, את לא תחויב" ועל כך השיבה לו, בצדק, "למה, זה מטעה את הלקוח", כל שכן עת הוא מאשר "אנחנו לא סגרנו דברים. לא סגרנו איתך דברים". ודוק; הקפאת חיובים משמעה שנסגרה עסקה ולא מממשים אותה בשלב זה. אם מדובר בתרשומת פנימית, מדוע לא ציינו לעצמם "הוצע ללקוחה"? ללמדך שכן פניהם היו מועדות לחיוב שיוביל לגבייה אולם היא נאלצה שוב לפנות, הפעם בעניין אחר שהנתבעת יצרה, וזאת כדי למנוע זאת.
יודגש כי גם בהיסטוריית הפניות עולה כי ביום 20.3.22 מתואר כי סטטוס הפנייה "שונה מפתוח לסגור" כאשר ההתייחסות לפנייה פתוחה היא לעניין שימור לקוחות אם כי מצוין יומיים לאחר מכן "ממשיך תהליך ניתוק" עדיין מצוין ססטוס פתוח והמסקנה היא שהלקוח כן שומר את העסקה ולא מבטל (אם כי אכן היא לא ביטלה בסופו שליום אולם היא גם לא לקוח שמור אלא השמירה היא לשמור על מצב קיים עד שיוכרע המשפט).
נוכח האמור לעיל, ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים, החלטתי לחייב את הנתבעת לשלם לתובעת 2 פיצוי בגין עגמת נפש בסך של 3000 ₪ בגין עוגמת הנפש והטרחה שנגרמה לה הן בנוגע לבקשת הניתוק כביטול העסקה והן בנוגע לסגירת עסקה חדשה שלא ביקשה וטרחתה לבטל את העסקה החדשה ולמצער להקפיא חיובים (המתייחסים לכל עסקה שהיא – בין אם הראשונה בגינה נעשתה פנייה לניתוק ובין אם החדשה).

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית ע"ס 36,400 ₪ לפצוי התובע בגין חיובים ביתר שחויב במסגרת התקשרותו עם הנתבעת, הוט מערכות תיקשורת בע"מ (להלן: "הוט" או "הנתבעת").
לטענת התובע, על הפצוי לשקף בנוסף את עוגמת הנפש שנגרמה לו, את הזמן שאבד ואת הוצאותיו בגין הגשת תביעה זו. עוד טוען, כי הפצוי צריך לשקף הרתעה, שכן אין מדובר בתקלה חד פעמית, אלא בשיטה אותה נוקטת הנתבעת, המטעה את לקוחותיה וגובה מהם כספים שלא כדין.
...
למחרת, פנה התובע לנציגה וביקש לקבל את החבילה במחיר מוזל, וסוכם כי התובע ישלם מחיר כולל של 39 ₪ לשלושה חודשים, יתר תנאי החבילה עומדים בעינם, ובכללם התקנת התשתית והנתב ללא גבייה נוספת (להלן: "החבילה השנייה").
לסיכום: לאור כל האמור לעיל, הנתבעת תשלם לתובע סך של 4,500 ₪.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובע את סכום האגרה ששולמה על ידו וכן הוצאות משפט בסך של 1,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו