לפני תביעה לתשלום פיצוי בגין הפרת הסכם שכירות.
רקע
במועד לא ידוע עובר לתחילת חודש אפריל 2018, התקשרו התובעים עם הנתבע בהסכם שבמסגרתו השכיר להם הלה יחידת דיור שבבעלותו, בקומת המרתף של בית צמוד קרקע ברח' אפיקי מים 8, בשכונת עין הים חדרה ( להלן: "הדירה").
לטענת התובעים, היתה זו היצטברות כל האירועים הללו שהובילה אותם בסופו של דבר לעזיבת הדירה קודם למועד תום תקופת השכירות ואז חפשו דיירים חלופיים שייכנסו אליה במקומם, אלא שהנתבע דחה את כל אלה, ואם לא די בכך חייב אותם לסייד את הדירה לפני שעזבו.
...
בעתירתם לחיוב הנתבע בתשלום פיצוי בסך של 22,000 ₪, טענו התובעים כי זה הפר את התחייבותו לתקן את ליקויי הרטיבות והפגמים השונים הנוספים שהיו קיימים בדירה, ואף לסיידה לפני כניסתם אליה, ניצל את תמימותם ובהמשך הדרך התחמק מפניותיהם אליו בעניין זה פעם אחר פעם, עד שבסופו של דבר הם נאלצו לעזוב את הדירה שכן מגוריהם בה הפכו בלתי נסבלים.
לטענת התובעים, היתה זו הצטברות כל האירועים הללו שהובילה אותם בסופו של דבר לעזיבת הדירה קודם למועד תום תקופת השכירות ואז חפשו דיירים חלופיים שייכנסו אליה במקומם, אלא שהנתבע דחה את כל אלה, ואם לא די בכך חייב אותם לסייד את הדירה לפני שעזבו.
דיון והכרעה
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ונדרשתי לראיות שהונחו בפני, מסקנתי היא כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
מפני כל אלה החלטתי לקבל את התביעה בחלקה ולחייב את הנתבע להשיב לתובעים את
דמי השכירות והארנונה שגבה מהם בעבור חודש מרץ 2019 בסך 3,100 ₪, לפצותם בגין
הצורך בתשלום עבור תיקון משאבת הביוב ומילוי הגז במזגן, בסך של 3,350 ₪ ולפצותם בסכום כולל נוסף של 3,000 ₪ בגין אופן התנהלותו כלפיהם במהלך תקופת השכירות, כפי שתואר ופורט לעיל.